Проблеми с изплащането на болнични листове от НОИ-5

• 128 954
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
а къде се пише мейл?
А след изтичане на 15-те работни дни има ли някакъв срок в който се изплаща?Например на мен както ми е внесен болничния на 12.06 и утре е първата дата на плащане ,и не са ме включили....Имат ли срок в който са длъжни да преведат парите или?

Последна редакция: пн, 06 юли 2015, 20:36 от Ice lady

# 286
  • София
Майка ми има болничен от 20.04 до 04.05, представен още април месец, който все още не е изплатен. Проверих с ПИК, седеше си на статус "Обработва се". Писахме мейл в началото на юни, не благоволиха да ни отговорят. Накрая се наложи да ходим до НОИ, за да цъка една дама зад гише 15 минути, да чете в някаква книга, да хм-ка, да казва: е, сега, хубава работа! какво е това нещо?, и накрая да ни каже, че майка ми ще си получи парите утре. Дано.
Потресена съм обаче от безотговорността на една такава институция. Sick

# 287
  • Пловдив
а къде се пише мейл?
А след изтичане на 15-те работни дни има ли някакъв срок в който се изплаща?Например на мен както ми е внесен болничния на 12.06 и утре е първата дата на плащане ,и не са ме включили....Имат ли срок в който са длъжни да преведат парите или?

Срокът е 15 работни дни.Пиши мейл.От сайта,Контакти

# 288
Имам болничен, представен в НОИ на 12.07. и все още е със статус "обработва се". Имейл ли да им пиша или да звъня по телефона? И тази процедура всеки път ли трябва да я играя?  Tired

Предполагам говориш за юни месец.Не са изтекли 15 те работни дни срок все още.Предполагам другата седмица ще имаш превод.Но драсни и един мейл.

Мда, за юни става въпрос  Crazy И 15-те работни дни изтекоха в петък. Днес все още се обработва, а не мога да пусна имейл. Във формата за контакти излиза грешка и не мога да изпратя съобщението. По телефона дали ще свършат работа?

# 289
  • Пловдив

Мда, за юни става въпрос  Crazy И 15-те работни дни изтекоха в петък. Днес все още се обработва, а не мога да пусна имейл. Във формата за контакти излиза грешка и не мога да изпратя съобщението. По телефона дали ще свършат работа?

Пише мейл,а не формата за контакти.В сайта има мейловете на всички НОИ та-Контакти и избираш твоето,което ти обработва документите.Опитай и по тел

# 290
аз пробвах по телефона,защото на формата и на мен ми дава грешка.Нищо и половина,нямало проблем с болничния,но не знаят защо не ми го изплащат Rolling EyesСегакакво да правя  и аз незнам.

# 291
Здравейте.Не знам дали въпросът ми е за тук но някои може ли да ми каже как ще ми се изчислява болничния случаят ми е следния бях по майчинство 2 год после си ползвах платения годишен отпуск от 3 месеца и сега по здравословни причини се налага да излезна болнични за 30 дни.Та се чудя как да си изчисля средно дневния доход  Flutterако някои може да ми помогне с информация ще бъда много благодарна

# 292
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Болничният на общо основание се изчислява върху предходните 18 месеца и е 80% от брутното, но не повече от нетното възнаграждание.
Дефакто при теб втората година от майчинството се включва на база МРЗ за тогава.Частта от първата е върху базата, от която е изчислено обезщетението, което си получавала.3-те месеца в отпуска са си нормални.

# 293
Момичета дайте актуален тел. на ной,бавят ми болничния от 08.06  -16.06. Имам пик но от 17.06 ми изписва в процес на обработка...

# 294
  • Пловдив
Момичета дайте актуален тел. на ной,бавят ми болничния от 08.06  -16.06. Имам пик но от 17.06 ми изписва в процес на обработка...

Пиши мейл до НОИ,което ти обработва документите.Телефоните с мейловете ги има на сайта,раздел Контакти.По телефон е малко вероятно да ти свършат работа

# 295
Благодаря дано имам късмет защото като тръгна да го изпращам ми дава грешка. newsm78

# 296
  • Пловдив
Благодаря дано имам късмет защото като тръгна да го изпращам ми дава грешка. newsm78

Защото ползваш контактната форма на сайта.Не ползвай нея

# 297
А как да се свържа с тях на телефона ме оставят на изчакване на мейла дава грешка....направо се подлудих.

# 298
  • София
На мен работа ми свършиха, чак като отидох лично. Преди това звънях, писах мейли - тц. Глас в пустиня.

# 299
Здравейте! За пръв път пиша в темата, но много ми се иска да схвана на какъв принцип стават изплащанията на болнични и занапред да си следя нещата.
Бременна съм и ми е издаден болничен, 45 дни преди термина. Датата на издаване е 23.06 и на 2.07 от НОИ са ми превели пари за 6-те работни дни на юни! Интересувам се дали това означава, че за целият юли ще ми бъдат преведени парите на 2.08 или датата не е ясна? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт