МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 283
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Браво agnesana!:-D Абе, аз си помислих снощи да питам 6tastliva  с какво брашно е месила, да не е при нея същият проблем.

Алексслав, на мен не винаги ми се получава  добре хлябът,  ако не  проверя как  е измесено  тестото -  различна влажност брашно, някой милилитър  повече вода. Предполагам, че много прецизно мериш количествата.  Винаги ли ти става хлябът?

# 121
  • София
Аз не наблюдавам тестото, нито го пощипвам. За мен е безсмислено. За сега добре се справям вече 2 седмици с ежедневно печене на хляб. Слагам по рецепта съставките, само семената са допълнение.

# 122
Аз използвам на софия мел бяло и типово и разни други за ръж и пълнозърнесто

# 123
Браво agnesana!:-D Абе, аз си помислих снощи да питам 6tastliva  с какво брашно е месила, да не е при нея същият проблем.

Алексслав, на мен не винаги ми се получава  добре хлябът,  ако не  проверя как  е измесено  тестото -  различна влажност брашно, някой милилитър  повече вода. Предполагам, че много прецизно мериш количествата.  Винаги ли ти става хлябът?
Да, спазвам рецептите, само захарта я намалям, брашното го тегля на кантарче, купувам еднакви брашна, водата също я меря с мерилката и я слагам точно.

# 124
Да, това  е важно. Аз да си  призная  меря  едно към гьотере, но    и влажността на брашното варира. Може би машината има начин да компенсира  леки отклонения от предписаното количество.

# 125
  • Великобритания
Един малко тъп въпрос , ама нямам време да търся из темите , че вече мина първото втасване - Кога се маха бъркалката ? newsm78

# 126
Един малко тъп въпрос , ама нямам време да търся из темите , че вече мина първото втасване - Кога се маха бъркалката ? newsm78

Веднага след като мине второто месене.

# 127
  • Великобритания
kerina   bouquet

# 128
  • София

Веднага след като мине второто месене.

Аз бих казал, че зависи от машината. И двете ми машини - Мидеа и Мулинекс имат леко премесване между второто и третото втасване на тестото. При Мидеата е почти символично, около 20-тина секунди на прибежки, но при Мулинекса май е над минута. Щом са заложени в програмата, сигурно има защо.  Peace

# 129
При мен, не се маха бъркалката. Като гледам, някои машини, то по-лесно да си го направя на ръка хляба, то гледане, проверки, махане на бъркалки и т.н.

# 130
А защо махате бъркалките  newsm78 Моята е една и я вадя от хляба, когато е готов. Понякога си остава в казанчето и я вадя, когато мия.

# 131
Днес ще правя поправителен на вчерашния хляб - стана мнооого вкусен  Flutter , но пък леко хлътнал.
Мисля да сложа повечко брашно +100/150 гр. още от даденото к-во в рецептата.

Мунчо, така и не каза според теб къде съм сгрешила  Rolling Eyes ОтговОри на въпроса с въпрос и изчезна  Crazy

Alexslav, всичко меря с абсолютна точност, но ето, че все пак стават грешки и затова предпочитам да си наблюдавам процеса от време на време Wink

Ох и забравих да напиша, че и аз ползвам брашното на София Мел бяло и типово  Peace

# 132
Алексслав, бъркалката е застопорена в машината и там си стои през цялото  време ли? Предполагам като се опече хлябът я вадиш. Simple Smile

Бъркалките  се  махат  с естетическа  цел. Аз искам да махна  моите,  за  да  почистя по-добре, но не мога и просто изкисвам казанчето. Mr. Green

6тастлива, ще проверяваме, я, хайманите му с хаймани да не преупват работата. Wink   Ако искаш брашноти слагай лъжица по лъжица, да не  стане  сб2т хлябът, ако прекалиш. Peace

# 133
  • Великобритания
Пропуснах да напиша, че машината е Аndrew James , e няма толкова вкусен хляб . Вчера направих първия , точно по рецептата - със страхотна коричка и цвят , само дето бъркалката остана вътре , та после го чоплих да я изкарам , а днес на втория опит реших , че мога и да я махна .. след второто месене точно я извадих , съвсем навреме .  Simple Smile

# 134
При мен бъркалата се маха след като е готов хляба, но в 90% от случаите остава на оста и след това я махам, за да се измие. Ако остане в хляба, има едно приспособление, с което се издърпва от хляба. Да, остава един процеп на хляба, но не ми е проблем, че да тръгна да дебна кога ще свърши с месенето и да я вадя
Забравих да напиша, че освен трите размера хляб имам и три степени на печене на хляба, аз използвам средната, понякога максималната

Общи условия

Активация на акаунт