Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 469
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Ikon Zirh е силно разводнена и изветряла версия на Енкре ноар и на Dirty English, с уговорката, че втория аз усещам също разводнено и мерудиесто, и доста простовато като аромат.

# 196
  • някъде под слънцето...
Не познавам последния парфюм, но мабусина няма нищо общо нито с мъжкото енергия, нито с англичанина.
може би има една идея от духа на черните гори на Пиге, но е по мек от него.
В общи линии е по сух и по прибран от него..Не усещам подправките, ландана не е доминиращ, по скоро дървото гуяк е по силно изразени, има и смоли, но са по скоро загатнати.

# 197
При нас Dirty english и Ikon Zirh нямаха нищо общо. Първият е с по-топло звучене, вторият е по-сочен, но като цяло не бихме повторили покупката им. Хубави пирамиди, но твърде невпечатляващи, освен това и нетрайни.
Мобусан-а не познавам.

# 198
Ikon Zirh е силно разводнена и изветряла версия на Енкре ноар и на Dirty English, с уговорката, че втория аз усещам също разводнено и мерудиесто, и доста простовато като аромат.

Ikon за мен е чудесен дървесен ориенталец, определено унисекс. Страшно прилича на Cruel Intentions By Kilian и Tam Dao Dyptique, но е доста по-бюджетен. Бих си го взела за мен, подсетихте ме.

# 199
Ами така го усещам Ikon, като вода, в която са киснали вагданоз и дивесил. Нещо ми убягва от тези парфюми, защото и Мръсният англичанин усещам така. Някоя от съставките не регистрирам явно.

# 200
Взимам отливка от Черната Орхидея,да видим как ще я усетя на себе си.
Да доложа,че масово носената Мадмоазел аз-неееее мога да я нося,поне вече не.Любима е на ю-тубърките,чудя се как ги кефи толкова масов и репликиран парфюм.Преди години ми го донесоха от Париж,добре,че беше мъник,иначе още щях да го имам. Laughing

# 201
Да доложа,че масово носената Мадмоазел аз-неееее мога да я нося,поне вече не.Любима е на ю-тубърките,чудя се как ги кефи толкова масов и репликиран парфюм.

И аз това се чудя  hahaha
Този парфюм, ако и да е хубав и траен, се преекспонира като Ангела и Лайт Блу и вече не става за носене.

Някой пробва ли вече: http://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/My-Burberry-25836.html ?
Това е новото творение на Francis Kurkdjian и звучи добре.

И като съм се заразписвала днес, да похваля Sensuous EL в това красиво есенно време. По принцип съм фен на линията, харесвам и Noir, и Nude. Но сега нося първият Сеншъс ЕДП и е чуден. Мек, топъл, медът страхотно се усеща, както и амбър-а и сандаловото дърво. В топлото време ми е спиртен и някак не се разкрива, но сега..... Heart Eyes
От началото на седмицата съм с него и не ми се сменя.

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 10:31 от Анонимен

# 202
  • София

И като съм се заразписвала днес, да похваля Sensuous EL в това красиво есенно време. По принцип съм фен на линията, харесвам и Noir, и Nude. Но сега нося първият Сеншъс ЕДП и е чуден. Мек, топъл, медът страхотно се усеща, както и амбър-а и сандаловото дърво. В топлото време ми е спиртен и някак не се разкрива, но сега..... Heart Eyes
От началото на седмицата съм с него и не ми се сменя.

Аз го обожавам за зимно време, когато е много студено.

# 203
Това е парфюмът, който най-най-бързо съм преполовявала. В хладното го усещам толкова топъл и уютен, зимата пръсвам обикновено на шала си и се нося цял ден в облак. Не виждам подобни неща в пирамидата, но на мен ми мирише на сини сливи в шоколад  Mr. Green

# 204
Днес точно съм със Sensuous Noir Estée Lauder.  Heart Eyes

# 205
Можех да нося Sensuous EL повече в топло време, отколкото в студено, но нещо в него като цяло ме измъчваше. Същото е и в Place Vendôme Boucheron и въпреки, че обожавам бутилката, най-вероятно ще го разменя. Confused

# 206
Същото е и в Place Vendôme Boucheron и въпреки, че обожавам бутилката, най-вероятно ще го разменя. Confused

Дай го на мен  Praynig

# 207
А вярно - и на мен Place Vendom ми е сходен като усещане със Sensuous, но в PV сякаш от време на време се появява една пластмасова нотка и му се чудя  newsm78

# 208
  • София
Някой пробвал ли е вече новите парфюми на Molinard в The Circle?
http://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Secret-Sucre-24882.html
Този не ми излиза от ума  Mr. Green
http://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Cher-Wood-24881.html
Този също, по-подходящ е за есента. Прекрасни са за моя вкус. Ако не бяха такава сериозна сума пари, веднага ги отнасям. Жалко, че не мога да описвам парфюми и асоциации. Ако някой се заинтригува, бих се радвала да чуя какво мислите за тях.
Тези дни ще ходя да тествам всеки един поотделно само него и на себе си, защото ги мисля както навремето съм мислила за любимия  Joy
Пробвах и Rahat Loukoum Serge Lutens - няма да се разберем.

# 209
  • София
Точно днес пробвах новите Молинари. И на мен ми допадна тази захар на кристали, както и пияната роза - забравих как се казва (намерих -  Rose Emois). Дървесният ми се стори малко подтиснат. Но цената ме изненада - просто досега те бяха едни достъпни парфюми, а тези скачат далеч над лимита ми.

Пробвах и Rosa Nobile Acqua di Parma и L`orpheline Serge Lutens - много различни , но и двата твърде деликатни, затиснати с топове бели мускуси. Не съм доволна, не ми харесва това предозиране с една съставка, която при това е безлична и вездесъща.

В Розата не усетих виолетки, както беше писала Pixie, по-скоро бяла роза, хубаво росна в началото, после с подложка от кедър, овладяна приятна и булчинска.
Сирачето на Лютенс е някакъв полъх от напълно обезвредени тамян и пипер. Кух парфюм, като липса и бегъл помен.

Общи условия

Активация на акаунт