МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 297
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! Наскоро си купих хлебопекарна и още много неща не са ми ясни. Предполагам, че някъде в темите вече е ставало дума за сладка/мармалади, но нямам такова време да прочета 56 теми. Имам желание да си направя сладко от сезонните плодове. Спрях се на дюля и тиква. С дюлята ми изглежда по-лесно, но с тиквата... Не можах да намеря рецепта за сладко от тиква в машина за хляб. Предварително вари ли се? Ако да, колко пъти по колко минути? Вода, канела, ванилия, ром слагат  ли се? Ще съм ви благодарна, ако ми ударите едно рамо Simple Smile 

# 706
Сигурно ще те разочаровам, но въпреки, че дават пекарната и за правене на сладко, тук не се препоръчва.
Съсипвали се уплътнения и т.н. и май не си струва, особено, ако машината ти е от по-скъпите с по-скъпи части.  Rolling Eyes

# 707
За уплътненията не знам, но със сигурност се твърди, че се съсипва покритието на казанчето и спира да е незалепващо, поради това си трябва отделно казанче, ако ще се правят сладка...
Аз съм се замислила иначе, това ми беше една от тайните цели - да ми вари сладко. Но ще си купувам казанче първо (за моята са 30-ина лева), или евентуално някаква евтина машинка, която само за това да ползвам.

# 708
..... да ми вари сладко.....

Чак да ти вари, не се надявай. Такава температура машинката не може да вдигне.
Правила съм преди години и сладко, и лютеница. Не си струва. Peace

# 709
Здравейте,
как ви звучат тези характеристики?
Описание
850 W, 220 - 240V, капацитет 0.750-1.250 кг, 12 цифрови програми, двойни остриета за месене, голям LCD дисплей, регулируемо изпичане на коричката, незалепваща и правоъгълна форма за хляб, голям прозорец на капака, функции: отложен старт, „поддържай топло”, печене без глутен, приготвяне на сладко, включва мерителна чашка и лъжица

Предлагат ми да взема такава машина, марката е Concept Vita Style - нищо не ми говори, нищо не ми излиза в търсачките, а опит с хлебопекарни нямам. Ще съм благодарна на всякакъв отзив.

# 710
Това са обичайни характеристики за всички /хайде за повечето/ пекарни. Peace

# 711
  • София
 Ако ти предлагат и 24/7 сервиз за нея, както и изобилие от резервни части, взимай смело. В противен случай може да се окаже, че имаш хлебопекарна само по фактура Peace.

# 712
Всъщност не е от магазин, а от бензиностанция Simple Smile Има я в каталога за обмяна на точки от Шел и около мен ме навиват..

# 713
  • София
Всъщност не е от магазин, а от бензиностанция Simple Smile Има я в каталога за обмяна на точки от Шел и около мен ме навиват..

Значи казаното от мен важи с пълна сила. Имам две машини - Мидеа и Мулинекс. Тук всички се изказват негативно, срещу Мулинекса. Аз не мога да дам категорично мнение, защото не съм ползвал услугите на сервиза им. За сметка на това, за бъркалки на Мидеата чаках почти 6 месеца, а бъркалки за Мулинекса си поръчах в онлайн магазин и дойдоха за 3 дни. За Мидеата просто не се предлагат и онлайн за съжаление. Та ако случайно надраскаш някоя бъркалка и се окаже, че никой не може да ти достави такава, к'во праим newsm78 #Crazy!?

# 714
Някой поръчвал бъркалки и казанче за лидълската Сивър Крест да сподели за какъв период от време идват !? Все още нямам нужда ,но обмислям и да си поръчам за да си имам ,ако се чака толкова дълго. То там има май и ограничение при броя .

# 715
  • на Мелмак

Значи казаното от мен важи с пълна сила. Имам две машини - Мидеа и Мулинекс. Тук всички се изказват негативно, срещу Мулинекса. Аз не мога да дам категорично мнение, защото не съм ползвал услугите на сервиза им. За сметка на това, за бъркалки на Мидеата чаках почти 6 месеца, а бъркалки за Мулинекса си поръчах в онлайн магазин и дойдоха за 3 дни. За Мидеата просто не се предлагат и онлайн за съжаление. Та ако случайно надраскаш някоя бъркалка и се окаже, че никой не може да ти достави такава, к'во праим newsm78 #Crazy!?

Аз съм си хвалила винаги Мулинексчко  Hug

# 716
Благодаря за отзивите. Днес я поръчах - каквато - такава, след месец ще пристигне и ще ви притеснявам пак Simple Smile Дотогава трябва да прочета 55 теми  newsm78

# 717
  • София
Благодаря за отзивите. Днес я поръчах - каквато - такава, след месец ще пристигне и ще ви притеснявам пак Simple Smile Дотогава трябва да прочета 55 теми  newsm78

Няма нужда! За начало прочети всичко от първа страница на тази тема  Peace!

# 718
Мале, от толкова време правя хляб, а днес за първи път се осмелих да ползвам прясна мая в хлебопекарната.  Embarassed

Все четях, че трябва да се разтваря, да се чака да шупне, но прословутият ми мързел категорично се противопоставяше на тази загуба на време и излишни действия  Laughing Друго си е просто да сипеш една лъжичка суха и да не се занимаваш.
 Обаче миналата седмица от лакомия си купих цяла кутия прясна мая от Кауфланд, че беше на супер добра промоция и сега искам, не искам -  почнах с нея. Нищо не чаках...натроших 1/4 от кубчето върху брашното и пак взе, че стана перфектен хляб  Laughing Ма добре, че прочетох някъде тук в темата, че можело и така.  Grinning

И да добавя, че лидълската ми машинка сега пече перфектно...какви бяха тези бели хлябове първите 2-3 пъти, не знам...сега се разработи ли, какво и стана, но бял, неизпечен хляб нямам отдавна. Или пък се опознахме и обикнахме, та се сработихме  Laughing

# 719
Лорейн, второто ще е, да знаеш Wink Grinning

Общи условия

Активация на акаунт