Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 378
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
За любителите на Кадифената орхидея, на Виенското летище в Хайнеман има от известно време щанд. Има отстъпка с карта за намаление(всеки може да си я извади) на Хайнеман 20%. ММ е взел 50 мл. за около 66 евро.

Някой виждал ли е /пробвал ли е Chloé Love Story Eau de Parfum?

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 15:03 от Анонимен

# 316
  • София
Мисля, че и тук толкова излиза, когато имат 20 % намаление. Имам спомен, че платих около 130 лв за моя newsm78

# 317
  • някъде под слънцето...
Ако не ви затруднява, бихте ли ми препоръчали хубав ,стилен,траен и не сладък парфюм в рамките до 100-120 лв?

За Фракас не мога да дам мнение, понеже съм от неуспяващите да се спогодят с туберозата, но като алтернатива на Бандит със същата присъственост за моя нос е Azuree Pure Estee Lauder.
http://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Azuree-Pure-554.html
Не са с еднакво звучене обаче - Бандит ми е някак вечерен, а Azuree ми ухае напълно адекватно на дневна светлина и ароматът сякаш идва през копринена риза.  
Имам и ползвам и двата.Есте при мен е само слаб едва доловим полъх на Бандит..
Относно дилемата Бандит Фракас..много са различни.Първият в тъмен наситен и интензивен, асоциацирам го с нощта.Вторият е бял, интензивен, хладен като снежно утро.И двата оставят след себе си обгазяващ шлейф.
ЛМ, който стоически понася, моите парфюмни любови, ме помоли да не ползвам Фракас за пътуване с колата
Според мен по бюджетни подобия  са Кабошар, на Бандит и парфюма на Мадона, който в общи линии е трета промивка на  шишето от отливка ма Фракас.
Днес имах кофти ден и отидох на парфюмна дегустация в магазина с Ниш парфюмерия..Здраво се наШмърках с разни красоти. И успях да се влюбя в Уд Кашмир на Мосю Куркуджиян.

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 18:15 от sl

# 318
Фракас не е страшен, но е много специфичен, като всичко на тая компания. За мене е кремест и прашно-бял. Не бих го изтърпяла цял ден....

Ковачева, не знам дали търсиш нови тютюни, но си помислих за Andy Tauer Phi Une Rose de Kandahar. Розата не е главен играч, едва се усеща, а тютюнът е subtle. Самият парфюм е елегантно направен, с деликатни горманд ноти, и мисля, че ще е особено подходящ за хладно време, но за съжаление, аз ноти на тютюн не обичам и това ме притеснява.

Днес тествам Tobacco Rose на Papillon Artisan Perfumes. Ами името казва много. Розата е приятна, лека, без да е натрапчива. Появява се и изчезва, после пак. Изобщо, интересно съчетание на двете  ноти.  Тютюнът не е като плесник в лицето; напротив, поносим е, но е осезателен, особено в средните фази. Не е за мен, но може да се хареса на хора, които харесват тютюневи ноти.

# 319
Sl,  чела съм често за твоята любов към класически аромати и съветвам всеки,  който обмисля покупката на такива парфюми да следи мненията ти   bouquet
Аз днес тествам My Burberry от скука.  Имах толкова слаби очаквания,  че може и напук да ми хареса,  рано е да се каже.  Засега ми е  Thinking

Ати спомена Шалимар и не мога да не се похваля с най-скорошния си Shalimar Souffle de parfum - много емоционално зареден подарък. Simple Smile Далечен роднина на оригинала е,  което го прави много носим за мен и определено ми допада деликатното му звучене.

# 320
  • София
Обич  Heart Eyes честит Шалимар, нека ти носи много трепети  Hug

# 321
  • Belgium
Не мога да не споделя новата реклама на Шанел N5 с Жизел Бюндхен.

Без да съм фен на аромата я изгледах с широко отворени очи  Heart Eyes

https://www.youtube.com/watch?v=8asRWe5XNw8

# 322
Днес си купих Нарцисо и съм доволна. Колежките пък утре ще ме черпят сигурна съм. Laughing

# 323
  • Франция
densi, честит Нарцисо (предполагам новия?), много ми допадна и на мен, но след само една проба не се престраших да го купя Simple Smile

Аз нещо съм се смахнала. След безпаметното кръстосване на бутиците в меката на парфюмите Франция, преживяване, което планирах и чаках цяла година - ха, познайте извратеният ми нос какво си хареса най-много и за какво мечтае в момента!? Акватици и фруктови  Rolling Eyes направо да се гръмна. Epice Marine, Le Parfum de Therese, ей такива неща. А нещо кожите ми доскучават.  Blush

# 324
  • София
densi - ако говориш за Narciso Narciso Rodriguez for women ще ми е интересно като го разносиш по-стабилно и събереш повече впечателния, дали усещаш или някой около теб, нюанси на момина сълза  Simple Smile
Въпросното Нарцисо много ми хареса - невинен, женствен и същевременно стилен. Извън сладките тенденции е, но едновременно стилен и по свой начин привлекателен и по-лесен за харесване в сравнение с други дамски нарцисота, които съм тествал.

# 325
Да за новия, бял Нарцисо става въпрос.
Шишето ми харесва уникално много. Прилича ми на лак за нокти. Обичам минимализъм и тази бутилка ме грабна още като я зърнах за първи път във Фрагрантика.
Не аз го нося от няколко седмици и слава Богу не усещам момини сълзи, защото това е една от най- омразните ми съставки в парфюм.  Усещам муск, цветя- бели, леки и много сапуненост. Точно като препарат за миене. Харесах го постепено и колкото по- студено е толкова повече ми харесва, защото в топло ми е доста сладък. А сапунен и сладък е странна комбинация.
Всичките ми колежки са влюбени в него и ме карат да го нося всеки ден. Има уникална трайност за толкова лек парфюм. По цял ден се усеща.
Типичен офисен аромат за мен.
И да и на мен ми е женствен. Чета че бил унисекс, но на мъж аз не си го представям.

# 326
Обич  Heart Eyes честит Шалимар, нека ти носи много трепети  Hug
Сърдечно благодаря,  Атти  Hug

# 327

И аз не съм сред феновете на петият номер на Шанел, обаче ей тази https://www.youtube.com/watch?v=50grzaxjD5g  страшно ме кефи!

# 328

Разкошна! И мъжът  Crazy
Новите Нарцисо и Бърбъри непременно ще ги пробвам пак. Нещо такова ми се иска май. Последно време все се чудя какво да пръскам и накрая посягам към доброто старо http://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Burberry-Women-818.html  Уютно ми е някак.

# 329
  • Germany
Денси, честит! Само хубави моменти с Нарцисо ти желая!
densi - ако говориш за Narciso Narciso Rodriguez for women ще ми е интересно като го разносиш по-стабилно и събереш повече впечателния, дали усещаш или някой около теб, нюанси на момина сълза  Simple Smile
И аз като Deetron усещам много момини сълзи, особено в началото и това не ми харесва. Прилича ми на една по-кремава и по-хладна версия на Идилията на Герлен. Не показа и трайност при мен, но това не ме притеснява, така или иначе белоцветните парфюми не са мои.
Ковачева, не знам дали търсиш нови тютюни, но си помислих за Andy Tauer Phi Une Rose de Kandahar. Розата не е главен играч, едва се усеща, а тютюнът е subtle. Самият парфюм е елегантно направен, с деликатни горманд ноти, и мисля, че ще е особено подходящ за хладно време, но за съжаление, аз ноти на тютюн не обичам и това ме притеснява.
Pixie, благодаря за предложението, ще го пробвам отново специално заради теб, макар Анди Тауер да не е моят дизайнер. При него, поне за моя нос, нищо не е такова, каквото е описано, много са му шантави, мрачни, противоречиви и ъндърграунд  творенията. Розата му е бодлива и горчива, ирисът е маслен, грудков  и тежък, подправките са много хард, като прясно опечени в нагорещен  тиган и смлени. Общото ми впечатление от парфюмите му е, че са мрачни, тягостни и измъчени, ще ме докарат до депресия.
Хубав и усмихнат ден ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт