Нашите кухни - 55

• 97 183
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не само това, ами и самото корито е малко, побира като го гледам комплект вилици само  Laughing

Вчера видях много готина мивка в Икеа, с 200 лв по-евтина от моята на Бланко, сега ме е яд.

# 76
Аз търся механизъм за разтягане на маса - така че от 140 да се разтяга с още 70 един път, и втори път пак със 70 или общо да става 280см. Идеи?

# 77
  • Пловдив
Днес ходих до Икея с надеждата да има органайзери за чекмеджета и шкафове.Тотално разочарование-нищо нямаше.Купих от Блум кошницата за бутилки и утре от Салекс ще взема органайзери .Блумските не ми пасват по размер изобщо,дано с тези на Салекс имам успех.Такъв зор не съм очаквала ooooh!

# 78
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Салекс механизмите са на Hettich. В Икеа имат органайзери за прибори в различни конфигурации, имат държачи за чинии в чекмедже, но не знам като наличност дали имат всичко.

# 79
След почти 2 месеца чакане най-накрая и аз мога да се похваля с кухня. Беше голямо предизвикателство, защото е малка, а трябва да побере всичките уреди+ да има и барплот с поне 2 седящи места.

http://imageshack.com/a/img904/2912/coexcr.jpg

Тези дни и аз ще ходя до Икея, искам да разгледам какви варианти за сухранение имат за брашно, захар и тн.

# 80
Честито! Малка, но красива! И няма ъгли за удряне!

# 81
  • София
Dusty_wind честито, страхотна е! Светла, изчистена, максимално оползотворено място  Peace

# 82
  • Отвъд алеята зад шкафа
Dusty_wind честито и от мен, много хубаво се е получило. Харесва ми, че стилът е изчистен, измислена е с вкус. Пусни снимка и с осветление по-нататък, като е окончателно готова и влезнала в употреба.

# 83
Благодаря ви, има още многооо неща за оправяне, но и така съм много щастлива.
 Чудя се какво да сложа на прозорците. Пердета не искам. Мислех си за римски щори или нещо подобно. Вие какво слагате в кухните на прозорците?

# 84
  • Пловдив
Страхотна е.Справила си се перфектно въпреки малката площ.
Аз нищо не слагам на прозореца.Той гледа към двора и ми е лесно да виждам малката като играе.Но моя прозорец е над мивката.
Гадамер,подлъгах се по сайта им.Имаше много повече органайзери.В наличност имаше само два вида и то на 50 см.Т.е. стават само за тяхните чекмеджета.Блумските пък въпреки безумната си цена,остава празно място в шкафа.Оф ама и аз го обясних...На блум за чекмедже 50см ,органайзера е около 35 май беше.Как ли не ги комбинирах-не става.Ще видя след малко тези на Салекс.
И с дръжките имам лек проблем.Вече трети сменям-Като ги видя в магазина ми харесват,като ги монтира мъжът ми ,ми ... май не са моите.Ама за сега ще оставя последните.

# 85
  • София
MilenaZ , благодаря ти много за снимките! А откъде купихте плота и кой ви го монтира? Виждам, че и мивката и печката сте вградили, допълнително сте си закупили шкафове ли? Също и гърбът е в цвета на мебелите.
Ще попитам мъжа ми откъде сме купили плота, ако се сети, че беше преди 5г.  Вероятно от Роси, като на място го срязаха и кантираха по зададени от нас размери. Плотът е обикновен термоплот и моя съпруг изряза необходимите отвори за мивката и котлони. Ще спомена, че беше възможно най-евтиния и на две-три места има леки драскотинки от употреба и на тъмното си личат (и всяка прашинка също). Ако беше в по-светъл цвят, нямаше да се забелязват.
Ние първо видяхме с какви размери се продават кухненски шкафове, разпределихме ги според мястото, с което разполагаме и така решихме кои от предлаганите да закупим. Шкафът за вграждане на фурната е стандартен. Така се продава и както споменах избираш кои от модулите да купиш. Гърбът го поставихме доста по-късно, но намерихме точния цвят на шкафчетата и ММ купи цяла плоча, която ни разрязаха по наши размери и остана материал за още една колона.

Какво?, още веднъж много благодаря. Дано имаш тази, която харесваш Simple Smile

Dusty_wind, честита много приятна кухничка и от мен. Със здраве да я ползваш и много вкусотии да направиш Simple Smile

# 86
renydent, не аз. Аз нищо не успях да направя. Идеята е изцяло на проектантката на фирмата, която изработи кухнята. При мен няма как да е без нищо на прозорците. Всичките ми стаи гледат към градинка, само кухнята към голяма офис сграда. През нощта е празна, но през деня се вижда и от офисите, и от улиците, заради втория етаж Embarassed

# 87
  • София
Дъсти, много хубаво е станало. Харесват ми заоблените форми на шкафа в края и вратичките как изглеждат като леко заоблени (поне на снимката така изглежда).

# 88
  • Отвъд алеята зад шкафа
Dusty_wind в новата кухня слагам завеси, по-скоро за красота, да висят отстрани, защото прозорците ми са френски, с гледка към Витоша, нямам преки съседи да надничат вътре. Въпреки, че досега винаги съм била с щори, сега не бих сложила. В детските стаи, които са обърнати към съседна сграда слагам двурелсов корниз за 2 вида завеси - бели и ефирни + по-плътни.

Относно щорите при теб - необходими са ти за през деня, защото тогава има хора в офисите, но трябва да държиш щорите пуснати тогава посред бял ден  newsm78 Не е ли по-добре да сложиш едни по-ефирни завеси, които да пропускат повече светлина в кухнята и да възпират гледката от съседите?

# 89
Gadamer, едва ли ще ги държа пуснати. По скоро следобед, когато слънцето напича. При всички положения нещо ще има,защото голи прозорци не харесвам. Въпроса е какво щора или перде и ако перде каква материя, с перделък или от тези с дупките(не знам как се казват)  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт