Отговори
# 105
Нашето комплектче за изписване е: плюшено гащеризонче, памучно боди, шапчица, терлички, ръкавички и плюшено дебело одеалце тип порт-бебе. Ако пък е много студено има още едно дебело одеалце, в което да  увиеме бубата  Laughing

# 106
  • Плевен/Пловдив
Dursita,благодаря за споделеното мнение HugЗа упойката ще мисля,ако ми разрешат естествено раждане,сигурно ще се паникьосам и ще се поискам,де ooooh!

За черпенето чух,че в някои болници е забранено,ама май бяха частни.

Ние пък купихме комплектче за изписването,много му се радвам,какви са мънички и кукленски дрешките Heart Eyes
Ама пък една приятелка като го видя и ми каза,че съм луда да облека новородено през октомври толкова тънко,трябвало и космонавтче поне  newsm78
Вие какво сте подготвили?това ,което сме взели има памучно одеалце с вата,боди и жилетка с дълги ръкавчета,ританки,шапчица,терлички,лигавниче.Дрешките са също памучни.Трябва ли да има още нещо,идея си нямам  Shocked А октомври го дават топличък  Rolling Eyes

valen_tina_171,честито мъжленце Heart Eyes Да ти е живо и здраво!

Е пък чак за космонавче Rolling Eyes Няма да ходиш на разходка още от родилното.
Когато се роди малката през февруари 2010 г. точно с такава ватирана пелина я бяхме завили при изписването, после  в колата и в къщи. И този път съм се приготвила така.

# 107
  • Бургас
Нашето комплектче за изписване е: плюшено гащеризонче, памучно боди, шапчица, терлички, ръкавички и плюшено дебело одеалце тип порт-бебе. Ако пък е много студено има още едно дебело одеалце, в което да  увиеме бубата  Laughing
И нашия комплект е така. И се чудя дали под гащеризончето не трябва да има ританки newsm78 . Няма ли да й е студено на кълките хиххи.
Бях на ЖК ама моята ми се обади преди да отидо че й се обадили за раждане, та само ме мериха и теглиха. А с моята ще се видим пак тая седмица . За почерпката- в моята болница е забранено това. Най-много на изписването букет за сестрата.

# 108
За почерпката едно хубаво уиски и една луксозна бонбониера мисля, че са достатъчни  Peace

# 109
  • Бургас
Значи да не се престаравам излишно с торбите. Аз също ще раждам в болницата, в която и У.К,  така че повече няма да го мисля. За изписването сме подготвили няколко варианта, че с това откачено време, аз не знам как да се облека, а какво остава за бебето дрехи да избера

# 110
За магнезия, на мен ми казаха да го спра като стана 36седмица.

момичета, наистина разминаванията на ехографа за размерите на бебетата могат да са големи, никой не може да каже със сигурност, колко точно може да е.

j.adore, леко и безпроблемно да мине всичко  Hug

шушулина, валентина, как сте, как се справяте, послушни ли са бебчетата?  Simple Smile

клеопатра, махнала ти е тапата вероятно лекарката, очаквай раждането съвсем скоро.

# 111
  • Бургас
Това за тапата и скорошното раждане е много относително. Моята падна още 27-28 седмица, тогава АГ. ми вдигна дозата но - шепа и вече съм в 39 гестационна седмица, и още чакам да родя

# 112
  • Бургас
Да питам има ли мами миньончета/разбирайте с ръст под 160 см./ и казали ли са им нещо по - специално за предстоящото раждане.

# 113
Благодаря момичета Hug
Ами значи ще накарам мама да купят още едно одеалце за всеки случай,и без това харесаха едно плюшенко,аз се дръпнах.Чака ни доста път с кола,от болницата до вкъщи,но поне ще сме от врата до врата.Дано и прогнозите на синоптиците се сбъднат и времето е топличко и слънчевко Simple Smile

Оле,това с ръчното махане на тапата ми звучи страшно ooooh!Винаги ли се прави ,ако термина наближава,а не е паднала сама?

# 114
Аз също исках да питам как така махат тапата, по каква причина  newsm78 и кога се мери разкритие ? Аз съм 38 г.с. , имам прегледи всяка седмица но сме правили само запис на тонове. Утре ми е поредния преглед..

# 115
Как така ръчно махане на тапата? За първи път чувам подобно нещо  #Crazy Възможно е тапата да падне при преглед на шийката или сама... Не виждам смисъл умишлено да се маха. Нали именно тя предпазва шийката от инфекции?!

# 116
И на мен ми е любопитно това с тапата. Ако имаш контракции на често (3-5 мин.), а не ти е паднала тая тапа...какво се прави ?
Нека мамите с опит да споделят малко инфо Rolling Eyes newsm78

# 117
Върнах се няколко страници, за да разбера за какво иде реч. Това с тапата кой в крайна сметка си го изсмука от пръстите, така и не разбрах. Клеопатра е написала ясно, че след преглед за разкритие е имала кървене - съвсем нормално нещо - просто шийката е била леко наранена от прегледа - нищо страшно. Никой лекар няма да ви махне тапата умишлено преди раждането.
 Тапата си пада сама или преди, или по време на раждането. Същото е и с водите.

# 118
Не знам дали е по правилата  newsm78 newsm78, но нали всички се интересувате от повече подробности как е минало раждането на някоя мама. Та от любопитство отворих една тема и там последния пост беше на една родила мама, която описва как е минало всичко.
Мога ли да пусна линка към този пост ?

# 119
Върнах се няколко страници, за да разбера за какво иде реч. Това с тапата кой в крайна сметка си го изсмука от пръстите, така и не разбрах. Клеопатра е написала ясно, че след преглед за разкритие е имала кървене - съвсем нормално нещо - просто шийката е била леко наранена от прегледа - нищо страшно. Никой лекар няма да ви махне тапата умишлено преди раждането.
 Тапата си пада сама или преди, или по време на раждането. Същото е и с водите.

Мерси за инфото, plod4etata  Hug

Общи условия

Активация на акаунт