Търся електронна книга - тема 13

• 195 391
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Скрит текст:
Моля, ако някой има "Дневниците на вампира" и би бил така добър, да ми ги изпрати. Мейлбукса не ми работи, а в pdf формат са мъка за четене на киндъла. Всякакъв друг формат приемам.
Благодаря!
Моля, простете невежеството ми, но може ли да попитам нещо, по-знаещите? От скоро и аз имам Киндъл. Все още не съм качила нищо, защото съм в процес на разучаване на идеята изобщо. Четох, че има конвентори, които преобразуват файловете от един формат в друг. Ето ТУК има възможност, да се конвентира pdf в  .doc. После този .doc, не може ли да се форматира в удобен формат, според четеца?
Скрит текст:
Отново моля, не ми се смейте, ако задавам тъпи въпроси и че ги задавам, може би в неподходяща за целта тема, но съм провокирана от цитираното от мен мнение!
Мое мнение е най-добре си свали тази програма (тя е безплатна) http://calibre-ebook.com/ и може да конвентира във всички формати.
Да, това имах предвид и аз, (чела съм, че calibre-то  Laughing е най-удобната и предпочитана програма. В този ред на мисли, какъв е проблемът с pdf файловете? Предположих, че calibre не ги обръща, защото са сканирани... потърсих в нета и първото което излезе посочих в поста си тук.  Peace

# 556
Да, това имах предвид и аз, (чела съм, че calibre-то  Laughing е най-удобната и предпочитана програма. В този ред на мисли, какъв е проблемът с pdf файловете? Предположих, че calibre не ги обръща, защото са сканирани... потърсих в нета и първото което излезе посочих в поста си тук.  Peace
Проблема, както и сама си разбрала, е че не ги "обръща" Калибре, но не ги преобръща и това, което си намерила в нета. Защото сканирана книга е сбор от снимки на страниците и преди да се обърне в нещо трябва да се разпознае като текст, дотогава е изображение/картинка.

Разпознаването става с OCR програма (напр. с ABBYY FineReader), после трябва да се редактира разпознатото (напр. с Word), после да се конвертира редактираното в удобен за конкретния четец формат (напр. с Calibre), (напр. в *.mobi) и чак тогава да се качи на четеца и да се чете.

Подробни обяснения как, кога, с какво има във форума ма Читанката http://forum.chitanka.info/workroom.html?sid=69e912cbb52412e912c1e14cc562e31d

Тази тема не е мястото  Peace за подобни въпроси.

# 557
  • София
Скрит текст:
Да, това имах предвид и аз, (чела съм, че calibre-то  Laughing е най-удобната и предпочитана програма. В този ред на мисли, какъв е проблемът с pdf файловете? Предположих, че calibre не ги обръща, защото са сканирани... потърсих в нета и първото което излезе посочих в поста си тук.  Peace
Проблема, както и сама си разбрала, е че не ги "обръща" Калибре, но не ги преобръща и това, което си намерила в нета. Защото сканирана книга е сбор от снимки на страниците и преди да се обърне в нещо трябва да се разпознае като текст, дотогава е изображение/картинка.

Разпознаването става с OCR програма (напр. с ABBYY FineReader), после трябва да се редактира разпознатото (напр. с Word), после да се конвертира редактираното в удобен за конкретния четец формат (напр. с Calibre), (напр. в *.mobi) и чак тогава да се качи на четеца и да се чете.

Подробни обяснения как, кога, с какво има във форума ма Читанката http://forum.chitanka.info/workroom.html?sid=69e912cbb52412e912c1e14cc562e31d
Тази тема не е мястото  Peace за подобни въпроси.
Именно! Благодаря!  Hug

# 558
Здравейте! Търся книги за принцеса Анастасия.
Най вече "Принцеса Анастасия" на Шарлът Стюарт и "Анастиасия: Последната Велика дукеса",Може и на английски. Anastasia: The Last Grand Duchess - Carolyn Mayer.
Anastasia: the lost princess - James B. Lovell.

Всъщност цялата поредица "Royal Diaries" представлява интерес за мен.Благодаря предварително

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 15:34 от Викта-Тутка-Рачка

# 559
  • Под кривата круша
Някой да има случайно ''Влюбени ангели'' на Лорън Кейт?
Къде ли не търсих и не я намирам никъде.

# 560
Здравейте! Може ли някой да ми изпрати поредицата на Нора Робъртс Хотелът? Потърсих я в Mailbooks но чакам повече от седмица, а ми се иска да я прочета.Предварително благодаря Simple Smile

# 561
Моля, ако някой има "Дневниците на вампира" и би бил така добър, да ми ги изпрати. Мейлбукса не ми работи, а в pdf формат са мъка за четене на киндъла. Всякакъв друг формат приемам.
Благодаря!
Заповядай https://app.box.com/s/gy2tqpqxf9b6w1vlpe08
А за пдф аз използвам Abby Fine Reader да сканира текста и го конвертирам във док формат.Направо така го качвам на Киндела и го чета без проблем.Не го правя моби даже.

# 562
  • София
Здравейте. Някой дали има новата книга "Обсебена от теб" на Силвия Дей и би ли ми я пратил? Ще бъда много благодарна. Мейла ми е mmmanik@gmail.com

# 563
  • София
Здравейте! Може ли някой да ми изпрати поредицата на Нора Робъртс Хотелът? Потърсих я в Mailbooks но чакам повече от седмица, а ми се иска да я прочета.Предварително благодаря Simple Smile

Съвет: за да не чакаш толкова дълго поискай книгата от няколко потребителя и след като я получиш от някой изтрий останалите заявки.
Аз също съм предложила там поредицата, но не съм получила заявка за изпращане. Дай мейл и ще ти изпратя книгите.

# 564
  • Déjà-fucking-vu
Здравейте. Някой дали има новата книга "Обсебена от теб" на Силвия Дей и би ли ми я пратил? Ще бъда много благодарна. Мейла ми е mmmanik@gmail.com

https://www.dropbox.com/s/s00cikzojawc502/4.%D0%A1%D0%B8%D0%BB%D … B5%D0%B1.pdf?dl=0 Simple Smile Качеството е кофти, но това е Simple Smile

# 565

Съвет: за да не чакаш толкова дълго поискай книгата от няколко потребителя и след като я получиш от някой изтрий останалите заявки.
Аз също съм предложила там поредицата, но не съм получила заявка за изпращане. Дай мейл и ще ти изпратя книгите.
Благодаря вече я получих  Simple Smile

# 566

Simple Smile Качеството е кофти, но това е Simple Smile

Моля те изтрий си линка! Наистина това вече е прекалено! Само дни след излизане на книгата да я пуснеш свободно е подигравка с труда на издателството. А те я издадоха почти едновременно със световната и премиера. Осъзнаваш ли, че ако книгата не се купува няма да издадат последната? Така вредиш на всички които харесват поредицата.

# 567
  • Déjà-fucking-vu

Simple Smile Качеството е кофти, но това е Simple Smile

Моля те изтрий си линка! Наистина това вече е прекалено! Само дни след излизане на книгата да я пуснеш свободно е подигравка с труда на издателството. А те я издадоха почти едновременно със световната и премиера. Осъзнаваш ли, че ако книгата не се купува няма да издадат последната? Така вредиш на всички които харесват поредицата.

Извинявам се за което!  newsm78  Peace

# 568
Здравейте!Търся "Адът на Гейбриъл" , пробвах с търсачката ,но не успях да намеря да е качвана тук.Благодаря предварително!

# 569
  • Euskal Herria
Здравейте!Търся "Адът на Гейбриъл" , пробвах с търсачката ,но не успях да намеря да е качвана тук.Благодаря предварително!
Тук книги не се качват. Това е форум, не торент.
Ако ти върши работа: 
http://data-bg.net/browse.php?search=%C0%E4%FA%F2+%ED%E0+%C3%E5% … dead=0&cat=18

Общи условия

Активация на акаунт