True Detective - Тема 2

• 53 194
  • 677
  •   1
Отговори
# 570
  • Berlin
....
По подобен начин заподозрях убиецът в 1 сезон. Все нещо ми щракваше за него.

Е, той не се ли появяваше още в някоя от първите серии? Ей, така като част от пейзажа беше. Спомням си, че тогава си помислих "Оф, сега какво ли ще стане, ако този е той?!" И накрая много разочаровано се изненадах. Laughing И все пак първият сезон беше страхотен.

# 571
Така си помислих, че ще бъде, защото реално е най-неочакваното. Обаче нещата всъщност си имат доста голяма логика, ако се следи добре сериала.
Не е това, което очаквах на 100 , но определено ми хареса, че успях някак си да навържа нишките и да си построя историята, която се доближава на 70%.

Малко са ми 8 епизода..искам още и то все в този стил. Не, че не ми харесва и сезон 2, но определено искам да има дедукция повече и по-малко екшън.

# 572
  • Карнобат
Аз започнах да го гледам,но малката се събуди и нямам търпение до довечера да я приспя и да го догледам.Наистина чудесен,но за жалост кратък сезон.Доста от актьорите за мен лично заслужават награда Еми..особено за бащата Пърсел,не знам но този човек играе чудесно..

# 573
Изгледах, хареса ми !
Едно нещо не разбрах :
Скрит текст:
Откъде Амелия знаеше, че именно съседското  момченце е партньор в живота на Джули ?

# 574
Четох отзиви в страницата на сериала в Инстаграм. Масово са разочаровани от финала, аз не съм. Просто наистина е различен, като на всеки предходен сезон. Ако бяха го направили , като 1 сезон щеше да се изгуби цял един сезон под сянката му.

# 575
Изгледах, хареса ми !
Едно нещо не разбрах :
Скрит текст:
Откъде Амелия знаеше, че именно съседското  момченце е партньор в живота на Джули ?
Скрит текст:
Не знаеше, не е предполагала. Просто Хейс сам достигна до това заключение на базата на прочетеното и видяното през деня при монахините. Беше един вид знак, последното парче пъзел, за да види цялата картина.

# 576
  • Карнобат
Амелия май е истинският детектив в случая,поне от коментарите които чета.Жалко,че не се разбира и от какво е умряла.

# 577
BaDBluEeYeS , мерси ! Тъкмо си върнах кадрите
Скрит текст:
с книгата на Амелия .Действително Хейс се досеща от споменаването на фирмата за озеленяване на бащата на момченцето.

# 578
Уейн си е детективът, но без нея много неща щяха да му обягнат.

Аз не разбрах само неговата диагноза. На мен ми прилича на начален стадий на деменция. Имаме в семейството човек и на 90% се припокрива. Помни доста неща от миналото в детайли, но често забравя къде е , кои сме ние..коя година е ...

# 579
  • София
Изгледах го, хареса ми определено. Дано да има и още , но с друг състав актьори.

# 580
  • Карнобат
Май се дочува нещо за 4-ти сезон,но ще видим Wink

# 581
А дано Simple Smile
Междувременно чакам вече с нетърпение Дяволското гърло.

# 582
  • София
А дано Simple Smile
Междувременно чакам вече с нетърпение Дяволското гърло.
Не, не сега се чака Game of Thrones - април. Wink

# 583
  • Belgium
И на мен ми хареса финала, както и целия сезон. В общи линии си е римейк на първи сезон, по-слаб, но въпреки това интересен и атмосферен. Отново имаме дълбокия американски юг и отново фокусът на сезона не е толкова самото престъпление, въпреки че разбира се загадката ни дърпа напред през епизодите, колкото взаимоотношенията между героите - най-вече между двамата детективи.

Съгласна съм с извода на тази добра статия в Уошингтън поуст: https://www.washingtonpost.com/arts-entertainment/2019/02/23/wha … erm=.a862a483c8bf

"Pizzolatto knows you can’t strike gold twice — but that didn’t stop him from trying. Instead, he struck silver."

Сега аз лично чакам втори сезон на American Gods, който почва супер скоро, след две седмици, GoT, разбира се и новия сезон на любимия Stranger Things Simple Smile

# 584
  • София
Такам, изгледал Simple Smile

Този сезон бе по-различен. Много финна дедукция, малко екшън, но запомнящ се, повечко чисто човешки взаимоотоношения и психология. И по-скоро случая бе фон на техния живот, развиващ се покрай тази трагедия.

Скрит текст:
Не съм изненадан, само съвсем леко разочарован, защото много ми се искаше да има връзка с любимия ми сезон 1 и после в сезон 4 да ги обединят или нещо такова. Но го разбирам и Пицолато, подхвърли ли няколко кокала, които да се видят от хора, които могат да четат между редовете, а после всичко това се оказа дим без огън. Wink Прав излезе Пицолато. Официално няма връзка между сезони 1 и 3, не и пряка засягаща случаите. А че имаше похдвърлени улики към сезон 1 имаше, но те бяха само намигвания за феновете, сега го разбирам вече. Но нямаше как да знам...
Пицолато обаче е гениален. И ще кажа защо. Сега масата народ ще се юрне да величае Амелия и че тя била голямата детективка и това ще е точно в крак с днешната мода и политкоректност, а всъщност е точно обратното. Големия детектив е Хейс, който най-накрая сам навърза цялата история. Амелия в края на епизода бе проекция на мозъка му, ние видяхме това което режисьора нарочно търсеше, но истината е, че лилавия сам се сети, както и писах още в началото. Случая ще се реши от дъртия Хейс след някой проблясък от типа ''Еврика'' Wink

Иначе,
Искаше ми се да е по-зловещо и мрачно, а не да гледаме една толкова тъжна, но обикновена битова драма. Но пък от друга страна точно в това може да се търси и силата на този сезон. Че когато имаш ясен поглед върху нещата и мозък в главата може така да завъртиш нещата, че да покриеш всички възможни аспекти и да накараш хората да си блъскат главата в стената, а развръзката да е много по-проста и лесносмилаема.
Аз точно това си мислех и го загатнах. Или цялата трагедия ще е заради изперкалата дъщеря на Хойт (и че той не е задължително да е замесен само защото е богат и загадъчен) или ще има педофилски кръг, жълт крал и връзка със сезон 1. Или-или. Въпрос на избор. Подозирахме, че едноокия е работил в именито и е бил близък до Избаел и е познавал Луси и че Луси е знаела за всичко това. Аз си мсилех, че е имала връзка с Хойт (нали каза, че е курва по душа), а то било заради пустите пари. И през цялото време е знаела какво е станало и кой е виновен и си е мълчала. Ето това е брутално. За мен тя е истинското чудовище в този сезон. Абсолютен боклук с празна душа. За жалост не е фантазия, има ги не малко такива майки, да не говорим за бащи. Ужас.  Sick

И това в края. Хепи енд, ок? Или... Съгласен да е щастлив край, а и името Луси на малкото момиченце, приликата със снимките и пр. Ноооо, да не забравяме все пак, че всичко се случва в главата на един болен и възрастен човек и че няма как да сме 100% сигурни, че е точно така... Wink Дааа, знам, всеки иска да вярва в доброто и аз избирам да вярвам в това, но си имам едно мааалко на ум, че всичко това може и да е една фантазия в главата на един уморен човек посветил почти целия си живот на този случай. В крайна сметка синът и дъщерята на Хейс не видяха Джули и Луси нали? Wink Но не, спирам до тук, не искам да вярвам и да мисля повече върху това, иска ми се това да е истина, че случая е решен, че е намерил покой и че това е наистина е Джули, която е намерила своето кътче щастие в живота.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт