Нашите кухни - 55

• 97 170
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • София
все още се чудя кръгла ли да е мивката или не, няма да се ползва много, защото имаме миална
Кръгла не си слагай, не са никак удобни.

'Що да не са удобни? newsm78
Нищо им няма.
Ползвах такава 10 г. без миялна сега ползвам пак такава с миялна.... единствено съжалявма че смених производителя... Първата беше Бланко(върху плот) втората Тека (под плот), но Бланкото под плот беше цифра ...

# 61
gul4i, моля те кажи какъв ти е абсорбатора.И също имам питане за пералнята.Май не е за вграждане, но сте я сложили в шкаф така ли е?
Аз до никъде още не съм стигнала.Ходя по магазините за уреди и се отчаях.Не мога да избера  Sad Не разполагам с почти никакво времне.
Ето това е апартамента.Кухнята както я виждате, но мисля да има остров.За Пловдив става въпрос.
Приемам всякакви мнения и съвети.
http://prikachi.com/images.php?images/635/7640635N.png

# 62
  • София
По-малко чинии събират кръглите - факт, обаче не виждам друг минус. И аз съм ползвала дълги години кръгла.

Дени_ден, на мен ми харесва апартамента като разпределение, обаче помисли дали да не размениш местата на детската и спалнята за възрастни. По този начин децата ще са по-далеч и ще спят спокойно докато вие гледате ТВ или имате гости. Вероятно за това разпределение на спалните има и други фактори де.

# 63
  • Балчи-Варна
http://www.geraka.com/sas-staklo/3456-aspirator-teka-dvt-60hp-e- … 304081367eb85e017

Абсорбатора е този на Тека-бял,60см.Взех го от магазин ВЕТО зад окръжна болница-Варна.Битоля май се казваше улицата.И мивката ми е от там на ШОК.Пералня,съдомиялна,плот индукционен са за вграждане от Технополис на БЕКО.Фурна еуролукс пак от там,с пиролиза.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 21:48 от gul4i

# 64
  • Раковски
http://www.geraka.com/51_pyramis/5379-aspirator-pyramis-cortilo. … 461d6ei25nlfcml86

Ето подобен аспиратор който е чисто черен и има дистанционно.

# 65
  • София
.......
В този вариант имам голям свободен плот, което ми е мнооого важно. въпросът ми обаче е относно ъгловия шкаф и функционалността му. Цялата дълга стена е общо 3200. този ъглов шкаф от страната на вратата има отвор 20 см, колко трябва да е другата му врата , за да е обслужваем- да мога там да си побирам тавички, теджери и пр. Мислех си за 40 см.  И ако се сложи ето такава вратичка( не държа на механизма вътре):

Да, обаче! Ако е 40 см , то шкафа между хладилника и миялната( номер 2) остава само 40 см. А аз искам да е 60, за да е чекмеджета и там да си събера чинии и съдове.
Измислих този вариант:

така ъгловия шкаф става 140 см, в него влиза мивката и има 2 вратички- една ъглова 20 на 40 см и още една под самата мивка 40 см. като по принцип в този шкаф трябва да събера малко проточно бойлерче и мелачка.

Какво ще кажете?
Дали ще е удобно според вас?

anamar, ползвай Питагор за помощ Simple Smile, на мен той ми помогна да реша колко точно да са вратичките на Г-образния шкаф. При мен са 19 (от към пантите) + 34,5 или свободния отвор е 40 см. Достатъчно е да мога да прибирам там хлебопекарна, фриюрник (Тефал от тези дето са с "1 лъжица олио"), кръгла тава, тенджери (4 бр.), бутилки с олио и оцет, пакети (брашно, сол, захар варива), общо взето вътре е като пещерата на Али Баба... направо е учудващо колко много побира.

# 66
Момичета, благодаря за насоките!

lorenca, много хубава кухня

Desem, то винаги накрая до Питагор опираме.. Laughing Много полезно ми беше да споделиш как е при теб.Мерси.

Накрая пуснаха водата за мивката, както го бях мислила на втория чертеж на около 40 см след ръба на ъгловия шкаф. ще го мислим как точно ще стане с шкафа.

Днес обикаляхме( не беше чак обикаляне де- 2 магазина) за настилка. В началото мислехме да оставим естествения паркет, но определено сме малко  небрежни( меко казано) и преценихме че няма да се получи. Търсим си теракот или гранитогрес, дървесна имитация. Още на първото място попаднах на мечтания...една такава средна разцветка, мат, леко релефен, всяка плочка различна.. с имитация на чворове... перфектен. Испански. Второ качество- 16 лв. Абе направо мечта. НО. На нас ни трябват 17 квадрата, а те имаха 9.
Та сега търсенето продължава.   Ако имате насоки къде да гледаме за нещо бюджетно и подобно ще съм благодарна.  Hug

# 67
  • София
все още се чудя кръгла ли да е мивката или не, няма да се ползва много, защото имаме миална
Кръгла не си слагай, не са никак удобни.

'Що да не са удобни? newsm78
Нищо им няма.
Ползвах такава 10 г. без миялна сега ползвам пак такава с миялна.... единствено съжалявма че смених производителя... Първата беше Бланко(върху плот) втората Тека (под плот), но Бланкото под плот беше цифра ...

В кръглата мивка много по-трудно ще измиеш една тава от печката(фурната) отколкото в правоъгълната.
Много повече пръска около мивката и обикновенно са плитки.
Много добра мивка и най-вече удобна е тази форма без значение от производителя:

http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=24_28_66&products_id=246

http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=24_28_66&products_id=751

http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=24_25&products_id=38

# 68
  • Русе
Момичета, благодаря за насоките!

lorenca, много хубава кухня

Desem, то винаги накрая до Питагор опираме.. Laughing Много полезно ми беше да споделиш как е при теб.Мерси.

Накрая пуснаха водата за мивката, както го бях мислила на втория чертеж на около 40 см след ръба на ъгловия шкаф. ще го мислим как точно ще стане с шкафа.

Днес обикаляхме( не беше чак обикаляне де- 2 магазина) за настилка. В началото мислехме да оставим естествения паркет, но определено сме малко  небрежни( меко казано) и преценихме че няма да се получи. Търсим си теракот или гранитогрес, дървесна имитация. Още на първото място попаднах на мечтания...една такава средна разцветка, мат, леко релефен, всяка плочка различна.. с имитация на чворове... перфектен. Испански. Второ качество- 16 лв. Абе направо мечта. НО. На нас ни трябват 17 квадрата, а те имаха 9.
Та сега търсенето продължава.   Ако имате насоки къде да гледаме за нещо бюджетно и подобно ще съм благодарна.  Hug

Аз след много умуване оставих ъгловия шкаф без механизъм и с такава чупеща врата. Там са ми високите тенджери, миксер, робот, тиганите на поставка.

За дървесния гранитогрес - внимавайте с евтиния. В тоалетната имаме скъп, прежалихме се заради малката квадратура, но е перфектен -равен, прави ъгли. Сега за навеса на двора търсихме много пак такъв тип, но на цена до 30 лв мах. Харесахме един за 20ина лв, испански, 1 -во качество даже май беше. Ами смотана работа, всички плочки като лодки. Очаквахме го де, но за двора не е толкова фатално. Но вкъщи не бих сложила такова качество. Иаче много ми харесва как изглежда.

# 69
  • София
so Free, в квартирата спретнахме модулна кухня нискобюджетна и нямам оплаквания вече около 5 години. Готвя поне 3 пъти в седмицата. Всеки ден я ползвам. Плотът ми е купуван отделно и е цял. Не съм склонна да сложа плот на части. Дори единствената свръзка при мен с лайстна много ме дразни, заради трохичките, които се спират там при почистване.  Показвала съм я и преди, но можеш да я видиш тук: http://gallery2.deephorizon.net/v/misho/Furniture/Kitchen/

# 70
  • В градината...
С много добро качество е гранитогресът с дървесни шарки на КАИ.

# 71
# 72
MilenaZ , благодаря ти много за снимките! А откъде купихте плота и кой ви го монтира? Виждам, че и мивката и печката сте вградили, допълнително сте си закупили шкафове ли? Също и гърбът е в цвета на мебелите.

# 73
Какво?, благодаря. Само още едно въпросче- как завършва, добри ли са ръбовете й? Питам, тъй като веднъж закупихме китайска мивка, но не ми харесва как стоеше на плота... като срязана с ножицата за ламарина без завършване и я върнах. Тази на снимката изглежда доста добре.

Засега изглежда супер..Ще видим..

Абе майната и..200 лева са не са 2000..Колкото изкара,толкоз..По-натам може пък ММ да рещи да ме зарадва с Гуардо-то на Тека Grinning

# 74

Абе майната и..200 лева са не са 2000..Колкото изкара,толкоз..По-натам може пък ММ да рещи да ме зарадва с Гуардо-то на Тека Grinning
Хич не ти и трябва, има да ти се пълнят тези квадрати с вода и все да ги подсушаваш...

Общи условия

Активация на акаунт