Румяна Илиева - инструктор по фитнес и хранене - Тема 5

• 62 019
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
  • София-Младост
Ами да.. за 300 г ябълка ми дава 144 калории. Как пък не. Няма да смятам калории Simple Smile Пък може и да не мога да смятам  Crossing Arms Laughing
Там някъде са май. 42 калории за 100гр в този сайт:
http://spidersport.com/calories.php

# 76
Аз пък съм разочарована.  Crossing Arms Никаква МТ днес.  #Cussing out Ще помятам крачоли още няколко дни на второ ниво и нагоре.  Crossing Arms Сега ще ходя да метна 100 клека в тоалетната на офиса.  Laughing

# 77
Това за калориите в ябълката и мен ме изненада.
При условие, че филийка хляб Бонус "6 зърна" ми е 75 калории... ще предпочета филийката Grinning

Днес се озовах в 1 ден на МЦ, но все пак направих тренировка. Следобед мога да врътна по още едно кръгче от двете, ако се чувствам добре.

За вчера не си давам нито една точка (вярно е, че тренирах, но това не го считам за точка). Дори съм на минус, предвид че вечерта добавих към менюто допълнителна порция. Може и да се дължи на ПМС, но това не ме извинява. Както и да е, няма да го преживявам чак толкова.
На всичко отгоре снощи се фиксирах върху снимката на едно "Мокро брауни с ябълки" от рецептите на Руми... но ако продължавам така, май изгледите са да ми бъде месечен, а не седмичен бонус  Joy Joy Joy

# 78
  • София
Сега ще ходя да метна 100 клека в тоалетната на офиса.  Laughing
Ооо, супер си! Аз зорлем успявам по 30  Blush

# 79
За клякащите в офиса да подметна като идея, аз лично много харесвам сядането на стол на един крак - хем бедра и дупе, хем хубаво стяга корема, хем, ако се добави тежест, могат да се активират и ръцете.
Ето тук го има това упражнение, ако не се сещате - http://fitnesinstruktor.com/dupe-za-milioni/
Само столът не трябва да е на колелца, хехе!

Аз прегледах днешните тренировки... ми на второ ниво ще съм Laughing. Трето е трепач, евала, който го направи!

# 80
  • Някъде в Матрицата
Вчера в по-късните часове на следобеда прегледах спокойно клипчетата. И установих, че вероятно бих се справила с ниво 2. Но тъй като вчера до последно /преди да си легна/ не видях какво е публикувано за ден 2-ри, реших да си продължа с упражнения от клуба.
И днес установих, че не мога да се задържа за 30 секунди в поза дъска.  Embarassed
Килограмите са ми в повече и тежа на ръцете си. Но това не ме огорчава. Като чета какви машини сте се събрали тук, ми се иска по-скоро да се включа във вашето темпо.  Hug

Опитвам да се освободя психически от мерки, теглилки, броене на калории. Затова не съм се измерила и снимала. Считам, че търпението винаги се възнаграждава и ако съм достатъчно постоянна и търпелива в даден момент резултатите ще са видими. В момента се опитвам да си изградя постоянството по отношение на тренировките.

Иначе и аз си мисля какво да правя в офиса за да се раздвижвам и попаднах на ето това клипче:

https://www.youtube.com/watch?v=NbcNvPlkDDs

Има и други подобни в Тубата.
Предупредих колегите, че ако ме видят да мятам ръце или крака да не се учудват. Добре, че в стаята в офиса сме само 4 човека.  Grinning

# 81
Аз още недоумявам как са могли да ми бъдат около 700 калориите вчера, чак фитнеспала ми се скара, че малко съм яла?!  Joy Увеличих с по още 20-30 г продуктите, да не би пък нещо да не съм сметнала добре.. както и да е. Днес с обяда съм близо 800 калории  Laughing

Още не съм гледала тренировките за ден 2  Crazy

Щом братовчедка ми гледа тренировките на английски и е направила само едното видео, значи всичко е наред! Не се оплака, а доколкото знам не знае английски  Thinking Grinning
Моето предизвикателство към една приятелка се размножава (беше много доволна вчера) - тя предизвиква нейни приятелки, много яко  Heart Eyes

Симпат, (предпочитам плодче аз  Mr. Green )мама ни се кара, че сме я отказали от хляба  Joy как можело да не си топне в салатата, примерно...  Laughing ама гладна не е стояла до сега, пък знае да пита "къде ми е хляба".. много зор, ей. С тати беше като по вода, ама мама трудно се дава Grinning овен, какво да правиш.

# 82
  • София
Merry., ама ти да не си зарибила и вашите?  Shocked Ако е така - евала  Peace

Аз мога да се похваля, че вчера приключих с яденето преди 20:00 часа.  bowuu

Тренировките за ден 2 не съм ги гледала, но не виждам как ще стигна до тях...

# 83
Лале, бащатко ( Grinning) ми даже спазва режима и свали доста килограми, сега продължава да следва принципите, дори на мен се кара като ям нещо извън режима  Shocked това никога не е било!  Laughing
Отдавна се опитвам да променям някои от навиците у дома, получава се лека-полека Simple Smile

# 84
  • София
здравейте, момичета   bouquet
и аз от вчера съм при вас  Flutter Имам да свалям 20 килца  Embarassed вчерашния опит за тренировка малко ме отчая, много съм зле.  Whistling не съм броила калории вчера, но като прочетох колко стриктно го спазвате, от утре ще опитам и аз. може би в противен случай няма да опазя ограниченията без да се усетя...
вчера след пишман спорта отидох на кардиоуредите и една сауна - за по-силен старт. днес още не съм скачала.   bouquet
поздрави на всички спортуващи, Мери  Hug мерси за подкрепата!

# 85
Хеееей, marisha7, добре дошла в нашите редици  newsm51 newsm44

# 86
  • София
Лелелле, браво, Мери!   bouquet Аз не знам колко здрави нерви трябва да имам, че да накарам нашите да спрат хляба, камо ли нещо друго... Ама какво ли ти се чудя - ти си човек с плочки, това значи невероятна мотивация и инат  Hug

marisha7, добре дошла!
Няма да се плашиш всеки е тръгнал от някъде. И аз понякога си полягвам изтощена посредата на някое упражнение и си се смея сама на себе си колко съм зле. После ставам и продължавам, там е разликата! Да станеш  Peace

# 87
Аз още недоумявам как са могли да ми бъдат около 700 калориите вчера, чак фитнеспала ми се скара, че малко съм яла?!  Joy Увеличих с по още 20-30 г продуктите, да не би пък нещо да не съм сметнала добре.. както и да е. Днес с обяда съм близо 800 калории  Laughing

Merry., извинявай за любопитството, но ти какво ядеш?  Rolling Eyes
Да събереш само 700 калории (това за деня ли?) newsm78
Ако успяваш да се нахраниш сладко с толкова калории, се считай назначена за мой консултант по хранене Grinning Почваш работа от днес. Wink

Иначе и аз си мисля какво да правя в офиса за да се раздвижвам и попаднах на ето това клипче:

https://www.youtube.com/watch?v=NbcNvPlkDDs

Има и други подобни в Тубата.
Предупредих колегите, че ако ме видят да мятам ръце или крака да не се учудват. Добре, че в стаята в офиса сме само 4 човека.  Grinning

Ph0enix, изгледах и аз клипчето.
Ако сте все жени в офиса, ще можеш спокойно да размяташ ръце и крака Grinning Пък може и другите да искат да опитат.

Аз обаче не виждам приложими упражнения за моето работно място. 
Хубавото е, че не се заседявам на едно място, а имам поводи да обикалям коридорите и поне веднъж дневно да качвам етажи - минимум 7, а сутрин и по 13  Grinning. Значи общо мога да направя 20 етажа (и печеля 1 точка Peace). Супер.

За утре съм си предвидила ходене - минимум 30 минути и качване 20 етажа. Ако мога да направя и някой напад във WC-то ще ми е бонус. Така де, да вържа и аз някоя точка. Само дето утре имам 12-часово дежурство и тренировката ми ще е под всякаква критика.

# 88
Какво ядох ли  Whistling
Сутринта си направих палачинка с кокос - 1 яйце, 1 с.л. кокосови стърготини (виж кокоса забравих го сметна Grinning ), 30-40 г сирене, домати, краставици - много вкусен дюнер  Crazy (тази рецепта май изникна от ВМ тема в темата за тренировките Grinning )
На обяд ядоооох, вече ми се губи... ахааа, чушка със сирене, извара, кашкавал, домат, маслини. Доволна облизах и останалото количество в купичката. Ей тук не помня колко бяха грамажите, но правих две чушки, като разбира се доволното прасенце (разбирай мен) облиза чинийката и изяде повече. Общо бяха 100 г извара, 50 сирене, 50 кашкавал (поне 1/3 беше в другата чушка).
За вечеря зелен боб с 2 яйца и отново сирене. Разбила съм се на сирене вчера, ама не съм аз, ако няма яйца и сирене в хладилника. Особено ако няма яйца ... чувствам се странно  Joy
Имах и около 300 г ябълки, докато правим импровизирано сладко/компот без захар Simple Smile

# 89
И аз тези дни ще се запася с хубава извара - една такава сочна, свежа. Този път обаче ще се заинтересувам с каква масленост е, щото е насипна и няма етикет с тези подробности.

Току що си изчислих калорийния минимум по тази формула:
Формула за изчисляване на калорийния минимум при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
После се умножава по коефициентът на активност - моят е  1,375 (умерено-активен)
Получи се около 1800, малко повече, отклокото го сметнах в  myfitnesspal (1600), но там пък не съм въвеждала активност. Така че, мога да се поотпусна и да ям до 1400 калории дневно. Grinning

Прави ми впечатление, че в myfitnesspal постоянно надвишавам протеините. Не че много съм се притеснила от тоя факт, но тъй като искам да свалям мазнини хапвам повечко протеини, явно това се отразява.
А какво е това "Sodium" в табличките? Някой може ли да ми разясни.

Общи условия

Активация на акаунт