Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 232
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
  • Germany

Вторият е този http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Paris-94.html
Него го поръчах онлайн на сляпо. Честно казано през първия половин час розата ми идва в повече, но после изчезва и започва да ми харесва. За целта ще ви кажа какво правя, ама няма да ми се смеете Embarassed След като се напръскам, включвам сешоара за 5-10 мин, за да поизветрее Laughing
Ха-ха, защо да се смеем, това си е напълно в реда на нещата. За мен този парфюм се оказа грешна покупка. Спомням си, че го пробвах и върху кожата ми се показаха прекрасни пудрени виолетки. Като го купих шокът беше голям, защото вместо виолетки се показа роза, ама нахална, тлъста, задушлива Grinning. Къде ми е бил акъла(или носа) при пробата, не знам. Пръсках шал и го оставях за другия ден да го сложа Wink, минаването през парфюмен облак не помагаше, мъчих го във всички сезони и накрая го размених с най-голямо удоволствие. Та щом става със сешоара, браво, намерила си решение Peace
По темата - днес, в училището на дъщеря ми мина една учителка и ме лъхна един сладичък и безгрижен аромат. Децата я бяха наобиколили и се смееха с нея. Размислих се, че учителите в малките класове трябва да бъдат точно с такива парфюми, сладки, слънчеви, гушливи, да създават настроение в децата, да се чувстват уютно и удобно. Аз обаче ще се чувствам направо абсурдно с такъв парфюм, толкова да не ми отива на характера, сигурно затова не съм станала учителка и съм отървала децата от присъствие Mr. Green

# 61
  • София

Първият е този http://www.fragrantica.com/perfume/Alexander-McQueen/My-Queen-Li … ht-Mist-2796.html
Точно за такава виолетка си мечтаех Heart Eyes Много лек и непретенциозен парфюм Heart Eyes
И за да съм в крак с темата - чудесен аромат и за в офис Simple Smile

Честито!  bouquet И аз си го поръчах насляпо  Crazy Много-много ми хареса по описанието на съфорумка и от фрагрантика. Траен ли е?  Simple Smile

За мен е доста траен. Като се пръсна сутрин и цял ден ми поднася аромат на виолетки, все едно до теб някой смуче бонбона виолетка и от време на време усещаш дъха му Heart Eyes

Heart Eyes Heart Eyes прекрасно, нямам търпение да ми го докарат  smile3508

# 62
 Момичета,някой подушвал ли е вече този: http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opium-25324.html Доста ми е интересен с това кафе в пирамидата Whistling

# 63
  • Belgium
Момичета,някой подушвал ли е вече този: http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opium-25324.html Доста ми е интересен с това кафе в пирамидата Whistling

В предната тема има отзиви за него  Peace

# 64
Атти благодаря за новата тема!Относно офис ароматите мога да кажа,че  в моята работа почти няма хора които да се впечатляват от хубави парфюми.Аз работя с мъж в един кабинет и това е човек чиято мисъл е заета с въпроси от сорта как да направи повече пари,така ,че моите парфюми са му последна грижа.Няма с кого да кореспондирам на тая тема за мое съжаление.Сега обмислям отливки на няколко парфюма,но не знам какво да поръчам.Харесвам О де Мерве.Еликсир де Мерве.Не понасям Аметист на Лалик,Енджъл на Т.М.Искам да поръчам Градската кралица и нещо на Монтал( не ги познавам,но да не е унисекс).Пирамидите нищо не ми говорят.Ако някой има желание нека ги опише.Благодаря
kabo6ar, може ли да споделиш, защо не понасяш Аметиста на Лалик?  Praynig Аз го пробвах наскоро и сега дори се чудя, дали да си го взема за зимата. Thinking Ще ми е интересно твоето мнение   bouquet
sympathyАметиста на Лалик купих преди време( когато съществуваха безмитни магазини за моряци) много необмислено,поддавайки се на моментна емоция.Първоначално ухае на някакви горски плодове в което няма нищо лошо,след 1 час обаче ,тези горски плодове се трансформираха в една натраплива миризма на изпотена,парфюмирана, дамска ,найлонова блуза носена поне 3 дни.Непоносим аромат за мен.Дали мускуса му е в повече не знам.Ужасяващо.Подарих го на мама свеки,тя нямаше забележки(за щастие живеем на доста голямо разстояние една от друга и не съм имала "удоволствието"да я усетя с него)Помня,че беше преди Коледа,студено е било времето,но не мисля ,че има значение.

