МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 976
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
bongo_2007 ® , постоянно чета, че ти намираш какво ли не в брашната. Моля те, вземи едно София мел от Кауфланд и го изследвай  Grinning Интересно ми е да разбера дали във веригата е вината или в производителите Simple Smile
аз съм го казвал и преди ,че се отнася за еднакви брашна купени от различни магазини. вчерашното брашно на Великотърновската мелница го купих от местен магазин , докато другите са купувани от съвсем други магазини и от други градове. Мелко  го купувам  от 3-4 Кауфланда в София , Пловдив и Карлово. Напоследък резултата е еднакъв - с бонуси.  hahaha  у дома има по 3-4 пакета от различни производители. употребих Мелкото и няма повече гадини. онзи ден купих от Великотърновското и в него се появиха. имам разпечатани пакети на СофияМел и Panino, както и лидълско брашно. При тях няма гадинки.
има и нещо друго - червечетата обичат чист продукт. в този смисъл продуктите на Мелко и Търновската мелница би трябвало да се водят  "по-чисти"  от другите  които ги имам.  Laughing

# 616
  • Sofia
Добре дошла adelinda. Очакваме снимки Simple Smile

# 617
първо моята снимка - последната ми находка от ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА МЕЛНИЦА  Laughing  това е от 6-700 гр  пресято брашно. довечера ще правя хляб и ще го пресея и останалото

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 10:05 от bongo_2007 ®

# 618
Мерси за посрещането, Ани Ка.

Бонго, ще ме накарате да параноясам. Брашно не пресявам. Това в брашното или хляба намери ? Sick

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 10:05 от adelinda

# 619
Мерси за посрещането, Ани Ка.

Бонго, ще ме накарате да параноясам. Брашно не пресявам. Тпва в брашното и хляба намери ? Sick
в хляба е трудно да се намери. там само лапаш и не гледаш.  Joy
прочети текста над снимката.

# 620
леле...това на снимката изглежда страшноо...

# 621
червечетата обичат чист продукт. в този смисъл продуктите на Мелко и Търновската мелница би трябвало да се водят  "по-чисти"  от другите  които ги имам.  Laughing[/color]

Ей това е истината  Laughing

Бонго явно бая време са дъвкали гадините брашното, за да станат така обемни. При мен и двата пъти бяха нюню размер.

Аз като отворя пакета и първо правя визуална проверка за паяжини. Ако няма, значи е ОК. Но и двата пъти имаше на пакетите и пресях и не сбърках.

Пък и какво от това като има гадинки, като се пресее и всичко е перфектно.

# 622
Бонго явно бая време са дъвкали гадините брашното, за да станат така обемни. викаш чукнали са ме в грамажа ли ?  #Cussing out
Аз като отворя пакета и първо правя визуална проверка за паяжини. Ако няма, значи е ОК. Но и двата пъти имаше на пакетите и пресях и не сбърках.
докато припна да взема фотото единият червей беше вдигнал 100 км от място. щях да го загубя  hahaha
преди купуването огледах пакета подробно. като го разпечатах не се виждаше да има паяжини. това съкровище беше се "окопало" около средата на плика.  като всяко съкровище де - заровено в земята  hahaha

# 623
И при мен в единия пакет беше така. Но все пак като го отворих мернах един мамук съвсем миниатюрен. Хич да не е не му се вързах и замесих един хляб. После при следващия видях голямото мезе, но твоето направо удари кантара в земята  Laughing

# 624

има и нещо друго - червечетата обичат чист продукт. в този смисъл продуктите на Мелко и Търновската мелница би трябвало да се водят  "по-чисти"  от другите  които ги имам.  Laughing

Както се казва - няма пълно щастие.  Mr. Green
А относно това, че побърках тестото от месене - програмата е такава, докато трае втасването има 2 премесвания на тестото за по 15сек. и преди това има две месения, та така стават 4.  Peace
Хляб имах надвечер, дори го държах 1 час на подгряване, та като си дойде авджи имаше топъл, домашен хляб.

Ето и снимки, не стана перфектен, но съм доволна.  Simple Smile
Скрит текст:

Аз пресях брашното, сложих продуктите и оставих машината сама да се оправя, само наблюдавах какво се случва. Избрах средно изпичане на коричката, днес ще пробвам с по-препечена.

# 625
Уроците по биология продължават, гледам. Grinning   Аз не пресявам брашното. Изобщо  не се престраших  да видя звяра на Бонго. В моето брашно от Софиямел гадини не е имало. Интересно, че съм купувала и Мелко и Търновско, но и там нямаше изненади. Освен да сме хапнали хляб, обогатен на протеини и да не сме  разбрали.

Фортуна, чуден хляб!

# 626
mama Barba, благодаря!  Hug

ММ иска да посипя брашно върху хляба. В кой момент да го направя? Непосредствено преди печенето или ? Благодаря предварително.  Hug

# 627
  • Sofia
ММ иска да посипя брашно върху хляба. В кой момент да го направя? Непосредствено преди печенето или ? Благодаря предварително.  Hug
Преди последното втасване

# 628
  • София
Аз от Кауфландско брашно досега не мога да се оплача. Никога не е имало гадинки...поне в това на София мел.

bongo_2007 ® , постоянно чета, че ти намираш какво ли не в брашната. Моля те, вземи едно София мел от Кауфланд и го изследвай  Grinning Интересно ми е да разбера дали във веригата е вината или в производителите Simple Smile

Мислите ли, че доставят различно брашно на София Мел в различните магазини. Между другото аз също съм на София Мел но не гледам от къде го купувам.

Брашното понякога се разваля от лошото съхранение в самите магазини и не всякога са виновни мелниците.

# 629
А относно това, че побърках тестото от месене - програмата е такава, докато трае втасването има 2 премесвания на тестото за по 15сек. и преди това има две месения, та така стават 4.  Peace
така и предположих - че има месене и премесване, но не го написах за да не прозвучи като заяждане.  за мен има разлика от премесване и месене.

Общи условия

Активация на акаунт