Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 232 392
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 60
TanyaAlex, аз лично, когато дъщеря ми стана на 7-8 месеца (2-3 месеца след началото на захранването) спрях да правя пауза след въвеждането на новата храна, а давах вече въведените храни. С времето започнах да съкращавам и дните за въвеждане на нови храни - в началото въвеждах храна по 7 дни, после по 5 дни, а към 8-9 месец само по 2-3 дни. Но до този момент бях въвела всички основни групи храни - зеленчуци, плодове, каши, месо и никога не сме имали проблеми (запичане, разтройство, обриви, колики).
Карай го по усет. То, така или иначе, детето ти показва правилната посока.

# 61
Съгласна съм с Гаги. Това да се убеждаване кое е правилно и кое не за нашите бебета всеки сам си решава. Темата е за да сподели кой какво е правил и кой какво ще прави а не да се караме Simple Smile

Моето бебе тези дни почна да суче и от двете гърди а преди само от едната ядеше. Мисля си че ако става с кърмата май ще съм от майките дето по рано ще почнат да захранват. Мис;ля вместо да давам ам като допълнение допълнението да почне да ми е захранването.

# 62
  • София
Аз точно това се чудех,дали ако ми намалее кърмата да почна да захранвам или да почна с АМ

# 63
Моята кърма намаля през последните дни и аз се бях зачудила дали да не избързам малко,но бях чела,че до 1 г. всички хранения трябва да са млечни или да има и мляко.До като се чудех кърмата ми се регулира  Joy Така или иначе я усещам Маги,че не е готова,не проявява никакъв интерес към храната ни.
ТаняАлекс при баткото след първите няколко продукта скъсих интервала на по 3 дни.По големи интервали правех на храни алергени примерно,когато въвеждах риба,ягоди,домат...

# 64
  • Плевен
ако кърмата намалее,има начин да се и увеличи.Само трябва да се кърми по-честичко(или когато детето поиска без да се спазва някакъв режим и за 5 дена до седмица тя ще се увеличи).Или потърсете съвета на успешно кърмеща майка или на консултант по кърмене.При следване нуждите на детето и кърмене денонощно на поискване, кърма има толкова колкото има нужда.омекналите гърди не са сигнал за недостиг на кърма,нито зачестяване на храненията от страна на бебето.Точно в 3-ти месец има криза в растежа и му трябва повече кърма.Точно със зачестяване на кърменията детето дава сигнал за увеличение.Природата го е измислила как става,само трябва да и се доверите  Peace

# 65
Момичета ето още полезна информация за захранването.Линковете ще са активни за кратко  Peace
Съветите на Косе Босе

# 66
Мики благодаря Simple Smile Как успяваш да следиш толкова теми. Аз едвам смогвам Simple Smile

# 67
Везничке Маги спи от 14-17ч с кратки паузи за които ме търси да си поцоква,това време ползвам да кисна в нета  Laughing

# 68
Съгласна съм с Гаги. Това да се убеждаване кое е правилно и кое не за нашите бебета всеки сам си решава. Темата е за да сподели кой какво е правил и кой какво ще прави а не да се караме Simple Smile

Моето бебе тези дни почна да суче и от двете гърди а преди само от едната ядеше. Мисля си че ако става с кърмата май ще съм от майките дето по рано ще почнат да захранват. Мис;ля вместо да давам ам като допълнение допълнението да почне да ми е захранването.

Мики и Mary_Angel благодаря Ви за отговорите. Везничке аз доскоро имах подобен проблем. Моят син неискаше да суче дълго от дясната гърда. Винаги, когато го сложех сучеше за кратко и после започваше да я удря и реве искаше да го слагам на другата. Поради по-голямата стимулация  лявата ми гърда е по-голяма от дясната.За стимулиране на кърмата на мен лично ми помогна бирената мая, сладкото жито и чайове за стимулиране на кърма.Що се отнася до това дали да захранваш, аз лично захраних когато вдиях сигналите за захранване. Примляскване на устичката докато се храним, отваряше си устата за всичко, когато се доближавах до него, било за витамин Д или пък просто за да го гушна.Ако прецениш, че има смисъл опитай.Успех!

# 69
На мен тези дни с орехи и с чай за кърмачки ми се нормализира положението малко с кърмата. Ще изчакам да идем на консултация да я претеглим и ако си наддава добре няма да почвам със захранване толкова рано. Че аз исках от към 6 месеца за да е с по узряла храносмилателна система и да не я товаря още от сега. Ще питам и за мнението на педиатърката ни.

За бирената мая ми стана интересно че за пореден път я чувам каква сте ползвали и по колко ?

# 70
Бирена мая на  Химакс Фарма-125 таблетки оранжева опаковка, цена 6,48.Като видя че намалява  пия по 5 таблетки три пъти на ден за 3 дни. После само сутрин и вечер.

# 71
Ако някой има желание да иде :

Предстои ли ви да захраните вашето бебе или то вече приема допълващи храни, но имате въпроси как да разнообразите храненето му?
Ако е така, заповядайте на среща в СОФИЯ на тема "Захранване и хранене на кърмачето и малкото дете", на 8 октомври (сряда), от 10.30 ч. в Детски парти клуб "Цветна градина", ул. "Цветна градина" №12 (в близост до метростанция „Европейски съюз”).
За контакт: София Кандиларова – 0899 661 567
Със споделянето на снимката ще ни помогнете поканата да стигне до повече майки. Благодарим ви и ви очакваме!

# 72
Аз се замислих - като се захранва, нали първо се дава от твърдата храна, после се кърми; ако бебо е като моя, дето огладнява в 1 минута и за това време от усмихнат или заспал, започва да се дере като магаре, как ще му дам храна в лъжица?  Rolling Eyes

# 73
Гаги новата препоръка е твърдата храна да се предлага 30-40 мин. след кърмене.Идеята е да не се пропуска млечно хранене и детето да не е гладно за да не е изнервено.Ако се цели заместване на цяло хранене препоръката е към обедното пюре/каша задължително да се добавя и мляко.
Литъл ти ли мислеше да почваш с каша?Мислиш ли след ориза да въведеш и другите безглутенови или след това ще караш на пюрета?

# 74
Мики, да, мисля да започна с оризова каша. А и вчера педи предложи такъв вариант. За следващо си мислех картоф примерно, но не съм категорична. По - скоро ще попитам педи и сестра ми също как е захранила големия племенник. Ще пиша, щом ми се избистри идеята Simple Smile

Везничка, моля те да споделиш какво са казали на това събитие за храненето!

Общи условия

Активация на акаунт