Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 070
  • 722
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И ние минахме консултация, педиатърката каза да махаме зимните кошове на количката и да започваме да ги возиме повдигнати на 45 градуса. Иначе сме 64 и 61 см и продължаваме да наддаваме по кило на месец. Трябва да спираме 7-мото ядене, ама ми се струва мисията невъзможна. Противохепатитна ваксина отнесохме.
Тези,  които сте слагала пневмококовата,кой вариант избрахме- който се покрива от ЗК или платения-14 валентен вариант?

# 211
Предстои ли ви да захраните вашето бебе или то вече приема допълващи храни, но имате въпроси как да разнообразите храненето му?
Ако е така, заповядайте на среща в СОФИЯ на тема "Захранване и хранене на кърмачето и малкото дете", на 8 октомври (сряда), от 10.30 ч. в Детски парти клуб "Цветна градина", ул. "Цветна градина" №12 (в близост до метростанция „Европейски съюз”).
За контакт: София Кандиларова – 0899 661 567

За който ма желание да иде Simple Smile Ако някой редовен член на групичката ни ще ходи да ми пише може да се видим там аз мисля да ида задължително Simple Smile

За играчките - ние засега на тези от шезлонга не посягаме, гледа ги и им с еплаши все още. Като и сложа играчка в ръката я кара в устата. Сама е вдигала играчки които и бутам върху нея и после към устата ги кара.На активната ни гимнастика играчките са много на ниско почти в нея и тях ги хваща и пак към устата. Та засега само това ние. според мен все още и е неосъзнато хващането на играчките.
Кога спират да си държат ръцете в юмручета?

# 212
Ванче, на нас не са ни предлагали алтернативи за ваксината... не сме плащали нищо, съответно сме с тази по ЗК.
Защо да започват да се возят под 45 градуса? Уф на мен в тези ветрове и скоро снегове си ми е ок легналия кош, какво е това сега ново 20  Crossing Arms
Седмото хранене и ние дето си го върнахме за срам, ще трабва да се маха, че усещам как му се товари стомахчето... не ме линчувайте, ама преди като повръщаше имаше седмо хранене посред нощ, после сам си го махна и спря да връща, сега като почна пак да кукурига за манджа нощес и пак ми повръща по пет пъти на ден  #2gunfire

# 213
  • Варна
Ванче, на нас не са ни предлагали алтернативи за ваксината... не сме плащали нищо, съответно сме с тази по ЗК.
Защо да започват да се возят под 45 градуса? Уф на мен в тези ветрове и скоро снегове си ми е ок легналия кош, какво е това сега ново 20  Crossing Arms
Седмото хранене и ние дето си го върнахме за срам, ще трабва да се маха, че усещам как му се товари стомахчето... не ме линчувайте, ама преди като повръщаше имаше седмо хранене посред нощ, после сам си го махна и спря да връща, сега като почна пак да кукурига за манджа нощес и пак ми повръща по пет пъти на ден  #2gunfire
и на нас не са ни предлагали алтернативна ваксина  newsm78 и сме с тази по ЗК...
Гаги, и аз искам да сме си със зимния кош, че ми се струва най-защитена в него  baby_neutral
А за нощно хранене - ние нямаме. Общо има 5 хранения и пак качваме по килограм на месец. Определено АМ засища и издува повече ама като няма кърма, така ще е.
Мама на Вики и Ивка, разликата в двете кутии синя и бяла е малка. Пробвали сме и двете, но на вкус синята повече й допада, както и на мен  Grinning , затова сме с нея  Wink

# 214
Мимка, какви са тези ортопедични гащички и могат ли са се слагат без  преглед? Питам, защото ние не сме ходили на ортопед, нашата педиатърка каза, че нямало нужда тя си гледала каквото трабва! В малките градоне е така Sad
Патенце, спомена, че си давала Осанита през хранене, пак по 7-8 гранулки ли? Ние нямаме признаци още но да съм подготвена Simple Smile))) Така направих с Лефакса и сега си стои едно голямо шише ново Simple Smile))  bouquet
 За леенето на коршум при бебета не се правило защото били мънички, аз също ходих, вкъщи не можем да кихнем даже, бебо от всичко се стряска, по принцип аз съм много стресната Simple Smile
Elle,  сподели добъл ортопед във Варна , с баткото по ориентирана бях, водихме го при някакъв но забравих как се казваше, уж най добрия беше Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 01:52 от Магдалена Величкова

# 215
И аз се презапасих с Лефакс  Crazy

Аз се замислих - като се захранва, нали първо се дава от твърдата храна, после се кърми; ако бебо е като моя, дето огладнява в 1 минута и за това време от усмихнат или заспал, започва да се дере като магаре, как ще му дам храна в лъжица?  Rolling Eyes

Пуснах си питането и в другата тема, но да питам и тук.

