Нашите кухни - 55

• 97 208
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Аз се вмъквам с въпрос, който сте коментирали безброй пъти сигурно  Embarassed, но все пак - кога се лепят плочките в кухнатя - плочки за гръб и теракота по замята (преди или след монтажа на кухнята)? И колко е разстоянието м/у горен и долен ред шкафове?
Исках (и все още искам) шкафовете да са до тавана, но той е 2.70 и постоянно ще ми трябва стол, за да достигам най-отгоре - то е ясно, че там ще са най-неизползваемите неща, но въпреки това се чудя дали е функционално  Rolling Eyes

# 541
  • Раковски
Първо пода, после кухнята и след монтажа на долните и горните шкафове може да се залепят плочките като по този начин има голяма възможност да се избегне водобраната лайстна, 60см е между горен и долен ред, ся с плочки може да стане и 65/70 ама идва високо вече, но зависи от човека колко е в см.

# 542
Благодаря, Шадоу  Hug
Разправям му аз на моя човек, че първо плочки се редят, ама той - не, после било  Laughing А слагат ли се плочки да има и под долните шкафове?
60см е между горен и долен ред, ся с плочки може да стане и 65/70 ама идва високо вече, но зависи от човека колко е в см.

Човекът в см не е много  Laughing - 165 съм  Sunglasses

# 543
  • ГОре на черешата...
Е разбира се, че се слагат плочки - иначе върху какво ще стъпят - върху бетона ли? Първо плочките за под.
За шкафовете до горе - аз съм абсолютно "за" и си направих моята така - изглеждат много елегантно, не се натрупват джундурии и прах отгоре Crossing Arms. Държа неща, които ползвам изключително рядко, дори повечето още са ми празни. Ако се наложи - имам си и столове, и стълба Grinning.

# 544
  • София
Rallichka аз показах моята кухня назад, и нашите шкафове са до горе, аз съм 162 см, абсурд е да ги стигам.Имаме два реда горни шкафове, по ниските за всекидневна употреба неща, горните за  по рядка. За това си взехме една много лека стълбичка, то даже се оказа удобна и за закачане на пердета, сменяне на крушки и подобни. И моите 80% са празни но едва ли така ще останат с годините. Иначе ние сме с ламинат в кухнята, но докато не сложихме ламината не можеха да вземат мерки майсторите от  кухнята.

# 545
Привет!
Пак с въпрос идвам Grinning :

Харесахме ето тези аспиратори, защото кухнята ни ще е стил Рустик - мръсно бяло, с акценти на рози тук там из бокса и трапезарията.
http://elicabg.com/?category=6

Въпросът ми е, особено към по-опитните тук, достатъчно мощни ли са точно този модел, помещението ще е около 16 кв.м.?
И също, тъй като ще сме с двойка котлони, не е ли странно ако двойката е разположена перпендикулярно на плота и на аспиратора, ако ме разбрахте? Дали в такива случаи не е по-удачно котлоните-двойка да са хоризонтално на плота, за да следват линията на самия плот и на аспиратора над тях? Дано обясних добре...
Мерси предварително!

# 546
Благодаря, момичета  Hug
Започвам да действам, сега се опитвам да си направя съвсем първоначален проект, но въобще не ми се получава - уж чета тази тема отдавна и си мислех, че съм наясно какво искам, а въобще не е така май  Confused За всичко се колебая - кое къде да е, какъв да е цвета... А за вътрешното разпределение пък идея си нямам #Crazy Леле, а цял апартамент ме чака за обзавеждане, аз една кухня не мога да измисля  ooooh! Ще си позволя да пусна тук нещо като чертеж с размерите, но това ще е утре, за да мога да видя точно къде е оставен извода за водата, както и отдушникът за абсорбатора - майсторите го изведоха направо на тавана, в покрива (на последен етаж сме, без плоча над нас, с гипс-картон и изолция). Та като съм наясно с местоположенията на тези неща, ще пиша тук с идеята да я измислим заедно, за което предварително благодаря   bouquet

# 547
  • София
Rallichka хубаво е да се срещнеш с дизайнер и той да ти направи проекта, по това какво ти очакваш от една кухня и на кое държиш. Ние примерно не искахме нищо върху плота да остава и затова имаме шкафове до небето, ММ много обича подправки и дизайнера му сложи рафтче за подправки. Искахме кухнята да е тиха и модерна  Sunglasses и имаме всички възможни механизми за плавно прибиране на чекмеджета и плавно затваряне на врати. Също така някой беше споменал назад, разпределението на уредите, при Нас е : Хладилник, плот ( отдолу скрита съдомиялна) мивка, плот, котлони+фурна, отново плот.Цветовете са последното нещо примерно. Не се притеснявай ще се наредат нещата, ние вчера сложихме пердетата и си викаме брех май сме почти готови и добре ни се получи Sunglasses, а го купихме на шпакловка и замазка...

# 548
  • Русе
Привет!

Харесахме ето тези аспиратори, защото кухнята ни ще е стил Рустик - мръсно бяло, с акценти на рози тук там из бокса и трапезарията.

Въпросът ми е, особено към по-опитните тук, достатъчно мощни ли са точно този модел, помещението ще е около 16 кв.м.?

Не са най-мощните, но за 16 кв са супер. Моето помещение е 50 кв и съм с такъв вид, но май друга марката. След малко ще потърся. Поръчахме го през фирмата, която ни прави кухнята, и ни боядисаха дървената част в същия цвят като кухнята и хола.

Мисля, че е този: http://electron.bg/faber-ranch-eg8-a60-slonova-kost-p-290869.html

# 549
Maceto, принципно си права и най-лесният вариант би бил да се обърна към дизайнер, но нямам настройка (а и излишни финанси) да ползвам дизайнер, така, че ще се опитам да си го спестя.
За тази линия хладилник-плот-мивка-плот-котлони/фурна знам, че е най-ергономичната подредба и може би ще се движа в тази посока, освен ако не се наложи да го направя в обратен ред и хладилникът да е ситуиран на края, след печката.

# 550
Привет!

Не са най-мощните, но за 16 кв са супер. Моето помещение е 50 кв и съм с такъв вид, но май друга марката. След малко ще потърся. Поръчахме го през фирмата, която ни прави кухнята, и ни боядисаха дървената част в същия цвят като кухнята и хола.

Мисля, че е този: http://electron.bg/faber-ranch-eg8-a60-slonova-kost-p-290869.html

Благодаря ти!
Истината е, че не знам за други марки, които да предлагат аспиратори "рустик", освен на Елика. Затова тях показах. Иначе, тези на Фабер като качество как са? Мощни ли са, шумни ли са? Приемам всякакви препоръки и съвети, както за марката, така и за въпроса ми относно хоризонталното или вертикалното разположение на котлоните, ако са двойка.

# 551
  • Русе
На Фабер ги водят уж хубави, сравнително мощен и да, шумен е, особено на 3, на 1 е приемливо. Аз четно казано наистина тих и ефективен не съм срещала.
Като сравнявам двата на Фабер е много по-добър:
Елица: (m3/h) 290 - 440
Фабер:  705 m3/h
Елица шум: db(A) 48 - 65
Фабер: 44/55/57 dB(A)

Това са май основните параметри, които те интересуват.

За двойка не мога да помогна, но си мисля, че ако имаш място по-добре на страни. Аз лично съм с 3-ка, тъй като двойките са прекалено малки и не можеш да сложиш две нормални тенджери заедно. А ако имаш място за на страни да го разположиш, то вземи си тогава 3 или 4-ка.

# 552
Хммм, ти си поредния човек, който ми споделя, че на двойката котлони не могат да се поместят два съда с нормален размер. Все повече се разубеждавам за такъв вариант. Като гледам, разликата между 3-ка и 4-ка е толкова малка, че по-добре да е четворка. Ето това като за такъв стил кухня ми допада: http://www.technomarket.bg/products/09133981/gorenje-eck-63cli
А и държа на механичното регулиране, недолюбвам електрониката навсякъде около мен. И не би се вързала така, както добрите стари копчета и врътки Mr. Green

Нямаме проблем с площта, не затова бяхме се насочили към двойка, а заради факта, че много рядко използваме три едновременно в момента. А и ще имаме газов котлон на терасата. Така че решението за четворка не е толкова трудно Simple Smile

# 553
  • Русе
Имам двойка котлони на барбекюто на двора. За вкъщи абсурд просто, най-малката ми тенджерка е по-голяма от големи котлон там, абсурд пък да готвя 2 неща. За мен тройката е най-удачния вариант, исках да имам тройно разширяема за големите казани Wink. А най-малкия на тройката почти не го ползвам. Моята тройка е на Сименс, тогава беше най-евтината без кант, около 500 лв. После излязоха и други, но вече беше късно. Доволна съм много, имам си големия котлон, който искам, а другото няма кой знае каква разлика. На тази четворка на мен и на разширена зона ще ми дойде малка, гледам, че най-голямото е 21 см, другата е 18 и 14,5, което е супер малко за мен. Основните ми тенджери са 24-26 см, понякога и повече.
http://siemens.expo2000.bg/index.php?route=product/product&p … mp;product_id=542
Почти като този е, просто по-стар модел.
Сега твърдо бих взела http://www.technopolis.bg/b2c/details/700556/P11110201~1/Plot-za … -BEKO-HIC-63401-T

# 554
Но пък не намирам тройка с механично регулиране, което за мен е важно.

Общи условия

Активация на акаунт