МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 324
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  Попаднах на едно описание  действието на маята и прочетох, че повишеното количество мая влияе на цвета на хляба(много светъл като недопечен) и на дебелината на корите(по-дебели и твърди).
Peace
Момичета  с  машинки  от  Лидл,   това описание   много  точно съвпада с това  на   първите  ви  опити с  пекарните.

Ани Ка, моята машина Финлукс дойде с разпечатани рецепти. Чудех  се   за  коя машина, защото  личи, че  не  са за  моята. Оказва се, че са за Мидеа. Мога ли  да ви  помоля  с  Мунчо да ми кажете  програма кейк  с  каква продължителност  ви  е  иколко грама съответно. Praynig

# 166
# 167
  • Sofia
Програма кейк няма значение колко минути е тя първо бърка после пече, а грамажа не е указан, но тестото се изпича пече 1 час

# 168
# 169
Искав да ви попитам нещо  Simple Smile . Случвало ли ви се е от ново прясно брашно да не ви се получава хляба. Обяснявам - имам пекарната от година и нямам нестанал хляб до сега, преди седмица купих брашно което по принцип си купувам, но видях че е нова партида със срок чак лятото до година. Видя ми се брашното по-влажно не много пилеещо, но не съм очаквала гаф....вадя хляба и  Shocked отгоре вдлъбнат чак, иначе беше изпечен малко сбит, но изпечен. Днес вземам на друга фирма чак в къщи поглеждам, че и то е пакетирано сега Август....преди малко хляба стана резултата е същия. Та мисълта ми е какво мога да направя  newsm78 , да ходя да издирвам стари партиди брашно ли  Joy

П.П. не е проблема в пекарната, защото отделно печем и пълнозърнест той си става.

# 170
Да,   и  моята  машина е така. Заблудих се, защото  рецептата е за три грамажа.  Предположих, че трябва   по-гголемият грамаж да се пече повече, но  явно  съм сбъркала.

Мибобо, този  проблем е масов.  Добавяй повече брашно, докато стане хубава топчица. На първа страничка  има линк към блога, където може да се види как трябва да изглежда тестото.

# 171

Мибобо, този  проблем е масов.  Добавяй повече брашно, докато стане хубава топчица. На първа страничка  има линк към блога, където може да се види как трябва да изглежда тестото.

Аз знам как трябва да изглежда тестото, в началото се бях инструктирала както трябва  Mr. Green , обаче сега хич не го и поглеждам слагам продуктите и чакам да стане Crazy защото не съм имала никога проблем. Хм тогава утре ще го следя и ще слагам повече брашно, мерси за включването   bouquet

# 172
  • София
  Попаднах на едно описание  действието на маята и прочетох, че повишеното количество мая влияе на цвета на хляба(много светъл като недопечен) и на дебелината на корите(по-дебели и твърди).
Peace
Момичета  с  машинки  от  Лидл,   това описание   много  точно съвпада с това  на   първите  ви  опити с  пекарните.

Ани Ка, моята машина Финлукс дойде с разпечатани рецепти. Чудех  се   за  коя машина, защото  личи, че  не  са за  моята. Оказва се, че са за Мидеа. Мога ли  да ви  помоля  с  Мунчо да ми кажете  програма кейк  с  каква продължителност  ви  е  иколко грама съответно. Praynig

За моята Мидеа пък е дадено доста подробно:

Искав да ви попитам нещо  Simple Smile . Случвало ли ви се е от ново прясно брашно да не ви се получава хляба. Обяснявам - имам пекарната от година и нямам нестанал хляб до сега, преди седмица купих брашно което по принцип си купувам, но видях че е нова партида със срок чак лятото до година. Видя ми се брашното по-влажно не много пилеещо, но не съм очаквала гаф....вадя хляба и  Shocked отгоре вдлъбнат чак, иначе беше изпечен малко сбит, но изпечен. Днес вземам на друга фирма чак в къщи поглеждам, че и то е пакетирано сега Август....преди малко хляба стана резултата е същия. Та мисълта ми е какво мога да направя  newsm78 , да ходя да издирвам стари партиди брашно ли  Joy

П.П. не е проблема в пекарната, защото отделно печем и пълнозърнест той си става.

Следиш ли какво тесто се получава в началото на месенето. Това ми прилича на влажно брашно.

Да,   и  моята  машина е така. Заблудих се, защото  рецептата е за три грамажа.  Предположих, че трябва   по-гголемият грамаж да се пече повече, но  явно  съм сбъркала.

Мама Барба, поне според моята книжка не си се заблудила. А и според моите експерименти също  Mr. Green

# 173
.. обаче сега хич не го и поглеждам слагам продуктите и чакам да стане Crazy защото не съм имала никога проблем.
следва и извода : наблюдавай се тестото   защото никога не се знае на какви продукти ще попаднеш и да те изненадат. Laughing

# 174
Мибобо, извинявай! Embarassed

Мунчо, благодаря. Ще разуча, като имам време.  Simple Smile Peace

Аз,  благодарение  на Астера,  си  хапвам  вкусно мързеливо  кесче.  bouquet

# 175

няма за какво  Hug

.. обаче сега хич не го и поглеждам слагам продуктите и чакам да стане Crazy защото не съм имала никога проблем.
следва и извода : наблюдавай се тестото   защото никога не се знае на какви продукти ще попаднеш и да те изненадат. Laughing

явнооо  Thinking вече ще знам  Laughing

# 176
  • София
 М-да-а! Рутината понякога подвежда Peace.

# 177
  • Сред мелниците
Да се запиша в новата тема и ще чета отначало тази и близо 30 стр от последната,  че ме нямаше доста време.
Честито на всички с нови машини! Да са ви здрави и да правят хубави хлябове. Видяхв старата тема ,  че са пускали дълго чаканата Силвъркрест в Лидъл.

Камиче, ти  беше писала там за пържения лук на Лидъл, нали? И хлебчето с котидж сиренце? Самият пържен лук от Лидъл ли е също? Дано да запомня стр. в старата ема някъде около 20 стр с рецептата. Стори ми се страхотен!
Аз напоследък съм се заиграла по багети и др. екстри да компенсирам на домашните дългото си отсъствие. Следващия път ще снимам.

# 178
  • София
За мама Барба - двойна доза от елементарния кекс на Алис с какао:

# 179
  • Сред мелниците
За мама Барба - двойна доза от елементарния кекс на Алис с какао:
Това с бакпулвер или с мая? Ако не е с мая, може ли рецептата или линк?

Общи условия

Активация на акаунт