Проблеми с изплащането на болнични листове от НОИ-5

• 128 951
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Аз искам да попитам от НОИ отговарят ли на имейл и на кой от всички имейли е добре да се пише при проблем с болничен. Благодаря.

# 526
  • В полите на Пирин планина
Аз искам да попитам от НОИ отговарят ли на имейл и на кой от всички имейли е добре да се пише при проблем с болничен. Благодаря.

Да, отговарят. Аз съм писала и на noi@nssi.bg, а също и на мейла на съответното териториално поделение, където са подадени данните.

# 527
Благодаря. Аз писах имейли, но никой не ми е отговорил цял следобед, да не говорим че на телефоните никой не отговаря, няма свободни оператори.

# 528
  • В полите на Пирин планина
Благодаря. Аз писах имейли, но никой не ми е отговорил цял следобед, да не говорим че на телефоните никой не отговаря, няма свободни оператори.

Ще ти отговорят, споко. По телефона не дават много инфо за обезщетенията ...

# 529
Вече няма проблем , днес сутринта явно е оправен. Отговор по имейл не съм получила, но важното е че са оправили нещата.

# 530
Благодаря на всички за разясненията.
 да попитам: днес личната ми издаде болничен за гледане на дете от 15.02 до 24.02. Беше 14,00 часа.
Веднага го занесох на работодателя. До момента в справката на НОИ не виждам болничния. Кога трябва да излезе в системата?  питам, защото вече имам един неизплатен болничен от 10 дни.

Уточнението е следното -  миналата седмица на 10.02 личната ми издаде нов болничен за стар период.   Периодът е - от 04.АВГУСТ.2016 до 14.август.2016 - анулира стария и издаде нов. Това по указания на служителка от НОИ, след шестмесечно разхождане м/у НОИ и личната. Причина изтъквана от НОИ: не е електронно насочен от личната. В системата й този болничен излиза поне 50 пъти насочен, а в НОИ -не.

Сега в справката виждам болничния от 10.02 - но не и днешния. Страхувам се да не би и този да си остане така неизплатен. Именно затова не вземам болнични, влача се с температури и гнойни ангини на работа, но  сега детето е с варицела и просто няма кой да го гледа....

# 531
  • София
Срокът за подаване на болнични за февруари е чак март месец.

# 532
  • ВАРНА
Самите лекари също не изпращат всеки ден болничните до НОИ, а счетоводителите до 10 число на следващия месец

# 533
Имам един въпрос, възможно ли е моята счетоводителка да ми е внесла болничните един за януари 10 дни имам и един общ, включващ и януари и февруари, както следва до 10-то число на м. февруари, а в сайта на НОИ все още да не е отчетено нищо, защото се притеснявам, че вече е 16-ти, а няма никакви данни за тези болнични. Дали ако звънна да попитам в НОИ ще ми дадат инфо или ще ме отсвирят?

# 534
  • ВАРНА
Имам един въпрос, възможно ли е моята счетоводителка да ми е внесла болничните един за януари 10 дни имам и един общ, включващ и януари и февруари, както следва до 10-то число на м. февруари, а в сайта на НОИ все още да не е отчетено нищо, защото се притеснявам, че вече е 16-ти, а няма никакви данни за тези болнични. Дали ако звънна да попитам в НОИ ще ми дадат инфо или ще ме отсвирят?

След като болничният е от януари няма значение дали включва февруари е представен най-късно на 10.02.16 година в НОИ. Имайте в предвид, че лично аз подадох болнични онлайн за м декември, като писах че са представени на 05.01.16 година и на едното писмо не ми се върна запис в електронната поща, но получих входящ номер и се появи чак когато го изплатиха. Работникът ми се обади, че не му е изплатен болничният, но тъй като го проверявах му обясних, че е изплатен на 01.02.2016 година. Не му беше изпратен СМС, но като отиде в банката парите бяха там. Сега всички фирми си сменят софтуера и на една от фирмите излиза личен номер вместо ЕГН и виждам, че има хора във форума които са бесни, че счетоводителката го подала така. Този месец е доста труден докато се напаснат и програмите за заплати и НОИ и ще има  бъркотия, после нещата ще влязат в релси. Всяко ново нещо се напасва както беше и с електронните болнични, ходила съм 6 пъти заради един болничен, който не беше подаван правилно от лекарката и няколко пъти й се обаждах докато се научи как да го прави.

# 535
Благодаря за бързия отговор Hug Hug Hug успокоих се.

# 536
Анелче, аз имам болничен точно от същия период...
Един от 11 до 26 януари и един от 24 до 6 февруари включително.
Застъпването от двата дни е ясно, обаче и двата болнични са подадени от счетоводителката на 5-ти февруари и тя ми каза 10 дневен срок, а днес е 17-ти и още няма нищо. Аз нямам и ПИК код за да вляза да проверя....притеснявам се да не би нещо да не е наред, четох в интернет че са задължени до 10 дни да ги изплащат. А и разчитам на тези парички в крайна сметка....

# 537
Анелче, аз имам болничен точно от същия период...
Един от 11 до 26 януари и един от 24 до 6 февруари включително.
Застъпването от двата дни е ясно, обаче и двата болнични са подадени от счетоводителката на 5-ти февруари и тя ми каза 10 дневен срок-до 01.07.16г. срока е 15 работни дни, а днес е 17-ти и още няма нищо. Аз нямам и ПИК код за да вляза да проверя....притеснявам се да не би нещо да не е наред, четох в интернет че са задължени до 10 дни да ги изплащат. А и разчитам на тези парички в крайна сметка....

# 538
  • СОФИЯ
.

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 13:49 от lacuna coil

# 539
  • Пловдив
здравейте.за месец януари имам издадени два БЛ,първият е от 04.01. - 13.01,а вторият е 18.01 - 22.01.подадени са към НОИ в началото на този месец,като за момента е изплатен само първият.до колко време да очаквам да бъде изплатена сумата и по вторият БЛ?благодаря предварително.

Срокът е до 15 работни дни от датата на подаване.Кога ще ти ги изплатят точно,ние не можем да ти кажем.Извади си ПИК код и следи на сайта на НОИ.Ако считаш,че се бавят,пиши мейл до НОИ,което ти обработва документите

Общи условия

Активация на акаунт