# 65
Лу,благодаря,не знам къде съм бляла и не съм ги видяла Embarassed

# 66
  • София
sympathyАметиста на Лалик купих преди време( когато съществуваха безмитни магазини за моряци) много необмислено,поддавайки се на моментна емоция.Първоначално ухае на някакви горски плодове в което няма нищо лошо,след 1 час обаче ,тези горски плодове се трансформираха в една натраплива миризма на изпотена,парфюмирана, дамска ,найлонова блуза носена поне 3 дни.Непоносим аромат за мен.Дали мускуса му е в повече не знам.Ужасяващо.Подарих го на мама свеки,тя нямаше забележки(за щастие живеем на доста голямо разстояние една от друга и не съм имала "удоволствието"да я усетя с него)Помня,че беше преди Коледа,студено е било времето,но не мисля ,че има значение.
kabo6ar, благодаря ти за мнението!  bouquet Това за началните ноти и аз го усетих, не съм си слагала много от парфюма, затова по-скоро той изчезна с една лека и мека плодова миризма от китката ми. Може би ако си го бях сложила повечко и не само на ръката щеше да е друг ефекта. Във всички случаи засега го отлагам като искане  Simple Smile

# 67
kabo6ar, благодаря ти за мнението!  bouquet Това за началните ноти и аз го усетих, не съм си слагала много от парфюма, затова по-скоро той изчезна с една лека и мека плодова миризма от китката ми. Може би ако си го бях сложила повечко и не само на ръката щеше да е друг ефекта. Във всички случаи засега го отлагам като искане  Simple Smile
Това при мен се случи върху китката ми,но аз имам суха кожа , зимата ръцете и краката ми са лед ,може  това да има значение

# 68
Атти,   bouquet за темата...

Ковачева, моля,моля Naughty тия да си ги нямаме! Какви сладникави парфюми ooooh!

По темата да си кажа, отдавна минах на парфюми с по-обрано звучене. Никакви мощни облаци, шлейфове... Много се дразня, когато някоя колежка се е поляла с китки, като фрасната с букет по главата, Бижу, взаимствах, но вероятно е доста по-добре от миришеща уста или пък вонящ/а на пот, макар че както писах в старата тема, има някаква тенденция при нас, с някакви парфюми, които имат остатъчна миризма на повръщано.  Sick
Вчера обаче отнесох комплимент за Галиано едп от чистачките Laughing Казаха, че бил сладникав Wink Представям си, ако се полея с Инсоленс Mr. Green
В общи линии не ми отразяват парфюмите, но и аз напоследък упорито разнасям свежарските Шанели, Артизан, Ермес.
Днес пък за първи път си усещах парфюма цял ден на работа, обикновено ако не си завра китката в носа, нищо не регистрирам. И ако питате кой е бил въпросния, беше Не парфюма на Жулиета.

# 69
  • София
Това при мен се случи върху китката ми,но аз имам суха кожа , зимата ръцете и краката ми са лед ,може  това да има значение
Ооооо, значи със сигурност ще се развие по същия начин при мен в по-голямо количество. Със същата кожа съм и студени крайници  Laughing

# 70
Вчера обаче отнесох комплимент за Галиано едп от чистачките Laughing Казаха, че бил сладникав Wink Представям си, ако се полея с Инсоленс Mr. Green
Нашата чистачка не се шегува, гърми на едро направо! Crazy Въртя се и се сука около мен сто пъти, и всеки път пита с какъв парфюм съм, и всичките много ѝ харесват! Пита, разпитва надълго и широко, и накрая цъфна с 50 мл от Цветната бомба. Сега си е поръчала Ейнджъл.  Laughing

# 71
  • Germany

Ковачева, моля,моля Naughty тия да си ги нямаме! Какви сладникави парфюми ooooh!

goddess, аз под сладникави разбирам всичко с преобладаваща ванилия и мускус, или хубави гурмета, неща от сорта на Прада Кенди или Мадагаскарската ванилия например. Някак успокояват и създават усещане за домашен уют, или за прегръдка на мама Peace
Някой питаше за аромат на горчив портокал. Не знам как мирише шампоанът на Лидл, но за мен горчив портокал и ванилия има в Армани код  Peace
Бижу, така се прави, браво на жената, не играе на дребно Grinning

# 72
  • Там, където ме обичат
Мимичета, сега ме подсетихте за подобна история. Вижда ме нашата чистачка, че получавам пратка с парфюм, осведомява се че е някакъв си Монтал /и аз не си спомням кой/и поглеждайки ме високомерно ми казва - Аз ползвам само Шанел.  Mr. Green

# 73
  • София
Мимичета, сега ме подсетихте за подобна история. Вижда ме нашата чистачка, че получавам пратка с парфюм, осведомява се че е някакъв си Монтал /и аз не си спомням кой/и поглеждайки ме високомерно ми казва - Аз ползвам само Шанел.  Mr. Green
newsm10 smile3501

# 74
Бижу, така се прави, браво на жената, не играе на дребно Grinning
Така е, явно е ценителка, но не е лошо да си оправи и зъбите евентуално... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт