Нашите кухни - 55

• 97 167
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря! А 20 см дълбочина не е ли плитко  newsm78 Така съм свикнала с градената стара дълбока и голяма мивка, че не знам как ще се събера в 20 см  ooooh!

На мен ми е плитко,и си купих 22 см дълбока и с по-голямо корито..Ето тази

# 46
  • София
Какво? , моля те цитирай марката и модела, защото нещо подобно търся. Благодаря.

# 47
gadamer ,  аз съм харесала същите дръжки за кухнята, но понеже доскоро нямах никакви ориентировъчни срокове, не съм проверявала за наличности. Не съм и предполагала че ще се изчерпат. Разбирам те много добре! И аз като си харесам нещо не съм склонна да го заменя. Можем да мислим някакъв вариант да се кооперираме за поръчка от друга икея.

при нас нещата вървят скорострелно, за една седмица се изнесохме от бившата ни спалня, вече е сложена нова ел. инсталация, монтиран новия прозорец, демонтиран стария, махнат паркет , а мъжът ми ме сюрпризира че утре  ще идва ВИК да прекарва водата. така че до утре трябва да дам точни указания къде ще ми е мивката.  #Crazy

Мислих много и стигнах до това решение като крайно:

И се нуждая от помощ!  Praynig

В този вариант имам голям свободен плот, което ми е мнооого важно. въпросът ми обаче е относно ъгловия шкаф и функционалността му. Цялата дълга стена е общо 3200. този ъглов шкаф от страната на вратата има отвор 20 см, колко трябва да е другата му врата , за да е обслужваем- да мога там да си побирам тавички, теджери и пр. Мислех си за 40 см.  И ако се сложи ето такава вратичка( не държа на механизма вътре):

Да, обаче! Ако е 40 см , то шкафа между хладилника и миялната( номер 2) остава само 40 см. А аз искам да е 60, за да е чекмеджета и там да си събера чинии и съдове.
Измислих този вариант:

така ъгловия шкаф става 140 см, в него влиза мивката и има 2 вратички- една ъглова 20 на 40 см и още една под самата мивка 40 см. като по принцип в този шкаф трябва да събера малко проточно бойлерче и мелачка.

Какво ще кажете?
Дали ще е удобно според вас?

# 48
Какво? , моля те цитирай марката и модела, защото нещо подобно търся. Благодаря.

АМи..не знам модел и марка..Някво китайско менте е,ама не ми се даваха 1000 лв за "Тека"..

Иначе,до сега 14 години бях с мивка "Бланко"..

Няма моплаквания..

Тази сега я купихме я от Малмук за 250лв и си беше в комплект с решетеста ваничка за малкото корито,капак,отцедник ,дъска и..кво още...А,това дето е показано на снимката..Дървената част,при мен е метална и е отцедник за ножовете.Има си и два пробити отвора за батерия и дозатор

# 49
Интересна мивка, като марка никаква информация ли нямаш  newsm78

# 50
gadamer ,  аз съм харесала същите дръжки за кухнята, но понеже доскоро нямах никакви ориентировъчни срокове, не съм проверявала за наличности. Не съм и предполагала че ще се изчерпат. Разбирам те много добре! И аз като си харесам нещо не съм склонна да го заменя. Можем да мислим някакъв вариант да се кооперираме за поръчка от друга икея.

при нас нещата вървят скорострелно, за една седмица се изнесохме от бившата ни спалня, вече е сложена нова ел. инсталация, монтиран новия прозорец, демонтиран стария, махнат паркет , а мъжът ми ме сюрпризира че утре  ще идва ВИК да прекарва водата. така че до утре трябва да дам точни указания къде ще ми е мивката.  #Crazy

Мислих много и стигнах до това решение като крайно:

И се нуждая от помощ!  Praynig

В този вариант имам голям свободен плот, което ми е мнооого важно. въпросът ми обаче е относно ъгловия шкаф и функционалността му. Цялата дълга стена е общо 3200. този ъглов шкаф от страната на вратата има отвор 20 см, колко трябва да е другата му врата , за да е обслужваем- да мога там да си побирам тавички, теджери и пр. Мислех си за 40 см.  И ако се сложи ето такава вратичка( не държа на механизма вътре):

Да, обаче! Ако е 40 см , то шкафа между хладилника и миялната( номер 2) остава само 40 см. А аз искам да е 60, за да е чекмеджета и там да си събера чинии и съдове.
Измислих този вариант:

така ъгловия шкаф става 140 см, в него влиза мивката и има 2 вратички- една ъглова 20 на 40 см и още една под самата мивка 40 см. като по принцип в този шкаф трябва да събера малко проточно бойлерче и мелачка.

Какво ще кажете?
Дали ще е удобно според вас?

Според мен на снимката са две равни вратички и май така трябва да е. Пък и ми се струва, че не може да е толкова голяма едната. Питай проектанта за размер 40см. дали може и двете да се отварят. На мен са ми казвали, че до 30см. може да са такива двойни врати на едната, иначе щели да увиснат. А късата страна на кухнята колко ти е? Като гледаш тези въртящи механизми те са за определен шкаф с размер виж:

http://www.rosi.bg/koshnitca-34---za-shkaf-750-mm-911.html
http://www.rosi.bg/koshnitca-34---za-shkaf-900-mm-914.html

което ме навежда на мисълта, че шкафа трябва да е с един от тези размери. Ама знам ли....дори и да не ги слагаш.

# 51
  • София
Какво?, благодаря. Само още едно въпросче- как завършва, добри ли са ръбовете й? Питам, тъй като веднъж закупихме китайска мивка, но не ми харесва как стоеше на плота... като срязана с ножицата за ламарина без завършване и я върнах. Тази на снимката изглежда доста добре.

# 52
anamar,
аз оставих ъгловия шкаф глух, с 45 см вратичка - под мивката
Скрит текст:

Достигам си 60 см дълбочина добре, нямам въртящи се механизми.

# 53
  • ГОре на черешата...
И моят ъглов шкаф е глух и ми е много удобен - държа си там скарата/доста голяма е/ и всички почистващи и перилни препарати.

# 54
око се опасяваш от провисване на вратите в горния край могат да се монтират 2 панти

# 55
Привет на всички Simple Smile
Записвам се в темата, като новодомка ми предстои цялостно обзавеждане на жилището и ще започна от кухнята. Та във връзка с това още от сега имам въпроси  Embarassed
От финансова гледна точка ми се налага да се спра на готова кухня, с триста зора отсях 2-3, които донякъде покриват критериите ми. За съжаление хубавата ми кухня по поръчка, барабар с екстрите в нея, остава в жилището на мъжа ми, с когото се разделихме.
Та така, по темата Simple Smile

Какво ви е мнението за модулните кухни? Аз засега съм ги виждала само на картинка в нета, скоро ще пообиколя и магазините, но ми се иска да чуя и малко мнения, съвети, препоръки.
Тези плотове, които са заедно с шкафовете, дали са достатъчно качествени? Когато шкафовете се подредят един до друг,  дали остават дупки между плотовете?
Ако можех бих искала отново кухня по поръчка (в доскорошния ми дом всички мебели бяха по мой дизайн и размери). Но за кунхя около 4 линейни метра не мога да отделя тези около 4-5 хиляди само за мебелите  Cry

Харесала съм си тези двете кухни :
http://www.yavor.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D … D0%BE%20260/37536

http://videnov.bg/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8/%D0%BA%D1%83%D1 … D0%B0%D1%80%D0%B0

Гледам, че мивката покрива целия шкаф, гугъл ми изкарва бордови мивки само в алпака ( никак не ми харесват, за вграждане стоят в пъти по-добре), но дали пък няма бордови мивки и от друг материал направени?

Ще бъда благодарна на отговорите и съветите ви   bouquet

# 56
  • София
Направи си проект с програмата на ИКЕА щом ще правиш модулна кухня. Може да се окаже, че ще успееш да се вместиш в бюджета си. Не бих казала, че тези кухни си заслужават поне по това, което видях на живо, когато търсих за мен. Имам предвид като дългосрочност в годините. 

Иначе имам една позната, която не готви и е доволна от модулна кухня.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 20:00 от В@ня

# 57
В@ня,
Преди да пиша тук първо изчетох Икейската тема за кухните, понеже съм почитател на стила и идеите на Икеа. От Икейската кухня ме отказва само плотът - прочетох, че трябва да се шкури, да се маже с някаква паста ... Струва ми се странно да правя тези неща и не съм сигурна доколко такъв плот ще остане издръжлив на надрасквания от ножове примерно, от поставяне на предмети и в този ред на мисли... Иначе като идея много ми допада да си създам сама кухнята, но дали ще се вместя в цената около 1000-1200 лв максимум? Ще имам 4 линейни метра горни шкафове и 3,4 л.м. долни шкафове грубо.

# 58
  • София
Няма такова нещо, че трябва да се шкури (имаше някой, който го е правил доколкото си спомням). Единствено трябва да се омасли. Нищо му няма на плота от рязане или поставяне на каквото и да било. А те имат и от обикновените плотове, които са значително по-евтини.
А колкото до това дали ще се вместиш - има доста варианти. 
Аз при модулните кухни винаги имам едно на ум, защото не винаги в цените са включени рафтовете вътре. Може да се окаже, че има да доплащаш за някакви неща. Освен това цената е дадена примерно за 2,50 метра, а се оказва, че за всеки шкаф, който добавяш трябва да се доплаща по-солено.

# 59
  • Раковски
Моето мнение за модулните кухни е негативно като единствения плюс е цената. Смятам, че може да се направи някакъв компромис с кухнята, примерно да е без врати сега или без горен ред... ще изберете по-евтин материал...

Общи условия

Активация на акаунт