Отговори
# 120
Това с черпенето и мен малко ме дразни.....пак май само по нашите географски ширини е...Аз ще почерпя живот и здраве,но моята АГ ми е позната и няма как....Разбирам,че човек е благодарен в този момент,ако всичко е минало ок,обаче наистина това им е работата в крайна сметка. Все едно мен някой да ме черпи че си изпълнявам задълженията на работа....Почерпката е в края на месеца (заплатата) и това си е! А то като се засилят едни бащи или баби с пълните чанти от КАуфланд.....ами смешна работа... ooooh! Ама така са научени хората.....едните чакат почерпка,а другите мислят че се очаква от тях да черпят....

Е, това все едно аз съм го писала. Не искам да навлизам в темета и да стимулирам писане по нея, но само да отбележа, че мненията ни, че и думите, с които го описваме съвпадат.
Леко раждане L1nka Wink  и на всички останали, разбира се   bouquet

# 121
Никой не ми е махал тапата ръчно. Дори не зная дали е паднала. Просто след прегледът за разкритие имах кървави нишки по тоалетната хартия.
За изписването аз също имам няколко подготвени варианта, че е много шашаво това време.
За почерпка аз зная, че се носи нещо сладко - най-често торта, за да се почерпят всички от екипа, уискито е по-скоро персонално.
Майките, които следят темата - похвалете се нещо, ние само се радваме с вас  Heart Eyes

# 122
Някои лекари го правят, на мен например със сина ми го направиха, махнаха я предната вечер, на следващата вечер родих  Simple Smile Не го правят всички, разбира се, но това е начин да се предизвика раждане  Simple Smile
А, клеопатра, писали сме заедно, понеже каза че е имало кръв, затова така реших, а за казването, те и на мен не ми казаха.

# 123
Имам въпрос,колко често ви слушат тоновете,ако всичко на тях е било супер ? Simple Smile

# 124
Ако всичко е наред, не ги слушат до раждането. Имам предвид, ако например ви гледат на ехограф и всичко с бебока е ок, чак на раждането пускат запис.

# 125
В петък ми ги слушаха,казаха ми че са супер,а сега в петък съм на ЖК и тази седмица няма ги слушаме,но другата предполагам ,че ще ходя пак за всеки случай:-)  благодаря за отговора

# 126
Здравейте, аз сега се включвам в темата. Терминът ми е 21.10. Откакто съм в 45-дневния срок ми правят запис всяка седмица. Предната бременност преносих с 3 дни и правих запис всеки ден от преносването. Нищо от въпросните записи не показваше, че ще получа контракции и ще родя през нощта. Не съм наясно какъв е смисъла на записа.

# 127
Габсолини...в малките градове явно  лекар или екип идват по- на сметка,ама във Варна няма по 400лв.мисля е доктора само!!! За мен това,едно ,че са Абсолютно излишни пари,второ,че не са и много малко...някои майки си вземат количките за толкова пари...
Пък за София какво да кажем Simple Smile
Но както някои мами казаха-вече всеки си е направил избора за себе си ,а който не е -пожелавам му скоро да го направи и всичко за всички да мине леко и безпроблемно Simple Smile То  колко е леко се знае амаа Simple Smile

# 128
Имам въпрос,колко често ви слушат тоновете,ако всичко на тях е било супер ? Simple Smile
при мен всичко е наред,но ми ги слушат всяка седмица,от както съм в 9 месец

# 129
Здравейте, аз сега се включвам в темата. Терминът ми е 21.10. Откакто съм в 45-дневния срок ми правят запис всяка седмица. Предната бременност преносих с 3 дни и правих запис всеки ден от преносването. Нищо от въпросните записи не показваше, че ще получа контракции и ще родя през нощта. Не съм наясно какъв е смисъла на записа.
Смисъла на записа не е само дали имаш контракции, а и как са тоновете на бебето.

# 130
Lioness Cool радвам се че и други мислят като мен Laughing  bouquet
 По въпроса за тапата....при мен на два пъти вече след преглед за разкритие има кръв....и то не само по тоалетната хартия ами последния път направо си беше малък съсирек.Реших че може да е част от тапата....след това пак на един два пъти имах нещо подобно но не толкова кърваво... Blush Joy Отвратителни са тези подробности ама всички сме на този зор така че.....може пък информацията да е полезна...Идеята ми е че и моята тапа може би е паднала така на няколко пъти....

# 131
Смисълът на тоновете е да се следи пулса на бебето. То и затова се наричат "запис на тонове". Засичането на контракции е само бонус, които най-голямо значение оказват вече като отидем да раждаме.
И днес казаха, че щом съм с дълги крака ще родя лесно  newsm78. Обаче аз не мога да разбера каква е логиката на нещата. Някой знае ли?

# 132
  • Бургас
Значи да не се престаравам излишно с торбите. Аз също ще раждам в болницата, в която и У.К,  така че повече няма да го мисля. За изписването сме подготвили няколко варианта, че с това откачено време, аз не знам как да се облека, а какво остава за бебето дрехи да избера
Tи последно какво стана за кога си? И нормално ли ще е? Или още не сте говорили?
А за болницата да наистина ако искаш питай и други мами, но за ДМ това с почерпката е един вид забранено, приемат го като подкуп и всичко се следи...
А за записите на тонове- аз ходя всяка седмица по 2 пъти- освен тоновете на сърцето по това се виждат контракциите колко са силни и чести. На мен по принцип още в средата на 8мия ми каза да ги почвам всяка седмица, а като ме приеха и изписаха по 2 пъти ходя.

# 133
Охоооо колко сте изписали. Браво.
Чета различни теми сте подхванали. Аз след един отново ползотворен ден с разходки и покупки изпекох различни ядчици и хапвам с биричка. Rolling Eyes
За изписването взех комплектче от няколко неща + одеалце. За космонадт няма смисъл, че от болницата в колата и вкъщи. Инче взех и малък за новородено.
За тапата - с моята също така направиха. Отидох в болницата, понеже преносвах с два дни и ме преглегаха и ми каза, че ще откъсне част от тапата, за да може останалата част да падне и да почне всичко до няколко дни, а ако не че ще ме приемат след седмица. Но на следващата вечер ми падна останала част, а на сутринта ме почнаха болките. Тък също така правят - питат те като ти наближи термина дали искаш да ти махнат тапата Peace
Гали просто ще е дългокрак хубавец и се е изпънал. Не че се е обърнал. Нали и аз така не бях на себе си от притеснение един ден и една нощ, ама после пак си почна да ме рита встрани. А може да са били и ръце.  Hug

# 134
  • Бургас
Засега обсъждаме нормално раждане. От две седмици спрях магнезия и чакаме да излиза. Аз реших, че искам епидурална упойка и ходих да се тествам за алергии. Общо взето сега сме на изчакване.

Общи условия

Активация на акаунт