True Detective - Тема 2

• 53 207
  • 677
  •   1
Отговори
# 540
Защото едноок чернокож беше купил сламените кукли.

# 541
  • София
Отметнал Simple Smile

Уфф (хаха, CoffeeCat, че защо да се сърдя), да не забравя пак... Wink

Този епизод бе малко по-лек, но с важен финал. Както и си мислех розовата стая се оказа в имението на Хойт. Всичко се връзва засега с това което писах. Въпросът е дали е зараждаща се педофилска мрежа или конспирация около Хойт и изперкалата му щерка.
Какво видя Том Пърсел??? Педофилски материали с децата му или Джули в ръцете на дъщерята на Хойт на портрет (в конкретния случай залагам категорично на второто) и таман е навързал нещата и онази гад Харис ще го убие, като сигурно ще инсценира самоубийство, а впоследствие Хейс и Уест ще ликвидират него. Братчеда след като Том го нападна предполагам ще избяга и нашите хора така и няма да научат неговите тайни, а те са сигурно за това, че Хойт е чукал Луси, от там може и Джули да е негова дъщеря и да се навържат много неща. Остава да разберем коя е лелята (онази Цоцолана?).
Между другото все повече паралели и символики виждам между сезони 1 и 3. Времевите им линии се пресичат, разстоянията са сравнително близки (Луизиана и Арканзас са съседни щати) и т.н. и т.н. Нищо чудно това което се случва в сезон 3 да е предисторията/началото на култа от сезон 1. Дали това е началото на педофилската мрежа или просто някои болни мозъци са използвали случая около децата на Пърсел за да започнат всичко това, но според мен е умишлено търсен ефект от Пицолато. Даже съм по-скоро склонен да се обзаложа, че е така.
Възможно ли е Уест да е гей? Когато Том се обърна към него по малко име ме зачовърка и си спомних и за онзи разговор в колата, когато Уест направи забележка на Хейс относно заплахата му към момчето (дето беше тормозило момченцето на Том и Луси и му бе взел колелото), че ще му скъсат задника от чукане или нещо подобно. А и цял живот без жена и т.н. и т.н. Загатва ни леко Пицолато, но само прикрито. Мисля, че този боклук Харис също е гей, издаде се по начина по който похвали Хейс, че е в отлична форма. Ще видим дали всичко това е от някакво значение или просто фон на историята, а Пицолато ни показва всичко това ей така от чиста политкоректност, че вече е по-скоро изключение да няма хомо връзка в което и да е шоу.

Разбрахме и че заболяването на Хейс пргоресира и че онази тъмен седан, който виждаше е плод на въображението му. Което не ме изненада. Бе почти ясно, че е така. Но и около него и около Амелия има твърде много неизказани неща. Какво е станало с Амелия, как е умряла (мисля, че бегло се спомена за думичката 'рак' но мога и да бъркам), откъде знаеше толкова много неща (например за куклите). Допускам, че е водила успоредно свои разследвания за книгата (защото изключвам Хейс да и е доверил нещо от случая), а и знаем, че обикновените хора споделят повече с обикновени хора, а не са полицията. Надявам се, че е точно така и че тя не е замесена.
Обаче нещо ме човърка около Хейс. Дано е само плод на извратеното ми въображение да търси невъзможното. А именно, че и той е замесен. Знаем, че е убивал хора във Виетнам. Знаем също така, макар че спомена само веднъж, че е ходил по сафарита и обича лова, а за Хойт знаем, че също ходи на лов и по сафарита. Възможно ли е да се познават? Възможно ли е това + комбинация от паметта му да го провокират да замита случая и пр. Знаем, че е имало пукнатини в следствието. Дали е той или прокурора от 2005 г. Дано да не е това. Аз лично се съмнявам. Просто има недоизказани много неща.

За съжаление остават само 2 епизода и според мен ще има много 'loose ends' :/ Дано да има някакъв ясен край, защото ми писна от отворени завършеци...

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 18:52 от Diavolo

# 542
  • София
нианта,
Том Пърсел е мъртъв, казва се категорично на няколко пъти. Но не знаем кога и как е умрял. Е, сега вече знаем. На 90% мисля, че ще бъде убит от Харис в розовата стая от рисунките на Джули.
Между другото малко се издразних как нахълта в имението и като на шега в такава огромна къща откри веднага розовата стая (точно като на кино).

Амелия се сети за куклите, защото се знаеше, че едноок чернокож е купувал куклите. Но този чернокож не е онзи, който полицаите разпитваха. Wink Така че още една мистерия, кой от двамата е? Аз залагам на този втория дето избухна при презентацията. Но има твърде много нишки и въпроси, че според мен няма как за два епизода да ги изяснят. Дано греша, но ще видим.

# 543
Пропускаш само, че братовчедът видя накой да влиза в заведението и се изплаши. Тогава се засили да си тръгва, но Хейс го беше приклещил.

# 544
  • София
Да, вярно. Един дебелак влезе и братчеда се изплаши. Предполагам си мисли, че го следят и ако го видят с детективите ще го ликвидират. Ясно е кой. Хора с власт и пари. А такъв е само Хойт. Това не значи, че автоматично е виновен, но е главния заподозрян от нас (не и от детективите все още, хаха).

Забравих за едно нещо.
нианта, да, не сме виждали кой е Хойт, видяхме го на две снимки ако не се лъжа. Една със сигурност, където бе застанал с пушка до убит елен, а рогата на елена много приличаха на 'короната' от епизод 1 на сезон 1. Wink Не е някаква мистерия кой ще го играе. На мен ми заприлича на Майкъл Рукър (Мърл от TWD и много други, голям любимец ми е) и проверих и наистина е той --> https://www.imdb.com/name/nm0740264/?ref_=nv_sr_1

# 545
Оооо, ако не гледам предходната серия, абсурд да запомням важни детайли, ей за това обичам да чакам края на сезона и да гледам на маратон. Обаче не трае сърце. Сигурно е обаче, че ще го изгледам целия, та да се насладя на страхотния сезон.

# 546
# 547
  • Карнобат
Ако някой преведе ще е супер,не всички сме ок с английския.

# 548

Общо взето почти всичко, което и ние сме предположили - че може би Луси и братовчед и са продали Джули на Хойт, братчето се е опитало да я спаси и така е загинало случайно, че полицаят/шеф на охраната е подхвърлил и унищожил улики и е убил Том. Предполага се и, че някой, вероятно Хойт е платил голяма сума на Луси да замине далече извън града и вероятно Харис (полицаят) я е убил, инсценирайки свръх доза. А аз мисля, че той е убил и братовчеда Дан, за да няма повече свидетели. Споменава се и писмото с изрязаните букви - че е писано от Луси, за да успокои Том, и че скръбта и е заради загиналия Уил.Също пише и че появилия се Джиниъс (едноокия чернокож) вероятно е помогнал на дъщерята на Хойт да отвлекат Джули, и че прокурорът и полицейският началник са пречили на разследването, за да защитят най-богатия в града.

# 549
  • Карнобат

Общо взето почти всичко, което и ние сме предположили - че може би Луси и братовчед и са продали Джули на Хойт, братчето се е опитало да я спаси и така е загинало случайно, че полицаят/шеф на охраната е подхвърлил и унищожил улики и е убил Том. Предполага се и, че някой, вероятно Хойт е платил голяма сума на Луси да замине далече извън града и вероятно Харис (полицаят) я е убил, инсценирайки свръх доза. А аз мисля, че той е убил и братовчеда Дан, за да няма повече свидетели. Споменава се и писмото с изрязаните букви - че е писано от Луси, за да успокои Том, и че скръбта и е заради загиналия Уил.Също пише и че появилия се Джиниъс (едноокия чернокож) вероятно е помогнал на дъщерята на Хойт да отвлекат Джули, и че прокурорът и полицейският началник са пречили на разследването, за да защитят най-богатия в града.

Благодаря много Simple Smile Остават само два епизода и не знам какво ще правя след това.Пуснах си първи епизод на първи сезон и там Ръсти се запозна с една руса девойка,която се казва Луси...възможно ли е да същата от трети сезон?

# 550
Цветкова, може да пробваш да гледаш West World Simple Smile
Птиче, благодаря, че си написала систематизиран превод. Не успях да се включа, че малкото бебе иска да лежа до нея през 15мин, та накрая легнах и аз 😊

# 551
  • Карнобат
Цветкова, може да пробваш да гледаш West World Simple Smile
Птиче, благодаря, че си написала систематизиран превод. Не успях да се включа, че малкото бебе иска да лежа до нея през 15мин, та накрая легнах и аз 😊

Пробвах още като излезе,но така и не ме грабна,по-скоро търся подобни на ИД

# 552
  • Belgium
Подобен на True Detective, макар и не изцяло, е Mindhunter - https://www.imdb.com/title/tt5290382/?ref_=nv_sr_1. Много добър сериал, а и по действителни случаи.

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 10:36 от Лу

# 553
Подкрепям за Mindhunter, случайно изскочи и го гледахме, интересен е. Сякаш не така тъмен и драматичен, но ми хареса, надявам се да има още сезони.

Тука като чета даже вашите хипотези и усещам, че половината съдържание съм изпуснала май 🙀 Ще взема да го пусна от първи епизод, моето бебе през деня обаче грам не спи Simple Smile

# 554
Много интересно четиво, благодаря. Знам, че са фенски теории, но ще се възмутя в скрит текст за всеки случай!
Скрит текст:
Абе, каква е тая майка /Луси Пърсел/, която си продава едното дете успокоявайки се, че в богато семейство ще живее добре! Ами другото дете, ами момченцето? Понеже богаташите не го искат, да се оправя!

Фенските теории са интересни и ние почти сме отгатнали нещата. Подсказките са в детайлите, които няма как да провидя от едно гледане на серия. Най-интересна е и теорията, че и детектив Хейс е видял всичко и го е навързал, но заради проблемите с паметта не успява да разреши случая. Да видим.
Обаче, Амелия си прави успоредно разследване и през 80-те и 90-те, но не казва на мъжа си за нещата, които открива, само му предлага книгата за четене, но и не му се сърди, че не я чете. Като куче и котка са, кой е по-по-най способен!
Да видим дали ще му каже за едноокия и посещението при "съквартирантката" на Джули.

Общи условия

Активация на акаунт