Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 441
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
  • на терасата
Днес смесих остатъци от Хипноуз Ланком в деколтето и Плежърс ЕЛ в косата.
Отначало се усещаше Хипноуз, но сега след 4 часа Плежърс е победителят.
Досега не съм смесвала аромати, но се получи интересно.
Имах останали по няколко капки от двата и реших да ги приключа едновременно Grinning

Моята класация:
Всесезонен любимец:
For Her Musk - Нарцисо Родригес
пролет:
Фиджи - Ги Ларош
Идил Герлен
Идол - Армани
Магнолия Нобиле - Аква ди Парма

лято:
Магнолия Нобиле - Аква ди Парма
Шанс о Фреш - Шанел
Адикт о Сензуел - Диор
Есенс - Нарцисо Родригес

есен:
Шанс - Шанел
Коко Мадмоазел - Шанел
Фере - Джанфранко Фере

зима:
Кенди - Прада
Адикт - Диор

# 571
  • София
А някъде засичали ли сте For Her Amber musk на Нарцисо Родригес?
Четох по списанията,че го пускали и в Европа,пък аз май никъде не съм го видяла още.

# 572
  • Germany
Някой познава ли http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone/Tea-Collection-Earl … cumber-11488.html
Цял ден се чудя на какво ми напомня? Даже питах нарочно детето на какво й мирише, а тя отговори: "На облак" Mr. Green, и може би е права - чаената основа я усещам, прилича на тази в The Beat EDT, но приликите са дотам. Този парфюм е много интересен, може би ще го изследвам много внимателно, защото е чудесен вариант за лятото. По ноти нищо от този аромат не е мое. Но напръскан на кожа хем ме очарова, хем ме държи на разстояние. Началото му е красиво цитрусово, пресен бергамот, горният слой на кората и чай, като помирисан от голям буркан, преди да си го купите. Много ми харесва. След това се появява една изключително горчива нотка, зелена, млечна, като прясно набрани тъмнозелени билки. Или окосена стара коприва, ако знаете как мирише. Или на корнишони, висящи по стъблата в парник. И понеже странното в този парфюм е било малко, Кристин Нагел е добавила и аква нотки и пчелен восък:crazy:. Някак да отнемат от жлъчното усещане. Получила се е неочаквано добра комбинация - въздушно-водно-зелено, с лек повей на восък. В базата се промени изключително, горчилката просто се скри, и се появи ванилия и жасмин, комбинирани с аромат на сушени плодове и чаша черен чай с бергамот Shocked. Такова чудо не очаквах, просто се завъртя на 180 градуса Shocked И въпреки това остави лекото усещане, което носи още от началото. Сега си мисля, че ми напомня отчасти на Лютите чушки в горчивата част, и може би на Паприка бразил от Ермесанс серията. Много нестандартен и шантав аромат, със сигурност ще повторя теста. Хубавото е, че ароматите на Джо Малоун се предлагат все още и в малък размер, напълно достатъчен, да се порадваш на нещо нестандартно, докато ти мине мерака  Mr. Green Wink
И видях наличен 1996 на Байредо  Crazy Crazy Crazy И сега пак има да го мисля и да страдам за него, точно когато нямам нужда от такива емоции. Тъкмо го бях прежалила, като свърши в София...

# 573
  • Велико Търново
Обич Hug всичко е до кожа и трансформацията на парфюма върху нея Simple Smile при мен има точно свежа нотка, докато при други - задушлива.
рак-щрак, много мои любимци виждам в твоята класация  bouquet и понеже чета, че един от тях е Магнолия Нобиле - Аква ди Парма, използвам случая да попитам - откъде мога да се снабдя с виалчета, мини-та....много отдавна съм "хвърлила око" на бранда, но тук няма къде да тествам, а цената не е за "на сляпо" Thinking

# 574
  • Belgium
*Biskvitka* , ако имаш път към София, можеш да минеш през Салон Олфактив и да тестваш доста неща на Aqua di Parma  Laughing

Да споделя и моите Топ 10:

1. La Tulipe - Byredo
2. N5 Eau Premiere - Chanel
3. Love - Chloe
4. Chant d'Aromes - Guerlain
5. Addict 2 - Dior
6. Chance Eau Fresh - Chanel
7. Gypsy Water - Byredo
8. Sublime Balkiss - The Different Company
9. Velvet Orchid - Tom Ford
10. Un Bois Vanille - Serge Lutens

# 575
  • Велико Търново
Лу, запомнила съм аз този магазин, но също така, че е и "нож с две остриета" Wink благодаря ти  bouquet

# 576
  • на терасата
рак-щрак, много мои любимци виждам в твоята класация  bouquet и понеже чета, че един от тях е Магнолия Нобиле - Аква ди Парма, използвам случая да попитам - откъде мога да се снабдя с виалчета, мини-та....много отдавна съм "хвърлила око" на бранда, но тук няма къде да тествам, а цената не е за "на сляпо" Thinking

http://theperfumedcourt.com прелагат пробички. Можеш да платиш с Paypal. Лично аз не съм го ползвала.

Аз купувам пробички от luckyscent.com. Идват в пощата. Но там няма Аква ди Парма.

# 577
  • NYC
От много време не съм писала, но топ 10 ме провокира. Номерацията е без значние:

1. Van Cleef & Arpels Bois d'Iris
2. Chanel 31 Rue Cambon
3. Bottega Veneta EDP
4. Hermes L'Ambre des Merveilles
5. Hermes Un Jardin sur le Nil
6. Guerlain Cuir Beluga
7. Parfums Delrae Bois de Paradis
8. L'Artisan Traversee du Bosphore
9. Chanel Gardenia pp
10. Bulgari Black (по случай настъпващия зимен сезон)

Нови любимци няма.. пробвам нови неща но май нищо ново не ме е запленило тази година

# 578
  • София
UzuI - имам Lanvin Avant Garde и при мен си се държи чудесно от първото пръсване. Има веротяност да си въобразяваш, че нищо не се усеща или пък парфюма да не се развива добре на кожата ти.

Колкото до идеята за смесване на различни парфюми, приципно не съм особен фен, но гледайки парфюмите си тази сутрин внезапно се вдъхнових и ми се стори забавно и интересно  да забъркам нещо  Party Смесих два парфюма -  L`Erbolario -  All'Olio di Argan, който върху кожата ми е нещо средно между сладък лешников крем ала нутела и ванилов кекс Mr. Green , с Diesel Zero Plus Masculine for men, който за мен е върховната подправъчна бомба, на основата на канела...Та днес съм мощно канелено гурме и трябва да призная, че ми харесва комбинацията.

хубав ден на всички   bouquet

# 579
  • Варна
Парфюми не смесвам. Щом съм купила нещо, значи съм го харесала точно в този вид, в който е и не намирам за нужно да го дооформям. Ако възникне такава мисъл, значи нещо не ми е по вкуса и по-добре да се разделя и да спра да го ползвам, отколкото да хабя време и нерви да харесам нещо, което не ми е баш както трябва.
Топ 10 отдавна нямам. Настроенията ми спрямо парфюмите се променят - някои ми омръзват, други, на пръв поглед не от моите групи ме грабват и така, нещата постоянно се движат.

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 01:17 от Mims*

# 580
  • София
Трудно ми е да кажа кои са моите топ 10, защото харесвам и ползвам много повече, но това, което ми идва първо на ум и съответно би трябвало най-много да ми харесва е:

1. Chanel N°5 Eau Premiere -  Chanel
2. Soir de Lune - Sisley
3. 24 Faubourg - Hermes
4. Jour d'Hermes - Hermes
5. Chance Eau Fraiche - Chanel
6. Love - Chloe
7. Alien - Thierry Mugler
8.  Velvet Orchid  - Tom Ford
9. Un Jardin Sur Le Toit - Hermes
10. White Patchouli - Tom Ford

# 581
  • Франция
С молба за отговор от почитателите на Том Форд - имате ли впечатления от този парфюм:
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Atelier-d-Orient-Fle … -Chine-18491.html
и дали се предлага някъде в София?

# 582
Момичета, може ли някакво описание на / който го е тествал или го притежава / на Narciso Rodriguez NarcisoPeace

# 583
С молба за отговор от почитателите на Том Форд - имате ли впечатления от този парфюм:
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Atelier-d-Orient-Fle … -Chine-18491.html
Да предлага се срещу 350 лв. в бутиците на Ести Лаудер в София. За мен е хубав парфюм, класически, топъл и балансиран. Усещат се хубави, плътни цветя и много хубаво праскови и сливи, поставени върху мокро дърво.

# 584
  • София

Страхотен е! На мен лично много ми хареса. Има го в магазина на Ести на Витошка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт