Отговори
# 75
Здравейте, и аз вече май нямам търпение, моят термин е 13.10, имам още две седмици, но моята девойка е много активна и направо корема ми подскача якооо, пък и боли. Иначе аз ще раждам в Надежда.

# 76
Това за таза си е така,но масово както докторите лъжат за размера на бебето т.е. плашат,така плашат и с малък таз...верно -понякога и с нормалн не се получават нещата...също така всеки сам преценява за себе си как иска да му се развият нещата...аз за себе си знам,че ще прибягна до секцио,ако наистина има абсолютна опасност за живота на бебето...предния път беше с увита пъпна връв и какво ли не преживях,докато я изкарат.ама и двете сме живи и здрави,сава Богу...
Магнезия-за тези,които ще раждат нормално-спира се примерно в 35 пълни седмици или като влезете в 9 месец,защото костите на бебето се втвърдяват от магнезия и излизането е трудно ,дори невъзможно
Тия ,които са си секцио-може би седмица или някой друг ден преди самата операция... Simple Smile
Изгладих аз втора партида дрехи,пуснах 3 перални,макар да нямам място вече на простира,ама..ще ги натъкмя някакси  Rolling Eyes утре вече всичко ще съм изгладила и наредила и ще мога да си почивам и да стискам до края на седмицата... Praynig

# 77
  • София
Аз съм с контракции от четвъртия месец. От събота спрях магнезия и изведнъж и контракциите спряха. Днес влизам в 39 г.с. Не остана  Laughing

# 78
Запътила съм се към Токуда,без избор на екип.Не съм се следила там,утре ми е първия преглед,и ми се струва еднакво на късмет дали ще раждам при посочен лекар,който не познавам,или при този на смяна newsm78Дано не греша,защото повечето разкази на родилки са с избран екип.Тази болница беше първата ,за която се сетих като разбрах че съм бременна,защото там наскоро помогнаха много на моя татко да се оправи и възстанови доколкото е възможно.Ама сега пък почнах да се притеснявам дали избора ми е правилен,всеки ме съветва различно.....

Ох,а бе много съм раздвоена откакто съм бременна,и сега особено като наближава момента.Винаги съм знаела какво искам и лесно съм вземала правилните решения,а сега.......хем да естествено,хем незнам дали ще се справя,пък не искам да ме режат,а пък да е бързо раждането...ама и да не е планувано,а малкото да си избере датата,пък от друга страна и да знам кога ще е.....нямам търпение да родя ,за да ми се махнат тези страхове от главата,ама като получа контракция изтръпвам и желанието ми се изпарява.....искам си бебата да я гушкам,ама ми харесва и бременна,някак си свикнах #Crazy абсолютна кукувица съм ooooh!

# 79
j.adore - стискам палци   bouquet

са6ева, ти пък ме разби  hahaha - докторите масово лъжели за размера. Че защо да лъжат, просто дори с ехограф може да има разминаване до 500 грама, какво остава за другите методи като опипиване - както е тук. Той си прави доктора някави изчисления, казва ти приблизително еди кво си, колко е вярно само Господ знае. Мен акушерките не са ме плашили с размери /те всъщност не ги казват така или иначе/, но всички като ме видят и ми викат - бебето ще е голямо. Как го разбраха без да са ме преглеждали - не знам.

От снощи бебето ме рита доста по-ниско. Да не кажа една педя по-ниско  #Crazy. Това са му краката - познавам ги и искрено се надявам да се гъзурчи и да си ги лапа. Не съм усещала да се е завъртял, но той си смени 3 пъти позицията. Ся ако ми го е направил пак този номер последния момент, направо не знам  smile3518 Нямам и повече прегледни. Ще ме опипат чак като ме приемат за раждане  smile3516

# 80
Еееййй аз докато вляза вие сте изписали половината тема  Mr. Green   В събота бях на ЖК и ми каза че плацентата ми е втора степен зряла и може да не си дочака термина, но аз някакси не вярвам  Crossing Arms На една приятелка която роди преди 20 дни така до последно и казваха че няма да дочака термина си, пък преноси с 2 дни  Naughty

# 81
Лейди Готи,...успокой се малко и си намери някакви занимания да не мислиш толкова...
Гале...те не ,че лъжат,ами как да кажа...като ти кажат голямо бебе и почваш да се вкарваш във филми и най-вече и като ти кажат,че е голямо и трябва секцио!!! Те мерят,ама едно ,че това не е кантар,второ,че зависи и от компетентността на лекаря колко точно и правилно ще измери,трето,че така или иначе е  нормално апарата да дава +-500 грама ( да не кажа и повече с реален случай) и четвърто-те мерят КОСТИ,а не мускули и мазнини Wink има много фактори,ама и като ти е за първи път и "голямото бебе" ... такива страхове може да ти докара...Аз ги пиша тия неща,защото съм АДСКИ против това МАСОВО секцио в БГ-за щяло и не щяло-айде под ножа,защото на лекарите не им се чака по 12-20 часа едно раждане,макар и да им се дават толкова пари  ,а те всъщност при нормалноото раждане дет се вика почти никаква роля не играят! Аз за какво си платих на акушерка...абе няма значение,важното  е края да е положителен и мамите и бебетата д аизлязат от болницата по живо по здраво Simple Smile Кой както си иска така да си ражда,големи сме Simple Smile

Много искам да знам какво става с МАРИНКИТЕ?!  newsm78 Praynig дано са наред!

# 82
и аз тези дни си мислех за тях. отдавна нямаме новини Sad

# 83
didi_bili, аз  съм в 38г.с. и още си пия хапчетата (магне Б6 и но-шпа - 3х2), а и в края на 8-я мес. бях на система и инж. папаверин. В сряда съм на ЖК и ще видим какво ще каже докито, но миналата седмица ми беше казала да си ги пия и да лежа, ако искам да я дочакам, че е отпуска сега (до утре вкл.) Като ходиш на консултация питай до кога да ги пиеш  Wink

j.adore, стискам палци всичко да мине както трябва  Praynig и утре да си гушкаш едно здраво бебче  Hug baby_neutral

Относно избора за екип, аз съм "за", че иначе никой не ти обръща внимание. Поне в държавните болници е така. А и като знам в нашата какви доктори останаха....определено си искам "мойта" да ме изражда. Но всичко си е въпрос на избор и разбиране.

# 84
gabsolini, и ти ми потвърди страховете.....Ама финансово .....вместо 1100 ,за избор ще трябва да се платят 2100лв.Ако ги имах щях да ги дам,ама така или иначе съм безработна снудентка и нашите ще платят раждането.....пък  от друга страна това е важно Rolling EyesАко има някоя мама,раждала или с познати ,родили без екип в Токуда,моля да пише Praynig

Сашева,права си,че трябва да си отвлека вниманието с нещо друго.,ама с какво,ученето свърши,котката сама се гледа,мъжа и той,абсолютен безделник съм hahahaДобре ,че сте вие и форума  bouquet

За двете Маринки, и аз  се чудя.Сигурно са си вкъщи вече,мамите нямат време от радост и грижи за малките и затова не пишат.Дано е така Praynig

# 85
"вместо 1100 ,за избор ще трябва да се платят 2100лв"  Shocked Shocked Shocked
Момичета, какви са тези цифри?! Това е ненормално да искат такива суми!!! Нямам думи просто  #Crazy

# 86
Относно избора за екип, аз съм "за", че иначе никой не ти обръща внимание. Поне в държавните болници е така. А и като знам в нашата какви доктори останаха....определено си искам "мойта" да ме изражда. Но всичко си е въпрос на избор и разбиране.

Моля ви, нека не подхващаме пак темата за или без избор на екип при раждане...  Stop На финала сме, всеки е взел някакво решение, нека не се сугестираме допълнително. И без това сме достатъчно изнервени от чакането и от неизвестното. Всеки с късмета си и Господ да е с нас!

# 87
лейди готи не се шашкай толккова. Мисля, че избора ти е правилен, запомни, че никоя частна болница няма да си позволи да спи плюе на името. Така че споко. Когато аз раждах първия път бях с една мама, която беше в националния отбор по художествена гимнастика, много стегната, почти без коремче та тя роди по-голямо от моето бебе 3.300 кг без нито един шев. И тя ми говореше, че понеже е спортиска и ще роди трудно, но уви. Така че и това не е най-вярното твърдение. Аз като не съм спортист та се разкъсах като майска розичка, хем бях послушна и изпълнявах всичко което ми казваха докитата. Аз ти препоръчвам, ако ти е ригидна шийката на матката, тоест е твърда и не е достатъчно скъсена да си искаш епидурална упойка, много е важно да ти я сложат на 4.5-5 см разкритие, тогава не се бави раждането, но ако се сложи по-рано... раждането се забавя. Но в тази болница си знаят работата, аз ти го казвам за успокоение. Аз и пърия път и сега ще раждам с епидурана упойка. След като ми я поставиха на 4.5 см разкритие за 30 мин достигнах до 10 см разкритие и родих. За мен си е голяма екстра Simple Smile

# 88
Дурсита,то до последно не се знае тая шийка ще омекне ли и няма ли да остане нещо ,че до 4 см, ако не стане да си иска упойката!!!! При мен до последно си седеше някакво "ръбче" и се наложи да ми направят епизиотомия и да бутат бебето от корема ми!!!!
Може и на 10тия см пък да се изглади...всичко е много относително-бременна с бременна и раждане с раждане еднакви няма Wink

Аз тука ИЗНЕРВЕНИ не виждам да има,нито някой да се заяжда-просто си пишем,това е ФОРИМ ЗА МНЕНИЯ! Simple Smile

# 89
Sa6eva, те тия мнения в един момент започват да натоварват и да изнервят - когато започнат да се дават примери за лошото отношение по болниците и как никой няма да ти обърне внимание, ако не си платиш... Ами, ако някои от нас нямат възможност да си платят?
Казвам само, че темата е обсъдена (няколко пъти) и няма смисъл да я започваме пак при положение, че всеки се е спрял на някакъв вариант. И няма нужда от главни букви, нито се заяждам, нито дразня, просто помолих  Simple Smile  Peace
Все пак, ако ви харесва да си говорите на тая тема, ок, аз ще прескачам мненията  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт