МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 976
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
А относно това, че побърках тестото от месене - програмата е такава, докато трае втасването има 2 премесвания на тестото за по 15сек. и преди това има две месения, та така стават 4.  Peace
така и предположих - че има месене и премесване, но не го написах за да не прозвучи като заяждане.  за мен има разлика от премесване и месене.

И аз пък друга глупава  ooooh!, вместо да напиша правилно термините, ги написах както са в книжката, без да се замисля.  Laughing Ама от вълнения покрай тази машинка всичко друго ми избяга от главата.  Mr. Green
п.п. Разбира се, че има разлика между месене и премесване.  Peace Hug Черпя те една бира beer3 , мръвката в другата тема.  Wink

# 631
  • Варна
Моля да ме посъветвате...Както други в темата, така и аз съм разочарован от Moulinex.OW-6000 ми е моделът, и не е направила повече от 50 хляба, преди книжката с рецепти да се размаже като мастило, без да е намокряна, и самата машина 2 пъти беше на гаранционен ремонт.Не ми се ще да я сменям, свикнал съм ѝ, а струваше 400 лв...Наистина хубав козунак правеше, така и не пробвах фламандския брасан с малини...
  Чува се жестоко щракане, превъртане и прескачане от бъркалките.Сервизът на Мулинекс е на километър от вкъщи, на толкова е и Техномаркет, откъде я купих.Чудя се да се занимавам ли изобщо с тая машина...В магазина отвориха по-евтините модели - там нямаше такава книжка с толкова рецепти и програми.Имах сокоизтисквачка и тостер от висок клас на Мулинекс, и те се повредиха, егати смешната марка...Обожавам маслиновия хляб, най-вече заради него искам да извадя машината от килера.В ЛИДЛ са много скъпи маслиновите хлебчета.

# 632
какъв ти е въпроса ? - да сменяваш машината ли ?
ако е в гаранция им я носи да се оправят те с нея.
иначе за  маслиновия хляб (хляб с маслини) не съжалявай.  всяка машина го може. слагаш маслини в тестото и получаваш хляб с маслини.  Laughing  преди 2-3 ч  го правих.

# 633
  • sofia
Здравейте, купих си чешка машина за хляб ама мнооого измислена. http://www.smartbreadmaker.com/Идеята ми беше да прави хляб с квас. Оказа се обаче, че зад това стои някакъв маняк, който е фен на хляб печен на ниска температура и пара. В книжката с рецепти има как да си направиш само този хляб а всичко друго е ненужни рецепти какво да си намажеш върху хляба Simple Smile))))))) развеселявам ви малко Simple Smile))))))  иначе може да се ползва и за готвене, подквасване и японски темпе и нато
та така, машинката се програмира за всеки компонент. Криво-ляво, направих добър хляб, но нещо ми се струва че може и по-добре да се пече. Печенето може да се настрои на три различни етапа, а може и само един. Сега, за хляба с квас знам, че е хубаво да се пече в предварително загрята фурна, но не ми се иска да вадя и връщам обратно в машината. Има ли някой идея? Някой с друга машинка с програмиране? Някой да знае как печат другите машини?
Моя опит беше горе-долу, може би малко по тънка коричка ми се иска. Пробвах 220 градуса за 15 мин и после 1ч на 200. Това ми беше за 1.7 кг размер

# 634
  • Варна
Те не се справиха, докато беше в гаранция, но тогава тоя проблем го нямаше.И не ми се дават пари за безполезен ремонт...Иначе, да сменя само бъркалките струва 30 евро, намерих ги в eBay.

# 635
  • Sofia
Здравейте, купих си чешка машина за хляб ама мнооого измислена. http://www.smartbreadmaker.com/Идеята ми беше да прави хляб с квас.
Аз правих хляб с квас изцяло в хлебопекарната.
Първо разбърках на програма тесто и оставих около 4 часа да се надигне. После пуснах на френски хляб цялата програма. Резултата беше превъзходно хлебче. Това според мамите в темата за кваса. А и според мен стана чудесен хляб.

# 636
  • sofia
Ani Ka и аз постигнах същото с Мулинекс ХЛ - но не искам да свиря по копчетата на машината. Нямам време да я следя, искам сама да свърши всичко, плюс че се дразнех на тефлона, няколко пъти сменях кошницата и бъркалките и реших че отиват прекалено много пари за консумативи. Някой беше казал че Kenwood има свободна програма която може сам да настроиш, ама ми се видя малка и само с една бъркалка. Затова купих тази чешката пък да видим дали ще съм доволна.

# 637
Stedra, назад в темата една съфорумка се похвали, че са й заварили перките отдолу на кошницата. Да не би и твоите да са изядени?

# 638
  • София
mama Barba, благодаря!  Hug

ММ иска да посипя брашно върху хляба. В кой момент да го направя? Непосредствено преди печенето или ? Благодаря предварително.  Hug

Аз мисля, че каквато и посипка да се прави, е добре да се направи преди самото печене. Още повече, че посипването с брашно не изисква предварително мазане с каквото и да било.

# 639

иначе за  маслиновия хляб (хляб с маслини) не съжалявай.  всяка машина го може. слагаш маслини в тестото и получаваш хляб с маслини.  Laughing  преди 2-3 ч  го правих. [/color]

Дай рецептата сега, като се хвалиш  Wink

# 640
Изпекох един ръжен хляб, с 50:50 бяло и ръжено брашно. Наду се хубаво, но при самото печене слегна. Някой да се сеща защо?

# 641
Много   вода. Като гумен  ли стои  отвътре? С големи   шупли? Ако искаш, кажи рецептата и продължителност  на  програмата.   Може  и да  е  превтасал.

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 21:57 от mama Barba

# 642
Много   вода. Като гумен  ли стои  отвътре? С големи   шупли?

Вкусен е, но не можах много да го опитам.

# 643
  • София
Изпекох един ръжен хляб, с 50:50 бяло и ръжено брашно. Наду се хубаво, но при самото печене слегна. Някой да се сеща защо?

Ей тук можеш да потърсиш причината за твоя неуспех:

# 644
къде я откри тази таблица ?

Общи условия

Активация на акаунт