МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 976
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Дайте идея за лесно по-лесно вадене.
стандартното - вади преди последно втасване.

# 361
  • Sofia
Моят козунак е провал. Хляба го извадих  току-що  -превъзходен и с конци като козунак.  програма мле
чен хляб  /750г/ тъмна коричка /намазах го с вода и коричката е хрупкава както я искам/.
  Две рецепти ползнавам /по -скоро променени /малко // .Везна нямам .

Защо си правите експерименти с козунак, като хляб все още правите на чуденка. Ще стане или няма да стане. Има тема за козунаци. Там има рецепти изпитани за козунаци, какъвто ти душа иска. Изберете си рецепта и не променяйте нищо първия път, за да видите резултата. После ако искате променяйте или изберете друга. Пък, която ви пасне на вкуса.

Не е адресирано лично до теб, а до всички нови попълнения.

Разбирам, че имате желание да правите и да правите хляб, кекс и козунак и всичко друго, което се прави в хлебопекарна, но не е казано да стане веднага, а с времето и опита.

И един съвет: Когато правите козунак, да е на най - малката степен на препичане, без значение от грамажа. Козунака трябва да е леко недопечен и влажен, за да е хубав.

На сполука с хлебоправенето и козунаци на конци ви пожелавам.

# 362
Хляба не ми е на чуденка -става идеален.Като със същите продукти /без захарта / получавам хляб на конци.
  Тестото на козунака беше идеално. Дори втаса добре. Грешката ми беше,че го извадих и плетох. Може би последното втасване не му стигна. И не съм улучила програмата. Според мен самата машинка има проблем с печенето - хляба е винаги с дебела долна и странична кора.
Моя козунак си беше хубаво влажен и с изгоряла кора Grinning
 Дъщеря ми вчера го занесла в приятелка и го изяли /аз и казах ,че става да убие някой Grinning/.
 Кекс в хлебопекарна не мисля ,че ще ми хареса /от дете правя /.Не виждам кое е лесно там ,а и вида тип сумунче не ми харесва.
 Може да пробвам веднъж. Трява да се разбие отделно и да се следи -по -лесно ми е в печката /поне на мен/.
 Щом съм спазила рецептата и е втасал добре -не мисля ,че е в мен проблема за изпичането /. Ще пробвам още веднъж и се отказвам.
 Тъй като това ми е първа машинка и не съм виждала на яве друг хляб опечен в други модели не мога да съм сигурна ,че и там кората не е дебела за моя вкус.

# 363
yulmana, моята машина е същата и единствено първия ми хляб беше с дебела кора. Следващите хлябове са си нормални. Кората е като на купен хляб. Нагласям я дори на най-силно изпи4ане.

# 364
За мен кората е дебела -вече от близо месец пека. Децата харесват коричката /явно аз съм капризна/.
 Просто искам да видя реално друг хляб печен в същата пекарна за да правя точно сравнение. Критериите на всеки са различни.

# 365
  • Sofia
Хлябът в хлебопекарната се пече на по-ниска температура, отколкото в печката. Нормално е кората му да е по-дебела, като на селски хляб.

# 366
http://get.bg/product_info.php?products_id=126865  при тази хлебопекарна -само се пече хляба ли /сега виждам подобна без функция замесване/  newsm78

# 367
По назад съм ка4ила снимки на хляба.

# 368
За кората да кажа - детето не яде кората на купешкия хляб, но за наше учудване на хляба от пекарната я яде.

# 369
http://get.bg/product_info.php?products_id=126865  при тази хлебопекарна -само се пече хляба ли /сега виждам подобна без функция замесване/  newsm78
аз поне не виждам снимката.
и как се получава хляб без да има замесване .... на мен не ми е ясно.  newsm78  слагаш продуктите, печеш  и получаваш готов хляб  Laughing това е революция

# 370
Хляба не ми е на чуденка -става идеален.Като със същите продукти /без захарта / получавам хляб на конци. само да попитам - коя е причината да се образуват конците при козунаците ? за хляба не ми се говори  Laughing
  Тестото на козунака беше идеално. Дори втаса добре. Грешката ми беше,че го извадих и плетох. Може би последното втасване не му стигна. като си видяла ,че времето за втасване не е било достатъчно какво предприе ?И не съм улучила програмата. Според мен самата машинка има проблем с печенето - хляба е винаги с дебела долна и странична кора.
Моя козунак си беше хубаво влажен и с изгоряла кора Grinning

Щом съм спазила рецептата и е втасал добре -не мисля ,че е в мен проблема за изпичането . пак да попитам - втасал ли е или не (както си писала по-горе) ?
[/color]

# 371
Ами като го видях изпечен разбрах ,че не е било достатъчно. Какво да предприема.Смятах ,че е втасал добре. Следващият път вадя бъркалки и не плета и няма да го мажа / ръся с нищо преди печене/. Според мен температурата е била твърде висока и затова не се е изпекъл.

# 372
ти тотално си противоречиш.  щом си преценила ,че след изпичането втасването не е било добре не казвай, че преди да се пече е било както трябва.
така ,без снимки, само може да гадаем кое ,какво и как е било. само на твоята дума се осланяме. а в същото време се вижда ,че има противоречие.
според мен хляб от хлебопекарна не може да бъде точно копие като купешкия. просто защото се използват други съставки  и температурата на печене е различна спрямо домашния.
а ако нямаме усукване и сплитане на фитили конците надали ще се получат. при хляба нямаме нито едно от двете.  така ,че за мен е чуденка какви конци се получават при хляб (без усукване и сплитане).  newsm78

# 373
  • Великобритания
ММ не яде абсолютно никакъв хляб купен от магазин , а много обича , но се е вманиачил по тия Е-та и всякакви други боклуци , с които е натъпкан всеки купешки хляб.. Имам пекарната от 2 седмици вече и не е пропуснал да си хапне и за закуска и за вечеря .. казва че страшно много му харесва , но аз като че ли не съм доволна .. При рязането  ми се трошат филийките и не мога да направя свестни сандвичи .. иначе го правя по рецепта точно ,следя тестото и обикновенно добавям по още 1-2 лъжици брашно , втасва добре , изпича се и след това- трохи  Rolling Eyes
Ползвам Very strong брашно ако има значение .. дали е от него  newsm78

# 374
Аз питах в темата за Лидл, но и тук да питам…. Simple Smile
Използвате ли ел. нож за хляб? Откъде мога да купя евтин нож?

Общи условия

Активация на акаунт