Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 408
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Благодаря за мненията за Авангард Ланвен  Hug току-що бях в склада на един от софийските сайтове да издирвам мъжки парфюм за подарък, изпробвах всичко налично и забърсах една стотица Авангард  Mr. Green Много се надявам притежателят му да сподели моя възторг от аромата  Blush Иначе успях да си завра носа в повечето неща, имат Монтали, за съжаление нямат тестери, но пък цената е много прилична. Много съм доволна, че нищо не ми бръкна в здравето за спешно притежание  Sunglasses

# 286
  • София
А аз откакто имам Дъглас до работа и само ми трябва да ми пуснат една муха  Mr. Green Ходих днес да тествам Средиземноморските градини, през лятото го обмислях за полупка, но още му се чудя. Някой беше споделил, че му мирише на чушки (за този аромат сякаш ставаше въпрос).. ДА! Червени, сладки, сочни печени чушки. Направо ми идеше да изкарам един пакет от камерата и да метна един миш-маш за вечеря  Laughing
Колко интересно Simple Smile На мен лятото при температурите над 25 С ми замирисваше на марината от кисели краставици в началото Mr. Green Но после след като утихнат първите ноти е много интересен, свеж и тръпчив Peace

# 287
  • Belgium

И за да не ви досадя излишно с твърде много мисли относно мъжки парфюми, след като тествам по-обстойно DKNY My NY Donna Karan for women , ще споделя мнение - първите впечателния са позитивни  Simple Smile Любителките на жизнерадостни, сладки и плодови аромати ще го харесат със сигурност.

Точно се чудех защо не срещам отзиви за този парфюм, а ми привлече вниманието само заради бутилчето. Много рядко искам да притежавам аромат заради флакона, но в този случай е точно така.

Обаче никак ама никак не харесвам сладки и плодови аромати  Confused
Малината много ли е накъртваща?

# 288
Avant Garde - току що го пробвах. Лавандулово начало(не знам има ли лавандула и откъде се яви, ако няма) и светкавична промяна до мек суров табак с лека сладка подложка. Излъчва се от кожата. Наистина е за по-млад мъж. Топъл, гушлив и елегантен е. Не мога да кажа, че е мега забележителен, но не ме оставя равнодушна изобщо. Представям си мъж в меко кашмирено поло на канапето пред камината и уютната му прегръдка на добър човек. Не толкова секси, колкото благороден, добродушен и уютен аромат. Размечтах се... Blush

ПП. Появилият се сега ветивер добави и сексапил към аромата на парфюма!

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 16:31 от Бижy

# 289
По-стари аромати може да се намерят тук:
http://www.fragrancex.com/

# 290
По-стари аромати може да се намерят тук:
http://www.fragrancex.com/
Благодаря! Simple Smile

# 291
  • Стара Загора
Тъй като разбрах, че парфюм на Монтал не е желателно да се поръчва на сляпо, намерих този сайт http://www.europerfumes.com/7-vial-sampler-1/ от който си поръчах 7 Vial Sampler на негови парфюми. Като пристигнат ще споделя мнението си за всеки един от тях  Grinning

# 292
  • на терасата
Обещах да пиша за Далия Ноар едт. Вчера го разносвах. Определено не е от трайните, особено сега на хладно време. Усещах си го като размятам косата или подуша в деколтето. Наложи ми се да подновявам по обяд, за да го усещам. Миналото лято го носих и определно на топло беше по-добре.
Иначе ми харесва аромата, нежен и ефирен, но си е летен.

# 293
Ох, обожавам 100-тичкитеееее....
Най-накрая в моите ръце http://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/Tralala-23081.html
  Heart Eyes

# 294
  • София
Ох, обожавам 100-тичкитеееее....
Най-накрая в моите ръце http://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/Tralala-23081.html
  Heart Eyes
Моля те, опиши го   bouquet Звучи много, много интересно  Flutter

# 295
Здравейте, знам че въпросът ми е обсъждан, но понеже сега му дойде времето: кой Нарцисо беше по-добрия - ЕДТ или ЕДП; Narciso For Her имам предвид? Моля за помощ. И за някакво мнение ....

# 296
  • София
Атти - радвам се, че Lanvin Avant Garde  ти е харесал  Simple Smile Имайте предвид, че още му е рано - той цъфти през късна есен и зима...

kovatcheva - и аз като теб харесвам тютюна да е в максисум подържаща и по-скромна роля. Самия аз не съм пушач и аромата на груба и мощна цигара/тютюн не ми се вписва в любимите аромати. Честно казано, моят скромен опит не ми подсказва нещо хубаво и интересно, което би те впечатлило...Още повече баш класните тютюневи аромати често се намират в нишовите предложения, а те все още са ми непонятна тема. Сещам се за изненадващо добър тютюнев аромат в лицето на CK One Shock For Him - знам, сигурно ще ти е смешно, но това е нетипично зрял и класен парфюм от Calvin Klein и ако беше в друго, наистина хубаво шише, щеше да е тотален хит, докато сега хората го харесват по-скоро като неочаквана изненада...

Колкото до арабската марка - E99-EsAns, признавам не я познавам. Виждам, че те предлагат типичните арабски парфюми-масла в малки милилитри - доста от арабските марки предлагат такива  масла и обикновено са скъпи...Та в този ред на мисли, въпросните E99-EsAns не изглеждат твърде скъпи...

Лу - питаш - Малината много ли е накъртваща? - амиии да  Mr. Green
Поне за моят нос, малината е водеща в аромата и тя избива по-мощно някъде след 10-тата минута.
Ще дам едно общо шеговито определение за DKNY My NY  - сладникъв млечен шоколад с малини  Mr. Green Сериозно, нотките на пачули и мускус са отчеливи и дават нужния баланс, но общо взето си е сладък аромат, който лесно се харесва и възприема. Има потенциал да бъде масов хит. Но не мисля, че ще достигне Lancome La Vie Est Belle като популярност. 

# 297
  • София
Атти - радвам се, че Lanvin Avant Garde  ти е харесал  Simple Smile Имайте предвид, че още му е рано - той цъфти през късна есен и зима...
Точно с тази идея го избрах - предстоят студени сезони, ама като гледам, май положението е "лятото свърши, времето се оправи"  Mr. Green Mr. Green ... а и за да избягам от обичайната цитрусова акватичност, която владее гардероба му. Малко не е убеден, че го харесва съвсем, но то е защото не е носил нищо подобно. Смятам тайно да си покрадвам по някой и друг пръс  Twisted Evil

# 298
  • София
Атти - дано в по-хладните дни му хареса Ленвена на твоят човек  Simple Smile Но при всички положения, въпросният Avant Garde ще обогати парфюмната му култура и ще спомогне да възприме различните аромати, и може би следващия му по-сладък парфюм ще бъде възприет още по-добре  Grinning

А ето и моето мнение за новият Narciso Rodriguez for women - шишето е едновременно красиво, минималистично, което е типично за марката, но същевременно прилича на шише с лепило или някакъв крем  Grinning
Сега за аромата - доста ми харесва - балансиран и мек, но същевременно и елегантен, нежен.
Гледам пирамидата и се чудя, дали си въобразявам, че усещам нотка, която не прочитам - момина сълза... Rolling Eyes Ще ми е интересно, дали и някой друг усеща нещо подобно. Simple Smile

# 299
РумиК, там е работата, че не умея да описвам парфюми. Мога само да кажа, че мострата успя с 2 фъс да ме убеди, че го искам. Много интензивен, богат и топъл аромат, на наякои би им се сторил дори тежък, много траен на моята кожа. Като интензивност го нареждам до Градската кралица, че и малко повечко, въпреки че самият аромат е абсолютно различен. Определено става и за мъж, но няма това мъжко звучене като при почти всички мъжки парфюми.
Много ми харесва, май досега така не ме е грабвал аромат. Наистина ще се радвам някой друг да го опише както си трябва, мога да дам пробичка за тази цел  Hug

Общи условия

Активация на акаунт