Проблеми с изплащането на болнични листове от НОИ-5

• 125 719
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте!Изпуснат е срока за внасяне на болничен от работодателя.Ще се внесе с 3-4 дни закъснение.Та ще бъде ли изплатен този болничен?Благодаря!

# 736
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!Изпуснат е срока за внасяне на болничен от работодателя.Ще се внесе с 3-4 дни закъснение.Та ще бъде ли изплатен този болничен?Благодаря!

Да, ще се изплати.  Peace

# 737
Здравейте,някой знае ли какви са лихвите,които дължи НОИ при забавяне на изплащането ? Благодаря предварително.Смятам другата седмица да ходя с адвокатката ми в нои  #Cussing out

# 738
Здравейте,някой знае ли какви са лихвите,които дължи НОИ при забавяне на изплащането ? Благодаря предварително.Смятам другата седмица да ходя с адвокатката ми в нои  #Cussing out
Няма лихви.

# 739
Няма лихви.

ужас безпардонщина,а иначе знаят да глобяват ако някой друг закъснее #Cussing out ужасна държава

# 740
Няма лихви.

ужас безпардонщина,а иначе знаят да глобяват ако някой друг закъснее #Cussing out ужасна държава
Без причина ли е закъснението?

# 741
Някой знае ли кога се превежда едномесечен болничен? Пуснат е от 29-ти август, в НОИ е внесен в началото на септември, превод нямам...

# 742
  • София
За периода от м. август, очаквай превод 15 р.д. от датата на подаването. За септември - първо да изтече месеца.

# 743
Някой знае ли кога се превежда едномесечен болничен? Пуснат е от 29-ти август, в НОИ е внесен в началото на септември, превод нямам...

До 10 работни дни от датата на входиране в НОИ. Първо ще ви преведат за дните от м. Август и след изтичане на периода на болничния ще имате превод за м. Септември. Вземете си ПИК код за сайта на НОИ, за да видите кога е входиран, обработката и изплащането на болничния.

# 744
Няма лихви.

Без причина ли е закъснението?

вдигнах врява по телефона и ми бе изплатен

# 745
Здравейте в имам болничен от09.09.2016до 28.09.2016 и имам продължение  от 29.09 до18.10.2016 входирани са в ной на 09.10.2016 и статуса е обработват се и на двата болнични според вас кога мога да очаквам изплащане

# 746
здравейте, искам да попитам в какъв срок се носят болничните от работодателя в нои и ако не се спази срока какви са санкциите?

# 747
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте в имам болничен от09.09.2016до 28.09.2016 и имам продължение  от 29.09 до18.10.2016 входирани са в НОИ на 09.10.2016 и статуса е обработват се и на двата болнични според вас кога мога да очаквам изплащане

До 10 работни дни считано от 09.10.16

здравейте, искам да попитам в какъв срок се носят болничните от работодателя в нои и ако не се спази срока какви са санкциите?

Подават се до 10-то число на месеца, следващ месеца, в който е предоставен болничният на работодателя. т.е., ако Вие сте го дали на работодателя на 11.10.16 , той трябва да го подаде до 10.11.16 в НОИ...
Санкциите са относителни  Wink

# 748
благодаря, представила съм го на 29.08., а е внесен на 30.09., с грешка, която е коригирана от работодателя на 07.10. В какъв смисъл са относителни санкциите, касае се за държавно учреждение?

# 749
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Санкции няма да има.Работодателя спокойно може да е попълнил, че е предаден на 01.09.16 и излиза, че е подаден в срок.Естествено, ако имаш входящ номер за представянето, може да спориш.Корекцията също е в срок.Парите би трябвало да получиш до 21.10.16.

Общи условия

Активация на акаунт