Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 229 958
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 1 995
Зависи от вкусовите предпочитания на бебенце. Предлагам да дадеш първо няколко лъжички самостоятелно,  тя е сладка- ако се хареса,  можеш да я комбинираш с ориз( пасирана пълнена чушка:))

# 1 996
Здравейте, дъщеря ми е на три месеца и половина и мисля от днес да започна да я захранвам. Знам, че е рано, но ще въвеждам всичко много бавно и внимателно. Сега е на АМ. Причина да започна по-рано е, че тя се роди 4 кг, сега е 7 и 100 и мисля, че не й стига храната. Иска да яде доста често. Педиатърката ми каза да започна с картофено пюре, към което да добавя малко сол, захар и масло. Не мисля, че е добре да се дават сол, захар и масло на толкова малко бебе и ще й го предлагам чисто, само с малко АМ вътре.

# 1 997
  • Варна
Педиатърката ми каза да започна с картофено пюре, към което да добавя малко сол, захар и масло.
Майко мила ooooh! ooooh! ooooh! То манджа става. Съвсем правилно разсъждаваш, сол, захар, че и масло, ужас ужасен! Но ако само килограмите те притесняват не мисля, че имаш основание, наддава по кило на месец, което е супер. Бих изчакала със захранването поне още месец, дори месец и половина.

# 1 998
Ами не са само килограмите, просто смятам, че е готова. Тя се развива доста бързо. Роди се преносена със седмица и си държеше главата изправена от началото още, вече прави опити за сядане, вчера успя да се завърти и по корем.

# 1 999
Аз бих си сменила педиатърката.Сол и захар НЕ се дават на бебе.Маслото се въвежда отделно,но сте още малки за него.
Захрани само с картоф, щом си решила,но без другите неща.Може да го разредиш с АМ за по-течна консистенция.

# 2 000
Здравейте мами! Сина ми след 3 дни прави 6 месеца. Беше само на кърма до преди две седмици, след което се опитах да го захраня като започнах със сухо мляко и 5 дни след въвеждане на сухото мляко започнах захранване и с пюре от морков на HIPP. На третия ден от захранването с пюре детето ми направи много силно изразена алергична реакция с отоци, запек, обрив. Стигнахме чак до инжекция орбазон. Една седмица беше на лекарства и вече няма и следа от обривите. Педиатърката го сложи на хипоалергенно сухо мляко. Въпросът ми е как да започна захранването, след колко време да минем на обикновено сухо мляко, защото това не го засища.

# 2 001
Ако имаш кърма,няма нужда от АМ...А разбрахте ли дали алергията е към моркова или към крав. белтък в сухото мляко?Най-добре сега да дадеш оризова каша и после по-неутрални зеленчуци и плодове;тиквички,картоф,ябълка...

# 2 002
Кърмата ми свърши, за това преминах към АМ. Когато започнах да давам АМ детето нямаше никаква негативна реакция. Изхождаше се редовно, нямаше повръщане, температура или каквито и да било други симптоми. Обясниха ми, че алергията се появява с натрупване и понеже не е имало интервал от 7 дни между двете нововъведени храни, може да е от комбинацията, от консервантите в пюрето или от едно от двете.

# 2 003
Ако алергията е била към крав.белтък,то скоро не препоръчвам да минеш към обикновено АМ.Както споменах,препоръчвам да го комбинираш млякото с оризова каша за насищане,а после може и царевична...Карай я бавно и надявам се детенце скоро да го израсте...
Моето мъниче е на година и седем месеца и все пак намира от какво да се обрине така че не бързай:)Опитвай да му даваш по малко ,за да разбереш точно къмкакво има реакция и без да смесваш в началото...
Успех! Hug

# 2 004
Какъв според вас е оптимално най-добрият ред за вкарване на нови храни (или заместване)?

Обяд - Следобяд - Закуска - Вечеря  или
Обяд - Следобяд - Вечеря - Закуска

Аз предлагам новата храна на обяд и следобяд. Кое да е следващото и кога?  Thinking

п.с. Благодаря за предоставения съвет в тази тема, да не замествам изцяло хранене, а да има и някакво количество АМ. Детето ми определено се чувства много добре така. Мисля още дълго да не замествам цяло хранене. Поне до годинка. (само да не ме нападне някой сега) Simple Smile

# 2 005
Според мен сте малки за трето различно от мляко ядене ,на 6 месеца и ние имахме само обяд и следобедна (и двете с АМ).Другото ,с което може да продължиш е закуската,но изчакай месец поне (лично мнение).Последна се 'замества' вечерята.
И много добре правиш ,че дохранваш с АМ след папкане.Докато иска ,давай Simple Smile

# 2 006
  • Варна
Според мен сте малки за трето различно от мляко ядене ,на 6 месеца и ние имахме само обяд и следобедна (и двете с АМ).Другото ,с което може да продължиш е закуската,но изчакай месец поне (лично мнение).Последна се 'замества' вечерята.
И аз така мисля.

# 2 007
Благодаря!  bouquet

Значи вечерята е последна.

Аз не бързам. Просто проучвам. Искам всичко да се случва бавно, плавно. Един път в живота все пак се захранваме и искам докато детето е малко да му изградя правилна култура на хранене.

Пък все ще дойде един момент, в който ще се борим срещу сладкишите и джънка.  Laughing

# 2 008
  • София
А до какво количество пюре стигате на хранене, за да дохранваш с АМ после? И на мен ми се иска да не замествам, да видим дали ще стане.

# 2 009
Радея, разликата от количеството на само АМ. Примерно, ако бебчето яде 150 мл АМ на едно хранене, то предлагаш от пюрето толкова колкото изяде (примерно е изяло 60 гр) и разликата от порцията е количеството АМ с което дохранваш (т.е., в примера 90 мл). До какво количество пюре се стига - зависи изцяло от детенцето. Води се по него. Някои деца бързо свикват с новата храна - други не толкова бързо.
Колко е голямо бебчето и колко си похапва? Идеята е постепенно да се замести обедното хранене, не да не се замества.  Grinning Че после имаш да заместваш още поне три...  Wink

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 01:39 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт