Проблеми с изплащането на болнични листове от НОИ-5

• 128 954
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Да, веднага съм го представила на прекия си ръководител, а кога той го е придвижил до счетоводството нямам представа, а дори и да го питам няма да ми отговори.

# 481
  • В полите на Пирин планина
Да, веднага съм го представила на прекия си ръководител, а кога той го е придвижил до счетоводството нямам представа, а дори и да го питам няма да ми отговори.

Питай, тогава в счетоводството. Но щом не виждаш документ със статус "обработва се", работата ми е съмнителна ... Трябвало е до 15.01.2016 да представят данни в НОИ.

# 482
А електронния болничен има ли го вписан, защото моя го няма все още а е издаден преди 3 дена

# 483
Да, електронния болничен още на 22.12 го има. Но оттам нататък никакво движение.

# 484
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
А електронния болничен има ли го вписан, защото моя го няма все още а е издаден преди 3 дена

Имат срок от 7 дни, за да го входират, спокойно  Peace

# 485
А възможно ли е да има някакво забавяне заради това, че болничния е от втората половина на Декември и обхваща и Януари. Да не би срока за подаването му да е до 15 Февруари? С предишния болничен нямах такова забавяне, а и фирмата е сериозна и всичко се подава в срокове (по принцип)

# 486
Ако е предаден на 15.01 в НОИ може и още да не е излиза в системата им...предполагам просто с тея нови системи и организации  Peace
Все пак най-добре питай в счетоводството кога точно е подаден, както са те посъветвали по-нагоре.

# 487
Нашата счетоводителка е ходила преди 15 януари и и казали че нямат още новата програма за болнични и ще приемат болничните след средата на януари. Много се проточва всичко с тези болнични, някой има ли представа след това ще изплатят ли всичко наведнъж или ще има да се влачат?

# 488
Нашата счетоводителка е ходила преди 15 януари и и казали че нямат още новата програма за болнични и ще приемат болничните след средата на януари. Много се проточва всичко с тези болнични, някой има ли представа след това ще изплатят ли всичко наведнъж или ще има да се влачат?

Новата програма е БЛ, издадени през 2016 година, така, че не виждам какво забавяне би имало. newsm78

# 489
За болничните издадени през 2016г нямали програмата, те май имаха някакви срокове за представяне на тези болнични, ако не се лъжа, възможно ли е след това да се направят на интересни че е представем късно болничния?

# 490
Лейди, предполагам че става дума за болничните вече от 2016г.В НОИ Варна преди 15-и януари отказваха и връщаха всички носещи тазгодишни болнични.

/Срокът за тях е 10.02 и няма как да "се правят на интересни" за закъснение.

# 491
Лейди, предполагам че става дума за болничните вече от 2016г.В НОИ Варна преди 15-и януари отказваха и връщаха всички носещи тазгодишни болнични.

Точно, но за тях има време - до 15.02.2016.  Peace

С електронен подпис може вече да се подават.  Peace

# 492
Здравейте имам издаден болничен за периода от 26.12.2015 до 24.01.2016 на 21.01.2016 ми изплатиха нереално малък болничен 77.01лв какво се случва не разбирам това ми е вторият подаден болничен при първия нямаше никакъв проблем изплатиха ми го наведнъж четох някъде че изплащат болничните на двапъти тревожа се хаповете само ми струват 200лв

# 493
Тази малка сума е предполагам само за частта на болничния за декември.За януари най-рано като изтече периода на болничния.

# 494
  • ВАРНА
Здравейте имам издаден болничен за периода от 26.12.2015 до 24.01.2016 на 21.01.2016 ми изплатиха нереално малък болничен 77.01лв какво се случва не разбирам това ми е вторият подаден болничен при първия нямаше никакъв проблем изплатиха ми го наведнъж четох някъде че изплащат болничните на двапъти тревожа се хаповете само ми струват 200лв
Болничните се изплащат за период във вашият случай сте получили за м декември за 3 работни дни, следващата сума, която ще получите е за период от 1 януари до 24 януари включително.

Общи условия

Активация на акаунт