# 216
И аз се презапасих с Лефакс  Crazy

Аз се замислих - като се захранва, нали първо се дава от твърдата храна, после се кърми; ако бебо е като моя, дето огладнява в 1 минута и за това време от усмихнат или заспал, започва да се дере като магаре, как ще му дам храна в лъжица?  Rolling Eyes

Пуснах си питането и в другата тема, но да питам и тук.

И аз това се чудя със захранването как ще стане, докато си отвори очите и  започва да пищи, хем го чакам да се събуди с шише в ръка Simple Smile))
Ако ходите на лекцията за захранването, може ли да споделите какво са казали Simple Smile Hug
Той Лефакса пак ще си влезе в употреба като започне захранването, тогава коликите пак се засилват Sad

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 07:27 от Магдалена Величкова

# 217
Магдалена горе долу по толкова давам зависи колко се изтърсят от шишенцето не държа да са точно 8.аз направо вустата му ги изтърсвам.

За куршума и той много се стряска от кихане,а да шумнеш с плик леле....
И аз се презапасих с Лефакс и бях спряла да му давам,ама от вит Ц или от Виброцила се запече и започнах пак да му давам.при него действа разхлабително и като почна захранваането ще му давам понеже всяко ново нещо го запича и му се тормози стомахчето.Ще гледам по-малко да му дсвам да не кара само благодарение на него,че за напред ще е лошо така.
Аз му купих много хубав космонафт от магазин Липненски за 12лв.Ние така или иначе при наличието на 2 колички не ползваме нито една понеже сме все с колата.Мисля си за раница ама още не съм се навила на100%

# 218
Магдалена Величкова и аз съм от малък град ама си настоях за направлението за ортопед  Simple Smile въпреки, че педиатъра ни каза, че изпращал децата по- късно, не още в първия месец. Тези гащички съжалих, че съм ги купила. Супер неудобно ми се струва и ако знаех какво представляват едва ли бих ги взела. Ортопеда ни даде брошурката и отбеляза кои точно трябва да вземем, удари си и печата и ни каза в коя аптека точно да идем, оттам ни взеха брошурката- това ме навежда на мисълта, че той взема процент от продадените гащички и затова ги препоръчва и без нужда от тях.

И ние не ползваме количка, малката много реве в нея, нещо не й е комфортно явно.
Напоследък забелязах, че започва да се набира да се изправя, все едно прави коремни преси и като не й се получи започва да се ядосва  Laughing

# 219
  • София
То и на нас ни е добре със зимния кош, че сега с това застудяване ми е притеснително да не ги брули вятърът, ама забелязвам, че напоследък им е доста скучно в количката.
Днес ще сглобяваме летния кош и ще видя какво е положението.
За захранването и аз и педито сме на мнение, че ще изчакаме още поне месец.
А за седмото хранене, направо не знам как ще стане, те вече си свикнаха и ще е трудно....
Elle, блазе Ви за нощното хранене, ще напишеш ли в какви часове се храните и по колко мл....
Ние се храниме вечер в 20.30-21ч., после в 1 и после в 6ч....... да не говоря, че се будят и към 4, ама отбивам номера с вода.......

# 220
Ами пробвай с водичка, ако не мине номера си давай млекце, защо да спираш нощното ядене. Щом си го търсят... И аз се притеснявах как ще й спирам храненето, че педи ми мрънкаше, че много наддала, ама и на височина си върви - 65 см миналия месец. И изведнъж тя сама си го спря - през нощта спи от  23-24 и се буди чак в 6-7-8. А вчера се събуди в 9  Laughing.
Нашия зимен кош вече ни отеснява много - главичката и крачетата й опират в коша, амо се изпъне хубаво. Не искам да бързам с лятния кош сега зимата, но не знам до кога ще й е комфортно вътре  ooooh!. Но сега като се застуди няма да излизаме вече толкова много, ще действаме и с раницата и така.
Иначе и ние много се набираме, само да й хвана ръчичките и ги стяга и почва да се напъва. Не мога да й направя гимнастика на ръцете  Crossing Arms. Тя сама си я прави  Laughing. Като я държа изправена с гръб към мен и почва да си свива главата и краката напред, не знам какъв е този мерак сега  Crazy. Точно все едно коремни преси ще прави.
За играчките- само ги заглежда, пипа, удря, чат-пат ги хваща и към устата, но още не се сеща да ги хване осъзнато. Дадох й една чесалка малка за зъбки, ама не се сеща да я вземе както трябва. Много й се радвам като я съблеча за смяна на памперса как си свива крачетата и започва да си ги пипа с ръчички и да ги гледа  Laughing. Вече забелязвам, че ръцете й не са толкова свити в юмручета, а почва да пипа всичко, да разучава  Crazy
Маги, мисля че ти питаше за ерго раничка от алито, аз поръчах тази, но още не е пристигна http://www.aliexpress.com/item/2013-hot-selling-Classic-Popular- … as/923826280.html, още повече че сега китайците имат празници и не работят от 1-7 октомври  ooooh!

# 221
  • София
При захранването, особено когато се дават по 2-3 лъжички за запознаване с вкуса, детето трябва да е спокойно, да не е гладно. След това се дава мляко, защото това си остава основната храна, от която детето има нужда. На по-късен етап едно от храненията става само с твърда храна.
Между другото при захранването е най-добре новата храна да се предлага на обяд, с цел ако не дай си Боже се предизвика алергия, това да не стане по нощите!

# 222
Да ви споделя при нас как вървят нещата Simple Smile
От няколко дни си откри краката Grinning и си ги вири нагоре и ги хваща. Преди 2 дни някъде каза отчетливо ам-ам. Бяхме с мъжа ми и ни стана много забавно  Laughing А снощи го докара до ма-ма, но не беше чак толкова отчетливо. А и тези му възклицания на този етап не смятам, че са осъзнати, но все пак за нас е доста забавно Simple Smile
Сутринта успя за втори път да се обърне сам по корем. Мъчи се, мъчи се и най-накрая успя  Grinning
Май скоро го бях писала - хваща си целенасочено играчките на шезлонга и ги яде. А ако са му далече и не може да ги доближи до устата, започва да се ядосва и да мрънка.

Иначе има много хранения на ден  Whistling каквото - такова Simple Smile

# 223
  • Варна
Магдалена Величкова,  ние ходиме при доц. Димитър Райков ( кабинета му се намира зад Общината ). Препоръча ми го педиатърката, както и една близка. Прегледа е 40 лв. Записването на часове става по телефона на центъра - 052-643333  http://www.raikov.dir.bg/bg/main.html  Ако звъннеш този месец, ще ти запазят час най-рано за ноември да го имаш впредвид...   Hug
ivankaka, ние се храним в 9-9:30, 12:30, 15:30, 18:30, 21:30 ч. Хапваме по 150 мл. вода с 5 мерителни лъжички, което е около 170 мл. мляко. Даже често иска още... НО няма...  Whistling Педиатърката каза да не вдигам грамажа, защото наддаваме доста - на 3 месеца и половина бяхме 6,800 кг. Другата седмица ще видим как сме с кг-те и ще видим по колко ще ядем  Crazy Нощното хранене тя си го спря сама - предполагам се засища от АМ, защото докато кърмех си хапвахме и нощно време.
Целувки за хубав и слънчев ден   Heart Eyes

# 224
Ние още във втория месец бяхме минали на 6, дори 5 хранения, като вечер последно хапваше в 20.00 и после в 5,6ч чак. Но от както ни почнаха зъбите и кошмара започна. Тая нощ се събуди в 2.00,сука и заспа, после от 5.00 до 8.00 нямаше сън, само въртене на главата, лапане на ръцете в просъница  ooooh! Лошото е, че и през деня спи на пресекулки по 20,30мин и скоро ще полудея от безсъние.

Общи условия

Активация на акаунт