Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 065
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
vri, на мен ортопед ми каза, че децата се гледат на един и на четири месеца. Нещо като правило.
Точно днес се замислих кога Радослав започна да си играе целенасочено и да си яде играчките на шезлонга. Може би беше на 3 мес и половина. Преди това ги побутваше с ръце леко.
Наистина не трябва да се притесняваш излишно. Радослав по едно време не си вдигаше главата добре от по корем, а едва едва се опитваше само. Но с времето ей така сякаш изведнъж и започна да я държи. Сега като се замисля, май пак някъде около 3,5 мес. започна да я държи добре.
Не за няколко, ами за един ден и има голяма разлика.

# 196
  • Варна
Little afternoon, много ми е жално, като я чувам да плаче насън и си мислех, че ако е кошмар, е свързан с нещо от ежедневието...  newsm78  защото вече 4 дни подред е така  Sad знам, че детето не трябва да се събужда и само стоя до леглото й и се надявам по-бързо да се успокои  Praynig
V.r.i, ние започнахме на 3 месеца да се заглеждаме в играчките, а постепенно като я сложа на гимнастиката започна и да ги пипа и хваща. Но в началото много бързо й омръзваше да ги гледа и пак започваше да мрънка да отида при нея и да й правя компания  Grinning За посещението на ортопеда - незнам какво е правилото... Ние за първи път ходихме сега на частен преглед за мое спокойствие, защото педито каза, че пращала само деца, за които има съмнения за отклонение или наследствено предразположение. А и във Варна добрите ортопеди не работели със здравна каса...

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 16:23 от elle__

# 197
За ортопеда и аз знам, че децата се водят на навършени 1 и 4 месеца, а след това когато детето проходи отново.

За играчките и ние не се заглеждаме дълго в тях. Малката прекарва по цял ден или в шезлонга или в люлката и съм махнала грифовете с играчки, че дори понякога плаче като ги види. Веднъж дневно пробвам да си поиграем с играчките, но бързо губи интерес та затова се чудя ако й купя активна гимнастика дали ще прояви интерес.

# 198
На ортопед ходихме на първия месец и ни поканиха към шестия пак.

И Слави проплаква насън, главно когато спи през деня, нощем не съм го чувала.

От днес си мисля да си купя уред за готвене на пара. Нчкой може ли да препоръча такъв подходящ за бебешки пюренца? Иска ми се да е 2в1 с пасатор.

# 199
ivankaka направо в устата го слагам.Вкусен е и малчо много го харесва,а с Бочкото и ние сме така ползвам го и за успокойтелно.
И аз се чудя кога ли ще се радва на играчките,че засега аз съм му играчката и не мога нищо да свърша.
За кошмарите аз съм се замислила дали да не го водя да му лея куршум понеже откакто се е родил скача на сън и понякога се буди с рев.аз също съм била така и след като са ми леяли куршум съм се успокойла.един наш познат микказа,че и той е имал такъв случай с неговата дъщеря майката когато е била бремена я е уплашило куче и страха се е вселил в детето и после са пребаяли на детето,че е било много неспокойно и след това всичко се оправило.Моляви не ме съдете всеки си има мнение.Моето е че има нещо вярно в тези работи.

# 200
И аз мисля за уред за готвене на пара, но такъв който и пасира съм виждала само на Авент и Чико. Чудя се кое би било по- практично такъв уред или уред за готвене на пара и отделно един по- хубав пасатор, или направо кухненски робот. Имам чопър, който смила доста добре, но незнам как би се справил с пюретата.

# 201
Точно днес гледах уреда за готвене на пара,на авент и му се чудех. http://www.emag.bg/ured-za-gotvene-na-para-i-pasator-philips-ave … -22/pd/E1TNKBBBM/ мисля на добра цена.

# 202
Момичета връщам се от педи малката минава на АМ (понеже веднъж пробвахме фризолака и тя го отказа сега взех дозичка на Ганчев) малката си го изпи и заспа като къпана това не ми се еслучва от доста време и то в количката доки ме накара да се цедя там и кърмата ми беше  същаат като сутринта и каза да опитаме дали ще яде защото ние не можехме да пием от шише досега но ето гладът надделя и вече можем.След като пробвахме дозичката на Ганчев и се върнах и си купих кутия и цената е много добра 9,90 лв кутия та сега сме така ще видим какво ще става за напред купихме си и каши днес и утре ще хапваме и каши.Пропуснах за 2 седмици е качила 150 грама Sad

# 203
  • в Кошера
На ортопед ще го заведа напролет чак, защото той си има преглед, направен още в родилното (неонатологията).  Peace

Проплаквал е насън, нормално е. Всичко, което преживява докато е буден, би могло да му се отрази на съня. Както при всички хора.  Peace

# 204
*mama*na*viki i ivka* не е задължително да бързаш с АМ-то,може причината да е съвсем простичка.Колко кърмения за денонощие имате,колко от тях са през нощта,на поискване ли я кърмиш,предлагаш ли други течности,залъгалка,ограничаваш ли времето за кърмене,от едната или от двете гърди кърмиш на едно хранене?
Помня,че наскоро се похвали с цикъл,съвсем възможно е намаляването на кърмата да е свързано с това,но с малко търпение и често кърмене количеството може да се възстанови.
За съжаление познанията за кърмене на педиатрите са плачевни  Rolling Eyes Гаги съвсем скоро го доказа !

Маги беше на ортопед на 1 м. и Драганов каза,че няма основание да го посещаваме отново преди 3г.

# 205
  • в Кошера
Маги беше на ортопед на 1 м. и Драганов каза,че няма основание да го посещаваме отново преди 3г.

Същият симпатично-откачен ли е?  Mr. Green Peace Няма такъв образ просто!  Laughing

# 206
  • Варна
Мама на Вики и Ивка, ние сме със същото АМ и си го хапваме с наслада. Купувам синята кутия-с пребиотици. Но аз кърма нямам от два месеца...

# 207
*mama*na*viki i ivka* не е задължително да бързаш с АМ-то,може причината да е съвсем простичка.Колко кърмения за денонощие имате,колко от тях са през нощта,на поискване ли я кърмиш,предлагаш ли други течности,залъгалка,ограничаваш ли времето за кърмене,от едната или от двете гърди кърмиш на едно хранене?
Помня,че наскоро се похвали с цикъл,съвсем възможно е намаляването на кърмата да е свързано с това,но с малко търпение и често кърмене количеството може да се възстанови.
За съжаление познанията за кърмене на педиатрите са плачевни  Rolling Eyes Гаги съвсем скоро го доказа !

последната седмица се кърмим на 1 час дори и по малко понякога
залъгалка не вода не шишета не но сега като видяхме зора и започна да дърпа
нощем през час яде както през деня

# 208
Мама на Вики и Ивка, ние сме със същото АМ и си го хапваме с наслада. Купувам синята кутия-с пребиотици. Но аз кърма нямам от два месеца...
аз купих с бялата кутия ?
https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0 … 52580%3B600%3B800 това само че 1 номер на нашето пише пробиотичен ефект

# 209
Минахме консултация - 62 см, 7200 (но беше с дрехи, така че по-скоро 7000)
Приятно ми стана, че лекарката сподели виждания за захранване като моите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт