Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 229 925
  • 2 143
  •   2
Отговори
# 765
tifani_81, ето полезна информация за въвеждането на глутен - https://zahranvane.wordpress.com/.
Лично аз дадох първо овес, след това каша три зърна - овес, ечемик, спелта /просто не намерих ръж/ и накрая пшеница, като първо дадох пшеничен грис, а след това и вече попара, която правя с пшеничени сухари. Всичко това е обсъдено и с нашата педиатърка, която също ме посъветва да следвам този ред. В този смисъл не мисля, че всички педиатри, както пишеш, съветват да се въведе глутена с попарата.
Иначе попарата е добър вариант за закуска, наред с кус-куса, овесени ядки и т.н., редувайки ги, ще създадеш добре балансирано и здравословно меню за закуска, така че не мисля, че даването на попара може да се определи като тъпчене.
Що се отнася до кус-куса, Плазмон го продават в различни форми и големина. Аз взех за начало най-дребния, а той като се смеси с маслото и сиренето, става почти като каша и е добър вариант заедно с попарата за въвеждане на по-едри частици в храненето, а така и да се развива дъвкателния рефлекс на бебето.
Дано съм ти била полезна  Peace

# 766
Здравейте мамчета отново, стигнах до въвеждането на глутена и имам следните въпроси:
1. Необходимо ли е да въвеждам всички зърна с глутен или от овес мога да мина на пшеница? препоръчително е да се премине от храни с ниско съдържание към храни с видоко постепенно. Можеш да дадеш овес, спелта, пшеница.[
2. Кога започнахте да давате каша или друго за закуска, в момента ядем пюре на обяд и каша следобед?на третия месец от захранването
3. Имаме 1 зъб и с какво е добре да започнем да се учи да дъвче, с  пюре с по-големи частици или бисквити на  плазмон или кус-кус?зъбите и дъвченето нямат нищо общо. Бебетата и възрастните без зъби се справят с венци
4. Защо всички лекари казват, че с попара трябва да се въвежда глутена и въобще необходимо ли е да се тъпчат бебетата с хляб?това в БГ се случва
Приемам всякъкви идеи, че като отида до магазина да съм подготвена със списъка Wink на 8,5 мес.е беба.

След като въведох глутена престанах с кашите. Минахме на 2 млека и 4 хранения с твърда храна - закуска, месно ядене на обяд, лека следобедна закуска, ранна вечеря - зеленчуци със зърна

# 767
Благодаря ви момичета,
между глутеновите зърна мисля да въведа масло и сирене, а има ли ред за въвеждането им  и какво масло и сирене купувате и по колко давате?

# 768
Аз въведох глутена с овесена каша на Hipp, ръжени ядки, ечемичени ядки и след месец от въвеждането на овеса дадох пшеничени сухари на Пападопулус.
Давам краве масло Президент и козе сирене Тертер.

# 769
С какъв чай правите попарата? Имам предвид най-обикновен от магазина или някакъв специален бебешки?

# 770
С какъв чай правите попарата? Имам предвид най-обикновен от магазина или някакъв специален бебешки?
С никакъв. Правя я просто с вряла вода

# 771
А маслото кога го въведохте?
Аз уж си купих специална книга, но там всички рецепти за пюрета са с масло!...Нещо не ми се вижда ок това!

# 772
От 8-мия месец дадох масло и сирене с попарата.Иначе е ял от по-рано понеже имаше в някои пюрета.

# 773
С обикновен чай шипка.
Маслото го въведох покрай няколко готови пюрета около средата на 9-ия месец.

# 774
А маслото кога го въведохте?
Аз уж си купих специална книга, но там всички рецепти за пюрета са с масло!...Нещо не ми се вижда ок това!

масло и сирене 8 месец

# 775
Масло 7 месец с големината на грахово зърно!  Помага за храносмилането.

# 776
Овеса го въведох с бисквитките на Плазмон,12бр са и давах 12 дни.После сухар на пападополу за пшеницата и пшеница+ръж имат,дадох след това.Масло слагам Президент около бобче и сирене на Маджаров около кибритена кутийка обезсолено.

# 777
В какъв ред въвеждахте месото и от кои месни пюрета давахте?

# 778
аз въведох месото така:пилешко,пуешко,заешко,телешко

# 779
аз въведох месото така:пилешко,пуешко,заешко,телешко
  И аз по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт