Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 411
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
Бижy - Щом ти допада толкова Kokorico, ще ми е много интересно мнението ти за JPG Kokorico by Night...Според мен си заслужава теста, защото е различен от първото кокорико, но нека не се повтарям излишно с мнението си по-рано...Наистина ще се радвам някоя мацка да го тества и видим има ли потенциал да е интересен унисекс  Wink
Знаеш ли, че бях на косъм да поръчам by Night заради това, което ти писа за него, но не посмях, защото във Фрагрантика почти всички го сравняват с първообраза, но повечето мнения са, че той е осакатен в негово лице. Просто съм си отбелязала задължително да го тествам, за да го опозная и много се надявам да го усетя като теб, и да го харесам.

ПП. Сега дочетох поста ти с мнението за Avant Garde(защото много бързах да ти отговоря на първия коментар), което много ми харесва! Мисля, че избрах правилния парфюм, защото човекът е лаик и няма да го стресне с необичайността си. Надявам се наистина да го хареса.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 22:17 от Бижy

# 271
  • София
Бижy - със сигурност Lanvin Avant Garde е прекрасен парфюм и те уверявам, че си направила перфектен избор  newsm10
Колкото до JPG Kokorico by Night, наистина смятам че незаслужено парфюма е подминаван или сравняван с първия Кокорико. За мен, двата парфюма са определено различни - Kokorico е по-плътен, землист, груб, мъжествен, като комбинацията пачули-какао е много мощна за разлика от Kokorico by Night, където поне аз усещам ефирна сладост и мекота, сочни нотки на смокиня...

Мисля си, че маркетинговия екип на Жан Пол Гутие стабилно объркаха дизайна и имената на бутилките и на двата парфюма с име Кокорико, и ако бяха се постарали повече в дизайна и не бяха правили връзка между тях, щяха да пожънат далеч по-голям успех...

# 272
  • София
Deetron, тъй като ценя мнението ти за мъжките аромати и под въздействието на писаното за Кокорико by Night, тествах преди седмица двата Кокорико.Класическият на мен лично не ми харесва въобще,но този by Night определено ми допада,но не и като унисекс.Това за мен е чисто мъжко ухание за привличане на дама в прекомерна близост  Wink.Има една невероятна топлина и премерена сладост в него и го прави изключително подходящ за студеното време.

А Lanvin Avant Garde също ми е любим мъжки аромат, но за мен по-отива на млад мъж, неангажиран дори.

# 273
Бижy - със сигурност Lanvin Avant Garde е прекрасен парфюм и те уверявам, че си направила перфектен избор  newsm10
Това ме радва изключително много, защото и аз ценя мнението ти!  Simple Smile

Остава ми като задача да пробвам добре Kokorico by Night и да пиша как го намирам. thumbsup

# 274
  • София
ооо, момичета  Embarassed Благодаря за милите думи  Hug

Kokorico често го свързват с легендарния L'Instant de Guerlain pour Homme Eau Extreme.
При мен, L'Instant de Guerlain pour Homme Eau Extreme започва цитрусово/лимон може би/ и постепенно се развива към плътен какаов аромат, докато Kokorico започва с мощно пачули, подкрепено от какаови нотки и старта на двата парфюма при мен е разлчен. Иначе казано, приличат си в развитието си, но не са идентични, заради силата на пачулито, което прави Kokorico в известен смисъл по-груб, може би недодялан, но също така и уникален, много секси парфюм, който откровено се вписва в определението - мъжки. Именно тук е разликата с Kokorico by Night - последният е далеч по-лек, модерен и лесен за възприемане в старта си, като сухите нотки на какао не са така изявени, а по-скоро подкрепят водещите тънки нюанси на смокиня...
Извинявам се, че отново отделих толкова време на Kokorico by Night  Blush

И за да не ви досадя излишно с твърде много мисли относно мъжки парфюми, след като тествам по-обстойно DKNY My NY Donna Karan for women , ще споделя мнение - първите впечателния са позитивни  Simple Smile Любителките на жизнерадостни, сладки и плодови аромати ще го харесат със сигурност.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 23:47 от Deetron

# 275
Вчера тествахме http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Homme-Ideal-25780.html
В началото има една дразнеща нотка, но след около час става много хубав.
Това върху ММ. Аз не си се представям с мъжки аромати Simple Smile

# 276
  • Там, където ме обичат
Вчера тествахме http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Homme-Ideal-25780.html
В началото има една дразнеща нотка, но след около час става много хубав.
Това върху ММ. Аз не си се представям с мъжки аромати Simple Smile

А аз си се представям и редовно тествам как стоят върху мен.  Mr. Green
Този обаче не ми пасна, за разлика от други типично мъжки, като Ноар де ноар на ТФ.

# 277
А аз откакто имам Дъглас до работа и само ми трябва да ми пуснат една муха  Mr. Green Ходих днес да тествам Средиземноморските градини, през лятото го обмислях за полупка, но още му се чудя. Някой беше споделил, че му мирише на чушки (за този аромат сякаш ставаше въпрос).. ДА! Червени, сладки, сочни печени чушки. Направо ми идеше да изкарам един пакет от камерата и да метна един миш-маш за вечеря  Laughing

# 278
Момичета, благодаря ви за бързата реакция на моето питане за Джо Малоун. Жалко, че го няма в БГ. Ууд Сейдж и Сий Солт е наистина разкошен аромат и на моята кожа е траен. Ще нося на сляпо на приятелката ми. Ако не й хареса, ще намаже някой друг.  Grinning

# 279
  • Бургас/Пз
Здравейте, парфюмни чаровници. Напоследък хич не ми остава време и само хвърлям по едно оченце в темичката. Сега обаче имам въпрос и се надявам, че при вас ще намеря отговора Simple Smile
Какво ви е мнението за парфюмите на Ейвън? Има ли аромати, които си заслужават да бъдат пробвани? Аз съм малко резервирана, но все пак си мисля, че може и да греша  Rolling Eyes Интересуваме по-конкретно ето този http://www.fragrantica.com/perfume/Avon/Premiere-Luxe-22208.html . В описанието го пише флорално шипров, макар че на мен нищо не ми говори това. Надявам се само да не е прекалено цветен и сладникав.

# 280
  • Пловдив
Да споделя и аз за моите две срещи с Kokorico, доста време търсихме мъжки парфюм, но определено Kokorico by Night ми хареса повече. Аз не мога да много-много да обяснявам за съставки и развитие на парфюмите, но сякаш този ми се стори малко по-мек, оригинала ми е много какаов, и най-вероятно сега ще поръчаме By Night.
Искам обаче да пробваме още веднъж Avant Garde, тъй като първият път, когато отидохме с ММ да тестваме различни парфюми по съвети от мили дами и господа от тази тема  Simple Smile, тествахме и него, но нещо нямам спомен за този парфюм, сторил ми се е незабележим. Мисля да му дам втори шанс  Simple Smile

# 281
  • Бургас
L’Homme Ideal Guerlain for men може би смешно и глупаво ще излезе, но този аромат щом го пробвахме първосигнално ми изкочи билково чайче  Joy .
За разлика от новият на Булгари Man In Black , много ми хареса.

# 282
Днес получих няколко мострички. Парфюмите на Frederic Мalle са многократно обсъждани, но не ги бях пробвала. Portrait of a Lady и Musc ravageur има защо да бъдат хвалени, страхотни, разкошни, ще се купуват. Carnal flower нещо не ме грабна, дори и на пети прочит. В офиса го заклеймиха с "Въххх,  не се трае." Изключително съм възхитена от това http://www.fragrantica.com/perfume/Naomi-Goodsir/Cuir-Velours-16581.html. Разкошен велур-елегантен, мек, ненатрапчив, но много осезаем. Изпаднах в удължен инспириум. Аз лично не усещам тютюн, но пише, че има. Малко съм объркана от http://www.fragrantica.com/perfume/Arquiste/Anima-Dulcis-14380.html нито ми е спайси, нито канелест, ще го мъча още. Дори не мога да се ориентирам за какво време е подходящ newsm78

# 283
Някой да знае къде може да се купят стари любими парфюми, които вече не се произвеждат?

# 284
  • Germany

kovatcheva - сега се сещам за един интересен и шокиращо реалистичен тютюнев аромат, който приципно е доста ярък и първичен за моя вкус, но пък може на теб да ти допадне - Erbario Toscano - Tobacco

Аааа, аз първични тютюни не ща, само обработени и лустросани  Wink Mr. Green
Този го познавам, но не е моят тютюн. Тук специално ми е много натуралистичен, все едно, че съм седнала да нижа тютюн в някой склад. Аз искам да е обработен и ароматизиран, още незапален, да не мирише на дим от цигари или на помещение, в което е имало неизхвърлени пепелници  Sick, искам да е същия като във The Odd Fellow  Mr. Green
В този ред на мисли, Deetron, познаваш ли E99-EsAns ? Това е парфюмна къща, която работи само с веган съставки, произвежда висококачествени масла и арабски парфюми. В последно време ги лансират, като едни от най-добрите удове в парфюмерията, нямащи обаче нищо общо със синтетичния уд, който сме свикнали да усещаме. Цените им също са много добри, около 35 евро е флакончето, което според мен си заслужава запознанството.
Някой да знае къде може да се купят стари любими парфюми, които вече не се произвеждат?
Най-често на търгове в ebay, зависи колко отдавна е спряно производството. Понякога можеш да откриеш нещо изостанало в по-старите парфюмерии, които сами си финансират стоките или при някой близък, изостанал в бюфета например  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт