МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

  • 41 279
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 3 034
Мунчо, как хубаво се е пукнал! Simple Smile Значи  така, прати жената да изкара диплома за  основно и тогава да пише. Grinning

За моите залепнали бъркалки да разясня. Не ме анатемосвайте. Embarassed Те си стоят залепнали  отдавна и не  съм сигурна, че кисненето ще помогне на този етап.  Притеснява ме това, че  така не се въртят свободно  и товарят мотора на машината при месене. Пак  ще пробвам да кисна  и  с клечка за зъби чистя между бъркалката и  дъното.

Накисни с гореща вода(60 - 70*С) и подръж няколко часа. Гаранция, че ще се разкисне. Лошото е, че причината за трудното въртене не идва от остатъците на тестото а от започналия разпад на втулките. По-назад из темите, някои момичета се оплакваха от пълно блокиране на осите, което ги е накарало да си поръчат нови казанчета. При наличието на Сръчко в къщи има вариант да се сменят втулките по почина на Бонго, но дали ще се намерят нови нямам представа.

# 91
  • Мнения: 164
След няколко неуспешни опита да си направя царевичен хляб ми попадна това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=758953.msg … cseen#msg27484477

Ето какво се получи:
 


Доволна съм от резултата - мекичък и вкусен хляб, само кората му е малко твърда, дали не съм го препекла  newsm78

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 06:47 от DiSto

# 92
  • Мнения: 7 779
ето казанчето след ремонта



# 93
  • София
  • Мнения: 3 034
ето казанчето след ремонта......

А къде трябваше да се маже силикон?

# 94
  • Мнения: 7 779
Добре дошла   bouquet Тук са материалите от първи до четвърти клас : http://forumbabgmama.blogspot.com/  Peace.
много бързаш  #Cussing out  това е за предучилищната подготовка.  Joy

# 95
  • Мнения: 7 779
ето казанчето след ремонта......

А къде трябваше да се маже силикон?
около всяка дупка на казанчето аз предпочетох да намажа със силикон. имам 2 дупки за осите и 4 за болтчетата.  това е за дъното на казанчето (между самото казанче и основата). отделно реших да намажа  и главите на самите болтчета. силикона е в червено и се вижда.

# 96
  • Мнения: 7 779
това е първият хляб изпечен в машината след ремонта

# 97
  • София
  • Мнения: 3 034
 Благодаря  Peace !

# 98
  • Мнения: 1 314
Мунчо, благодаря за отговра. Аз следя темите  от началто на 55-та, затова  от теб научавам. Има  ли   начин да се съхранят тези втулки  или  просто  си дават фира в  един момент.  Определено има проблем, защото след първоночалното замесване на бавни обороти, съвсем  забавя.  Имам чувството, че ще  спре.   После вече си върти  бързо и го омесва хубаво, но в началото се озорва.  Дали да пускам  по-рядко  тестото в  началото  и после да добавя брашно? Или, каквото  и да правя, няма   Cry да има полза и ще  се сбогувам с втулките? На  старата ни машина втулките дадоха  фира, но тогава просто изпаднаха  осите, не са блокирали. Или аз греша  и не  са  били втулки, а уплътнение. newsm782

АниКа, и аз така правя  -    оставям  хляба в  машината, след края на печенето да се овлажни леко ида излезе безпроблем.

Бонго, като  нова  е!  И да питам  като стара свекърва (или по-скоро тъща), този сликон безвреден  ли  е?

та_ра,   чакаме   отзиви да ги видим тези  Силвъркрест слушат ли.

# 99
  • София
  • Мнения: 3 034
Мунчо, благодаря за отговра. Аз следя темите  от началто на 55-та, затова  от теб научавам. Има  ли   начин да се съхранят тези втулки  или  просто  си дават фира в  един момент.  Определено има проблем, защото след първоночалното замесване на бавни обороти, съвсем  забавя.  Имам чувството, че ще  спре.   После вече си върти  бързо и го омесва хубаво, но в началото се озорва.  Дали да пускам  по-рядко  тестото в  началото  и после да добавя брашно? Или, каквото  и да правя, няма   Cry да има полза и ще  се сбогувам с втулките? На  старата ни машина втулките дадоха  фира, но тогава просто изпаднаха  осите, не са блокирали. Или аз греша  и не  са  били втулки, а уплътнение. newsm782

По мои наблюдения процеса е необратим. В момента, казанчето на любимата ми Мидеа е с една хлопаща и една затягаща ос Joy. Очаквам крайния резултат - коя ос ще ме предаде първа. В интерес на истината, херметичността на възлите е на ниво и няма течове. По руските форуми дават съвет за предварително раздвижване на осите посредством перките на дъното, както и капване на две-три капки олио на осите от вътре. Аз, след изпичане, винаги накисвам казанчето с гореща вода и след 2-3 часа, с помощта на бъркалките, раздвижвам осите. После махам бъркалките и довършвам измиването с гъба и домашен сапун. Преди да заложа следващата доза, развъртам по 5-6 оборота и двете оси с перките от долу и тогава поставям казана в машината.

# 100
  • Мнения: 1 314
Аз направих   същото,  откакто  забелязах проблема. Някой беше споменал нещо за сипване  олиото върху бъркалките.  Дано  поне   забавим необратимия  процес! PraynigМакар  че  май съм закъсняла. Току що   открих, че ената  ос ми  играе  нагоре-надолу.Sad

ДИСТО, хлебчетата ти са страхотни!   chef

# 101
  • София
  • Мнения: 3 034
 Ми то, май само казанчето на Панасоника не се разпада на година и половина. Всички други са горе-долу с такъв живот при ежедневно ползване. По-лошото е, че новите казанчета са още по-хилави. По руските форуми почти от 2007-8-ма година са зачеркнали Мулинекс като марка и също превъзнасят Панасоник, но пък там си нямат ЛИДЛ и Силвъркрест Mr. Green.

# 102
  • Мнения: 7 779
Има  ли   начин да се съхранят тези втулки  или  просто  си дават фира в  един момент. 

Бонго, като  нова  е!  И да питам  като стара свекърва (или по-скоро тъща), този сликон безвреден  ли  е? все още съм жив  Joy  може ли да кажеш нещо което е безвредно независимо какво количество се употребява  newsm78  аз не робувам на тези неща. а и видимия силикон не е повече от 1 гр.

няма нищо вечно. за това и семерингите не са вечни. тяхното предназначение е да не пропускат течност от казанчето към ел.двигателя на машината. ако са изработени от качествен каучук/силикон  ще изкарат по-дълго време. ако не се използва много казанчето за печене също се увеличава живота им. но в края на крайщата сме купували машината за да ни върши работа.
има и втулки , но тяхното предназначение е друго.

# 103
  • Мнения: 3 904
Имал съм мулинекс, сега съм с панасоник, най-хуабвото при него е, че изпозлва между 2 и 3 пъти по-малко суха мая от повечето пекарни, маята се слага отделно, програмите са по-дълги, но си струва, доволен съм много

# 104
  • София
  • Мнения: 3 034
Имал съм мулинекс, сега съм с панасоник, най-хуабвото при него е, че изпозлва между 2 и 3 пъти по-малко суха мая от повечето пекарни, маята се слага отделно, програмите са по-дълги, но си струва, доволен съм много

 Alexslav,  би ли пуснал в темата една типична рецепта за Панасоник (от рецептурника на машината) като дадеш по възможност грамажа на съставките и времето за отделните операции - месене, втасване и т.н. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт