МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 265
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Кое брашно точно на Софиямел ползвате ?Синята ли опаковка ?

# 151
Хлябът с  квас е синя  опаковка. Правила съм с типово  хубави хлебчета. ( С него  подхванах  кваса.) За пица правих  с брашно за пица.  Остатъка комбинирих  с  типово за сполучливо  хлебче.

# 152
  • Sofia
На Мидеа рецептите наистина са сполучливи и не се налага почти винаги добавяне, но по принцип зависи и от брашното, дали е влажно.
ето книжката
http://technika.bg/userfiles/file/midea-res.pdf

Последна редакция: пт, 03 окт 2014, 07:26 от Ani Ka

# 153
Снощи забърках един хляб по рецепта от лидълската книжка.Сложих едно пакетче суха мая от 11 гр.
Като тръгна това тесто,буквално капака на машината се отвори.Наложи се да допичам хляба във фурната.

# 154
  • София
Снощи забърках един хляб по рецепта от лидълската книжка.Сложих едно пакетче суха мая от 11 гр.
Като тръгна това тесто,буквално капака на машината се отвори.Наложи се да допичам хляба във фурната.

За да не го гониш с метлата и лопатата(тестото де)  Joy, ако пише в рецептата 1 пакетче мая, приемай, че става дума за по-малките пакетчета от 7 грама като на доктора. Аз пък, сега заредих в Мулинекса поправителен на вчерашния хляб "тройна коалиция" Mr. Green. До тук върви добре.

# 155
Здравейте, купих от Кауфланд едно ръжено брашно, но на опаковката няма рецепта. Може ли да ми помогнете с рецепта Praynig

# 156
Аз нямам опит мога да помогна на първо време с това:

Рецепти за ръжен хляб от Алексслав: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=801943.msg29131815#msg29131815

Съветите на дядо хаджия за ръжен хляб: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=801943.msg29131815#msg29131815

Дано пише някой, който има изпитана рецепта.  Grinning

# 157
От маята на Йоткер слагам по половин пакетче на 600 гр. брашно. 1 цяло  е много  Peace

# 158
  • София
От маята на Йоткер слагам по половин пакетче на 600 гр. брашно. 1 цяло  е много  Peace

И аз така, след като първия хляб го напраивх с цяло пакетче и хлябът се лепна за капака. Определено около 3 до 4 г. е достачна маята, имайки се предвид, че аз правя предимно пълнозърнести хленчета (но със смес на бяло брашно все пак).

# 159

За да не го гониш с метлата и лопатата(тестото де)  Joy, ако пише в рецептата 1 пакетче мая, приемай, че става дума за по-малките пакетчета от 7 грама като на доктора. Аз пък, сега заредих в Мулинекса поправителен на вчерашния хляб "тройна коалиция" Mr. Green. До тук върви добре.
Аз по принцип все от 7 гр. слагам,но последния път нямаше и взех 11 гр. и я бухнах цялата.
Ще знам вече,че малко остана да събирам тестото с лопатата. Laughing

# 160
  • София
Четете бре, момичета Simple Smile! Написано е "ако пише в рецептата 1 пакетче" Peace.

# 161
  • София
Здравейте, въпреки, че прочетох постнатите неща на първа страница и някои неща в темата чрез търсачката пак не можах да се ориентирам за нещо.
Опитвам се да пека хляб от лимец в хлебопекарната, но пропорцията от 300мл. вода и 500 брашно определено става кашаво тесто и няма нищо общо с гифчето от първа страница как трябва да бъде. Пробвах с 200 мл вода, но тестото стана на топка, която се върти  само около едната бъркалка, т.е не се мята и по стените. А около второто месене пак става кашаво. Това нормално ли е? Не че не става после хляб, който може да се яде, но по описанията тук пише, че си става пухкав хляб подобно на белия?
Благодаря предварително за отговорите.

# 162
  • София
  Попаднах на едно описание  действието на маята и прочетох, че повишеното количество мая влияе на цвета на хляба(много светъл като недопечен) и на дебелината на корите(по-дебели и твърди). Тази информация може и да е поместена някъде из почти 60-те теми, но аз не съм я срещал Peace.

# 163
  • В сбъднатите си мечти
Благодаря мама Барба   bouquet
sadlady и аз не мога да издокарам хляб само от брашно от лимец ,поне 1/1 слагам бяло за да се получи нещо ставащо за ядене .
Ако някой знае начин или рецепта и аз ще се радвам да сподели .

# 164
  • София
 veni-vidi, благодаря за отговора, но за съжаление по алергични причини, не мога да използвам бяло брашно. засега мога да използвам само от ръж и лимец, а това определено затруднява нещата. Дано някой сподели опит Simple Smile Иначе не, че не се ядат, но се надявах само от лимец да стане по добре от колкото ръж  и лимец, но засега опитите ми сочат обратното  newsm78. Проблем е и, че някак няма много рецепти за такъв хляб и засега по-скоро експериментирам.

Общи условия

Активация на акаунт