МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

  • 41 429
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 202
Благодаря за новата тема!   bouquet

morgana07 на 42стр. на старата тема съм написала рецепта , от която ми се получва хубаво хлебче, писах и на какви настройки.
При мен на тъмна коричка и като поостане 15-20 мин. след края си е идеален хлябба от лидълската машина. Доволна съм, няма да я връщам  Joy Joy Joy


# 16
  • Русе
  • Мнения: 1 065
DiSto,може ли рецепта за хляба?Изглежда много вкусен. Simple Smile

Хляба е по рецепта от форума: "Хляб за комбинации" - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

Винаги го правя с яйце, намалила съм количеството захар на 1/2с.л. и вместо сол слагам 1ч.л. самардала, което разбира се пак е сол, но придава много приятен аромат на хляба.

Аз само да питам тази свежа мая 20гр.не е ли много за това количество брашно(350гр.)?Съвсем от скоро пека хляб и досега съм слагала много по-малко,около 7гр-8гр.на 440гр.брашно.
Хлебчето иглежда страхотно!

# 17
  • Мнения: 164
Зори в машината използвам само суха мая и за този хляб слагам 5-6г, зависи каква марка е. А прясна мая мисля около 15-16г ще е достатъчна.

# 18
  • Мнения: 738
И аз да се запиша. Нищо не съм правила в машината скоро, че съм на гости Simple Smile, но като се прибера... ще метна едно ръжено хлебче и едно кексче.

# 19
  • Русе
  • Мнения: 1 065
Зори в машината използвам само суха мая и за този хляб слагам 5-6г, зависи каква марка е. А прясна мая мисля около 15-16г ще е достатъчна.
Благодаря ти за бързия отговор,още утре ще опека едно хлебче  Wink Дано се получи като твоето   bouquet

# 20
  • София
  • Мнения: 3 034
 Днешния селски тутманик на Ердинч с малка промяна в пълнежа - по 75 гр. сирене, кашкавал и пушен колбас. Разреза го направих веднага след ваденето, че гладните искаха да ме линчуват Joy!



# 21
# 22
  • Мнения: 479
DiSto,може ли рецепта за хляба?Изглежда много вкусен. Simple Smile

Хляба е по рецепта от форума: "Хляб за комбинации" - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

Винаги го правя с яйце, намалила съм количеството захар на 1/2с.л. и вместо сол слагам 1ч.л. самардала, което разбира се пак е сол, но придава много приятен аромат на хляба.

Благодаря   bouquet

# 23
  • Мнения: 3 020
Писах, писах и падна батерията на таблета и сега пак наново Confused
Аз да се оплача - днес ми се разскърца пекарната  Sad , бях я пуснала на тесто (за една доза кифлички)
Дали стана така от голямата й експлоатация - за 10те дни, откакто я имам, съм я пускала на Нормален, Пухкав, Сладък, Млечен хляб, Тесто и Печене по няколко пъти  Blush

# 24
  • Мнения: 486
Здравейте! Искам да ви попитам хляба кога го режете - когато изстине напълно ли? Защото уж правя винаги хляб с бяло и тъмно брашна и се очаква да е по-плътен, какъвто и искам, а не мога да го нарежа на правилни филии, някак мек стои. Даже и не мога да го намажа с масло, понеже е мек. Та къде ми е грешката? newsm78

# 25
  • София
  • Мнения: 8 497
Здравейте! Искам да ви попитам хляба кога го режете - когато изстине напълно ли? Защото уж правя винаги хляб с бяло и тъмно брашна и се очаква да е по-плътен, какъвто и искам, а не мога да го нарежа на правилни филии, някак мек стои. Даже и не мога да го намажа с масло, понеже е мек. Та къде ми е грешката? newsm78

Вероятно тестото ви е по-меко или има вероятност черното брашно, всъщност да не е черно.

# 26
  • София
  • Мнения: 3 034
 Ровейки насам-натам попаднах на тази табличка, която сигурно е позната на повечето от вас, но все пак може да има и невежи като мен Joy:
В лявата колонка е теглото на брашното в тестото(естествено +/- няколко грама) а в дясната е теглото на крайния продукт(хляб)

Вес муки в тесте/вес готового хлеба (в граммах)
250 - 400
300 - 450
350 - 525
400 - 600
450 - 675
500 - 750
550 - 825
600 - 900
650 - 975
700 - 1050
750 - 1125
800 - 1200
850 - 1275
900 - 1350
950 - 1424
1000 - 1500

# 27
  • София
  • Мнения: 8 497
Ровейки насам-натам попаднах на тази табличка, която сигурно е позната на повечето от вас, но все пак може да има и невежи като мен Joy:
В лявата колонка е теглото на брашното в тестото(естествено +/- няколко грама) а в дясната е теглото на крайния продукт(хляб)

Вес муки в тесте/вес готового хлеба (в граммах)
250 - 400
300 - 450
350 - 525
400 - 600
450 - 675
500 - 750
550 - 825
600 - 900
650 - 975
700 - 1050
750 - 1125
800 - 1200
850 - 1275
900 - 1350
950 - 1424
1000 - 1500


Съотношението е приблизително 1 към 1.5 но си зависи и от рецептата.

# 28
  • Мнения: 486
Черно си е, купувам от специален магазин за брашно  и хляБ или мляно на каменна мелница Simple Smile Може пък и просто да не съм сръчна с ръцете Simple Smile

# 29
  • Мнения: 2 140
И аз се сдобих с хлебопекарна, така че цопвам при вас.

Общи условия

Активация на акаунт