Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 048
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
И аз държа Вигантола в стаята.
Маги, имам пред вид, че не ползваме шезлонг, люлката рядко, така че стои сравнително доста време по гръб  Laughing Иначе разбира се се носим в другата част от времето или сме в количката, където едва има място за него, какво остава за обръщане  Crazy
От вчера имаме нов номер - пъха си крачето между пръчките на кошарката и започва да се мята с телцето, все едно иска да го счупи  #Crazy изтръпнах! Извадих го и наблюдавах - пак го набута, нарочно маймуната! Срамота, на дърти години ще трябва обиколник да купуваме  Crossing Arms
Ясно ,пак си е по гръб ! Притесних се , да не би да не сте по гръб в павечето време, реших, че аз бъркам, понеже бебо от втория месец спи по кръб много малко съм го държала настрани , пък и на месец и една седмица  си го взехме в къщи Simple Smile)
По интересно ми стана мамите, които пишат , че бебчетата са се завъртяли по гръб: а в каква позиция сте ги оставили за да се завъртят ?  Оф малко нескупосано написах всичко, бебо е в ръката ми , не мога да си събера мислите, друскаме се и от телефота пишааа изобщо лудница Crazy
А какво мислете за почистването на лицето на бебо със сребърна вода ??

# 91
Аз никога не съм го слагала да лежи на една страна... не знам защо, някак интуитивно, струва ми се неудобно.

Утре сме на ваксина, тръпки ме побиват  ooooh! Само пневмококовата ли боли или всичко що е боцкане ще разплаква?

# 92
За обръщането- ние имахме две самостоятелни обръщания от гръб по корем преди около седмица и оттогава не го е правила. Аз преди да ги направи и помагах катоя въртях от гръб по корем и обратно после четох че всяко бебе си е индивидуално и повечето след 4 ти месец почват да се обръщат и да не се ходи срещу природата на бебето. Ами моята намеса я приех като ходене срещу природата и развититето на бебето и спрях да я прияпорвам. след края на моята помощ съм я виждала само настрани да се завърта и да се опитва да се завърти по корем но не е успявала. Като идем на консултация към 9 октомври ще пита дали да правя нещо

На мен друго ми направи впечатление - днес половината ден мина а аз не съм я чула да гука хич. Мрънка и пищи но гукане не съм чула. Как е при вас колко често гукат бебоците и какви звуци издават ?

# 93
Изобщо не се притеснявайте за обръщането момичета Simple Smile Както знаете ние си имаме един проблем, с който се борим упорито и нашата рехабилитаторката ни каза, че  всичко е мн индивидуално от 4 до 7 месец е нормално да се обърнат. Вики днес става на 5 месеца и аз си мисля и се притеснявам, но както ми казаха имам едно здраво и много вироглаво и борбено бебе иии то ще се обърне. Той прави опити, но все безуспешни, а щом му помогна успява да си изкара ръцете и вдига много добре главата, стои доста време без проблем, затова мисля, че просто още не му е хванал цаката. Аз например съм се обърнала след 6- я месец, а съм проходила на 8 месеца Simple Smile) ще го видим! Скоро всички ще се търкаляме!
Моят син гука предимно сутрин и бързо му омръзва, защото е открил нови звуци : сега имитира скорец( така звучат) Simple Smile  и някакви  други, които ми е трудно да опиша...

# 94
И Слави напоследък гука по-малко. Но пък се е научил да се смее с глас и да ръмжи като мечка  Crazy

# 95
  • София
Привет и от нас.
Преборихме сопол, голяма борба падна. По едно време се беше превърнал в задна хрема и започнах с Тобрекс и инхалации.  ooooh!  ooooh!  ooooh! ЗОР! Но сега вече Мими е добре. В сряда сме на контролен, че я чака и ваксина.

Иначе все още не се обръща на никоя страна.
Спи по гръб, настрани нещо не се получава.  Joy

# 96
  • Варна
Gaggi, при нас всичко що е боцкане ни разплаква, но като я взема веднага и гушна се успокоява Simple Smile чак после я обличам.
Rachel Bean, имаш борбен бебок!  Hug Всички стискаме палци и сме с Вас  Heart Eyes
Gwen, честито преборване на хремата. Аз от два дни и слагам на нашата хубавица физ.р-р, че нещо се опитва да се разкисне...  ooooh! а скоро идва ред на поредната ваксина... #Crazy
За гукането - прави го когато е на кеф. Научи се да вика, пищи и да ми се кара и понякога ме изумява  hahaha

# 97
  • София
И Алекс не се обръща, ама не съм се и притеснила, де!:)) Но затова пък много гука, смее се с глас, а днес даже и си пееше!:)))
Започна и да се заиграва по малко и на активната гимнастика, та успявам тичешком да свърша нещичло!:))

# 98
Ивайло също не се обръща на никъде , когато е по гръб се обръща сам само настрани и толкова.Или го мързи или не му стигат сили , ама и като гледам не полага много усилия  Laughing
И нашите колики се върнаха  ooooh! То пръцкане , ревове... Днес седнахме на една пицария и взех да го храня , но той реши , че ще реве и цялото заведение нас гледаше.
Охх и ние към 6 октомври сме на ваксина , последната от тежките , нямам търпение да минава.
За гукането още от сутринта се започват песните , през деня когато е на кеф , буквално не млъква , но мен много ме радва.
Моето слънчице днес става на 4 месеца  baby_neutral За 6-тия месец съм приготвила торта живот и здраве.Все пак половин година щастие , няма как да не се отбележи.

# 99
Емекс, честита месечинка Simple Smile
И ние не се обръщаме, само настрани, но много се напъва да се обръща. С наша помощ се обръща и й е много забавно, когато не може обаче започва да се ядосва и да мрънка  Laughing.
Като я държа изправена и все се набира да се сгъва, едвам я удържам  Peace.
Мисля, че има време до завъртането, доколкото знам през 4 ти месец се започва Peace.

# 100
Да, няма какво да се притесняваме, те тепърва ще започват да се обръщат. Радослав само един път го е правил - от гръб по корем. Иначе 3-4 пъти се е завъртал на една страна.ь
Емека, и при нас се завърна пръцкането. Като го обърна по корем и освобождава напрежението веднага  Laughing

Само не знам защо пак започна да се буди нощем по три пъти  Sad яде по малко и заспива, а след последното ядене будува за около час и половина и тогава заспива.

Скоро не сме имали включване от Белисима   newsm78

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 08:04 от little afternoon

# 101
Добро утро, момичета!

Вчера бяхме на преглед, вече сме 5,830 кг /+830 г/ и 58 см /+2,5 см/. Докторката каза, че това е добре за този период  Party Биха на малката ваксината срещу хепатит, следващия път четири компонентната.
Ние обаче си имаме сериозни проблеми с кожата на малката, явно й е доста чувствителна и постоянно има зачервявания, обривчета, отзад на главицата има и едно голямо червено петно, което непрестанно се лющи, ад е. Та вчера ходихме и на преглед при дерматолог, изписаха ни мехлемче на Адерма, да мажем навсякъде, където има проблем, и след около десетина дни пак ще я прегледат. Аз вече какво ли не си мисля, дали аз не бъркам нещо, може да сменя козметиката, която използвам, препоръчват ми например на Бюбхен шампоана, има ли доволни от него? Също така дерматоложката ми каза, че е добре да се къпе само веднъж в седмицата с шампоан телцето, иначе с водичка само, което доста ме учуди, но и това ще направя, може пък и там да бъркам...

Също така след две седмици педи ни вика пак на преглед, според нея малката вече трябвало да си държи стабилно главата и като я вдигнем да може да я държи изправена, само дето ние още това изкуство не сме го овладяли  Thinking Нещо не ми е ок тази нейна приказка, ама какво да се прави, сега ще правим масажчета на вратлето, но споделете и вие, вашите бебчета държат ли си вече стабилно главата като ги изправите ? Да уточня, че ние утре правим 3 месеца  Wink

# 102
v.r.i., аз ползвам на Бюбхен гел за коса и тяло. Доволна съм, кожата и винаги е една мекичка и според мен няма нужда от мазане след това. За главичката гледай да я оставяш по-често по коремче. Аз също бях притеснена точно по времето като направи три месеца. Сега вече всичко е наред след като почнах често да я оставям по корем. Масажче също може да правиш.

Ние сме много кисели заради зъбките. Започна да се буди нощем кога два пъти, кога три. Понякога ни трябва час за да заспи хубаво.
Извинявам се, че не помня кой ми отговори за осанит-а дали го има тук. Благодаря за отговора, на мен ми донесоха от Германия и сега чуденката ми е как да го давам. Прочетох различни мнения, засега давам преди сън по 5-6гранулки.

# 103
Здравейте!
По интересно ми стана мамите, които пишат , че бебчетата са се завъртяли по гръб: а в каква позиция сте ги оставили за да се завъртят ?
Аз всяка вечер - към 20,00-20,30 я слагам по корем за около 15-20 минути, понякога 5 - не й харесва и се завърта по гръб, друг път 25 - когато е щастлива и си пее. Тя си е свикнала и отскоро забелязвам, че около 20,00, ако не съм я обърнала по корем, започва да прави опити сама да се обърне. Успява понякога и донякъде, но си оставя ръката под корема и като се опита да си я издърпа и пак се обръща по гръб.  ooooh!
Миналия месец и аз имах менструални болки около дата когато ми беше цикъла, но не ми дойде!
Ох, дано - искам да ме пропусне още малко поне.  Praynig
За гукането - като че ли вече не го прави толкова много. По й е интересно да пищи, да пее и да казва азбуката - Я и Р са й любимите букви.  Laughing

# 104
Забравих да пиша за гукането. Когато е будна и има играчки винаги им гука и се смее с глас. Ако почна и аз да гукам и да и говоря тогава вече си провеждаме сериозен разговор двете Simple Smile Това само с мен го прави.

Общи условия

Активация на акаунт