МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

  • 41 277
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 3 034
Издънка! Румънското брашно, което похвалих преди време, ме предаде. Днес сутринта и сега сътворих две паници от тройна комбинация бяло - типово - пълнозърнесто. Добре, че бяха поръчка за едно обедно събиране по мъжки, та както ги представих в панерките, нарязани на филии, изчезнаха за минути Mr. Green. Веднага заредих трето бъркало без румънското брашно и самунчето е на 6/за сега/ Joy.

При мен бъркалата се маха след като е готов хляба, но в 90% от случаите остава на оста и след това я махам, за да се измие. Ако остане в хляба, има едно приспособление, с което се издърпва от хляба. Да, остава един процеп на хляба, но не ми е проблем, че да тръгна да дебна кога ще свърши с месенето и да я вадя
Забравих да напиша, че освен трите размера хляб имам и три степени на печене на хляба, аз използвам средната, понякога максималната

 Alexslav, тук се гони перфекционизъм, за това всеки споделя успехи и неуспехи, за да се избягват или повтарят успешно в бъдеще. За наблюдаването на машинките мога да кажа, че когато работя с Мидеата по нейна рецепта, само й подавам 5 лева, за да купи продукти и отивам да си гледам другата работа. Хлябът става перфектен без грам наблюдение. При Мулинекса нещата са 50/50. Може да останеш раз/очарован от нея. Просто Панасоник са премислени малко по-добре от Мулинекса, но не толкова по-добре от Мидеата Laughing.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 15:27 от Mунчо

# 136
  • Мнения: 4 884
В нас по голямата част от хляба се ползва за сандвичи на мъжа ми за работа. Няма как да си направи сандвич с разрези от бъркалки. Това е моята причина да махам бъркалките. Иначе ни най малко ми пречат, дори по добре за мен да не ги махам.
Аз ги махам веднага след второто месене, така по ми харесва хляба. Пробвах да ги махна след последното премесване (мисля е около 20-30сек) обаче не ме изкефи.

# 137
  • Мнения: 486
В нас по голямата част от хляба се ползва за сандвичи на мъжа ми за работа. Няма как да си направи сандвич с разрези от бъркалки. Това е моята причина да махам бъркалките. Иначе ни най малко ми пречат, дори по добре за мен да не ги махам.
Аз ги махам веднага след второто месене, така по ми харесва хляба. Пробвах да ги махна след последното премесване (мисля е около 20-30сек) обаче не ме изкефи.
Ако няма бъркалка преди последно месене, няма ли нещо да се прецака машинката?

# 138
  • Мнения: 7 779
Един малко тъп въпрос , ама нямам време да търся из темите , че вече мина първото втасване - Кога се маха бъркалката ? newsm78
правилно е да се казва след последното месене , преди последното втасване.
ако имаш програма с 1 месене и втасване  кога ще чакаш второто месене   newsm78

# 139
  • Мнения: 7 779
Ако няма бъркалка преди последно месене, няма ли нещо да се прецака машинката?
напротив - машинката ще се радва ,че няма да има работа за нея.  Joy

# 140
  • Мнения: 67
Здравейте!
Ние имаме този модел хлебопекарна, но не в инокс Simple Smile https://zora.bg/moulinex/ow-600031/16513 и съм се опитвала да правя козунак (не стана), както и хляб с 1/3 пшенично брашно и 1/3 безглутеново, печен на нормалната програма, но не стана хляб (само си съсипах брашното).
Има ли някой с такава хлебопекарна да обменим опит?
Чувала съм за рецепта за брауни за хлебопекарна! Някой има ли я?

# 141
  • Мнения: 7 779
Здравейте!
Ние имаме този модел хлебопекарна, но не в инокс Simple Smile https://zora.bg/moulinex/ow-600031/16513 и съм се опитвала да правя козунак (не стана), както и хляб с 1/3 пшенично брашно и 1/3 безглутеново, печен на нормалната програма, но не стана хляб (само си съсипах брашното).
Има ли някой с такава хлебопекарна да обменим опит?
Чувала съм за рецепта за брауни за хлебопекарна! Някой има ли я?
все си мисля ,че рецепта за козунак точно за дадена марка машина  няма. все едно да се каже рецепта за боб за Раховец или такава за АЕГ  примерно.
има си специфични неща при правенето на козунака , които ако се спазват ще се получи в каквато и машина да се прави.  но според мен по-хубавото е машината да ни замества в тежката работа - месенето , а печенето да е във фурна (без значение каква е като марка).

# 142
  • Мнения: 3 020
Да дам отчет - поправителният Wink току що се изпече, изглежда много добре, но ще го оставя на подгряване и после ще го пробваме.
Сложих 100 гр. повечко брашно и само маслини, беше свършил кашкавалът без да видя  Grinning

Извод: или брашното е било малко, или кашкавалът е направил проблема  Simple Smile
А спазих рецептата с прецизна точност - трябва да пиша в темата за рецепти, за да я поправят Wink

# 143
  • Мнения: 7 779
Да дам отчет - поправителният Wink току що се изпече, изглежда много добре, но ще го оставя на подгряване и после ще го пробваме.
Сложих 100 гр. повечко брашно и само маслини, беше свършил кашкавалът без да видя  Grinning

Извод: или брашното е било малко, или кашкавалът е направил проблема  Simple Smile
А спазих рецептата с прецизна точност - трябва да пиша в темата за рецепти, за да я поправят Wink
добре че е свършил кашкавала  Laughing  аз първо бих направил сполучлив хляб с маслини и след това маслини + кашкавал
няма защо да пишеш за поправка на рецептата. написаната там рецепта е била сполучлива за авторката. за теб твоята е сполучлива.  за мен може и двете да не са сполучливи.
Извод :  не робувай на рецепти. използвай ги за ориентир.  Laughing
според мен е вярно и обратното - повечко ти е била течността , а не ти е било малко брашното.

# 144
  • Мнения: 67
Привет,
А как да разбера рецептата за моята машина?

Здравейте!
Ние имаме този модел хлебопекарна, но не в инокс Simple Smile https://zora.bg/moulinex/ow-600031/16513 и съм се опитвала да правя козунак (не стана), както и хляб с 1/3 пшенично брашно и 1/3 безглутеново, печен на нормалната програма, но не стана хляб (само си съсипах брашното).
Има ли някой с такава хлебопекарна да обменим опит?
Чувала съм за рецепта за брауни за хлебопекарна! Някой има ли я?
все си мисля ,че рецепта за козунак точно за дадена марка машина  няма. все едно да се каже рецепта за боб за Раховец или такава за АЕГ  примерно.
има си специфични неща при правенето на козунака , които ако се спазват ще се получи в каквато и машина да се прави.  но според мен по-хубавото е машината да ни замества в тежката работа - месенето , а печенето да е във фурна (без значение каква е като марка).

# 145
  • Мнения: 7 779
погледни поста на "щастлива"  как след като е прибавила повече брашно от указаното в рецептата и се е получил хубав хляб.  т.е.  сполучливата рецепта за някоя друга хлебарка е неуспешен за "щастлива".  с добавката на брашно  пък тя вероятно е намерила своята рецепта.
ей така се търси рецепта - с добавяне или отнемане , с опити.

# 146
  • Мнения: 5 737
И ако ти е нова машината, направи един най-обикновен бял хляб тогава експериментирай с другите брашна. Козунака и аз го правя с месене в машината и печене във фурната - иначе ми става леко сбит, като сладък хляб.

# 147
  • Мнения: 1 314
Бързам да се похваля с моя пръв хляб с квас!!! Чак не ми се вярва.  Rolling Eyes Признавам, че сложих щипка мая (около 1/8 мерителна ч.л.). За пръв път завъждам квас и не бях сигурна в успеха. Другия път ще пробвам изцяло квас. Машината го направи сама на програма ФРЕНСКИ хляб, средна коричка, 1400 гр. След сигнала добавих мъничко брашно, че се мажеше тестото, и рестартирах със същите настройки.
Ето снимки:
Скрит текст:

Знам ужасни са, но виждате ли колко е пухкав? Виждате ли тези шупли!? Party Моля някой да сподели ентусиазма ми! Blush Ще се запиша при печащите с квас, но малко е неудобно с тази щипка мая.  Mr. Green

Румипет, ето изпробвана рецепта за козунак: http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/03/blog-post_19.html Правиш на френски хляб максимален грамаж. За твоята машина какви са грамажите?
С безглутеновите нямам опит.

Алексслав, да, и при мен са по същия начин нещата.

Щастлива ли си, 6тастлива? Вече ще знаеш. Wink

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 13:12 от mama Barba

# 148
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 162
Страхотен хляб мама Барба   bouquet
И аз правя хляб с квас ,редувам ги с този от хлебопекарната през ден.Със старата машинка правих два неуспешни опита за такъв хляб .Би ли споделила точно рецептата ?

# 149
  • Мнения: 1 314
Да! Да! Хлябът с квас е ужасно вкусен, нали?!  Simple Smile
Рецептата е на Джена:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=721326.msg28002013#msg28002013
Аз сипах и около 1 с.л. олио да намажа бъркалките. Тестото много се мажеше, та добавих 10-тина мерителни с.л. брашно. И аз като съфорумците, съм фен на Софиямел. Имай предвид, че моят пакет беше толкова влажно брашното, че половината оставаше в лъжицата.
След добавянето на допълнителното брашно пак се мажеше, но от квасната тема знам, че трябва да е по-меко, пък и пропорциите по рецепта са такива.
Имам чувството, че през цялото време, квасът и хлябът сами ме водеха. И за съжаление не мога да бъда много конкретна откъм съвети... Blush
Като свърши този хляб, ще пробвам пак и пак ще пиша. Ако не стане, поне ще си поплача на вашето рамо.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт