Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 51 946
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Според мен няма смисъл да чакаш да направи спазъм. Обади се на хомеопата и му кажи каква е кашлицата, поведението, дишането. Той ще прецени дали да чакате още.
Иначе ако мислиш, че е настинка, аз давам много чай, фрешове и течности в такива случаи. Но все пак това е за моето дете.

Мечка, защо симиле не може да върне стари симптоми? Нали може да се получи потискане от симиле. Щом е близко подобие би трябвало да натиска жизнената сила в някакви точки?

Какви са главните теми на Фалко пе?

# 91
  • Пловдив
Моя син от вчера наобед почна да покашля сухо до вечерта.И снощи през нощта почна влажна,дразнеща кашлица цяла нощ,със свирене към сутринта.Мисля че е с бронхит,наобед ще го водя да го преслушат.
Когато беше на 4 г правеше 2 пъти бронхити в рамките на ден-два,но сега бие рекорда-за половин ден.....Без да има сополи или други симптоми.
Ние със сестричката му сме болни,и сигурно от нас се зарази,но толкова бързо развитие на възпаление.

# 92
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...но толкова бързо развитие на възпаление.

Бих казал, толкова бърза и силна реакция на жизнената сила! Но и нарушен защитен механизъм, защото обичайно първо трябва да реагират сливиците, там да се води битката, а не директно в белия дроб.

# 93
  • на плажа
Будико, ужасно!
Аз се чух с хомеопата - каза да дам една доза от КЛ и да наблюдаваме за реакция 5-6 часа. Ще го заведа и да го чуе пулмолог.

# 94
  • Пловдив
А  такъв вид боледуване показателни ли са за даден миазъм?-директно да отива в белия дроб?

Той пи ХЛ,след което кашлицата разреди,и го няма хъркането при дишане,но му е много лошо-той така ми казва,и диша учестено.Бяхме на слушалка след като пи ХЛ,и според лекаря няма спазъм,няма бронхит,т.е. ХЛ може би е подействало,но детето не изглежда добре......

# 95
  • Обетованата земя
Шайн, благодаря ти за отговора вчера за марлята и другите съвети.  Hug Снощи за мен беше някакъв ад, разбрах какво означава да полудееш от болка, и при двете ми раждания не ме е боляло така, обикалях като ухапано куче и не можех да се побера в кожата си, направо ми се искаше да припадна за да не усещам болката, и осъзнах всъщност защо понякога хората припадат от болка.  Crazy Пих на своя глава арника 9, страхувах се да взема 200, защото аз по принцип съм на ниски потенции, но не ме успокои значително, втресе ме ужасно, явно се опитвах да вдигна Т, но на мен това упражнение не ми се отдава лесно, умирах от болка и накрая пих един Солпадеин и ми мина. Днес вече съм на Арника 200, след като се чух с хом. и определено усетих как ми повлия и спря болката. Само дето съм подута и лимфният ми възел е подут за пръв път, не помня друг път да съм имала подут такъв, дано помогне с времето и на това, че зъболекарят сигурно ще иска да ми назначи АБ. Оплаках ви се...Благодаря за подкрепата и съветите снощи.    bouquet
Будико, остави го да си го изтърпи днес това неразположение и да се пребори, давай му витамин Ц,повече водичка, ако решиш му направи компрес с мед и сода на гърба ако няма Т. Да оздравявате бързичко!

# 96
  • Пловдив
диди давах ХЛ,но детето не се подобрява,водих го на специалист -с много хрипове е,лекарката се чуди как от снощи толкова се е влошил.ще почваме АБ,само че първо трябва да овладеем повръщането,че след ХЛ почна да повръща ,уж ми се видя като положително,но детето още повече се отпусна като не пие нищо.

# 97
  • Обетованата земя
Миличкото, тези х.л. понякога много могат да влошат, ако не са правилни, аз вече за това и тях ги давам в краен случай и много трудно се доверявам, защото ми се е случвало . Да се оправяте!!!

# 98
  • София
И моето дете е с повръщане. Да няма нов вирус? Съчувствам ти, знам какво е.

# 99
И моето дете е с повръщане. Да няма нов вирус? Съчувствам ти, знам какво е.

Има вирус май, и нашите деца го минаха тези дни   Peace Бързо оздравяване на всички

# 100
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Диди, супер неприятно...
моят зъболекар след ваденето на мъдреца ми каза, че най-важното е нон стоп да се охлажда.
антибиотик в Германия дават по изключение.
също каза да си мия често зъбите, като да избягвам района, където е бил мъдреца.
дано се оправиш скоро. Hug

budiko , скорошно подобрение  Hug
дано се размине по-тежко разболяване и АБ Praynig

# 101
Диди, съчувствам ти за болките Peace.
Ако има болки, изпий нещо , защото след една нощ неповлияна болка, наистина ще се възстановяваш една седмица.
Ако не е удобно да се чуеш с хомеопата, и друг път сме коментирали, че няма нищо фатално в еднократен прием на алопатично лекарство. Тук не става въпрос за борба на организма с някаква болест, а за болка в следствие на външна намеса.

Съгласна съм. Фанатичното придържане към каквото и да било може само да навреди. А пък зверства никой не е длъжен да търпи, ако няма връзка с хомеопата. Аз също бих приела обезболяващо, ако съм много зле и нямам друга алтернатива в момента. Самата болка и часовете болка, ако са силни, могат да ми навредят много повече психически.

# 102
Мечка, защо симиле не може да върне стари симптоми? Нали може да се получи потискане от симиле. Щом е близко подобие би трябвало да натиска жизнената сила в някакви точки?

Какви са главните теми на Фалко пе?

Само симилимум може да кореспондира по такъв начин с жизнената сила, че да настъпи излекуване. А за да се върнат стари симптоми, тоест потиснати, това означава, че жизнената сила е събудена дотам, че да се самоизлекува. Потискане може да се получи с каквото и да било лекарство или ситуация /хомеопатията е и ситуационна - дума, жест, поглед, всичко оказва влияние/. Жизнената сила е неизмерима величина - и реално неизмерима, и от гледна точка на това, че още нямаме възможностите да я обясним практически. Практиката е показала, че явно само симилимум влиза до такива нива на ЖС, че да изкара на повърхността старите потиснати симптоми. Тоест реално погледнато симилето може и да "забърше" нещо на по-ниските нива на болест, но трайно излекуване няма да настъпи, ако не е симилимум. С други думи: симилето не може да стигне до там, докъдето трябва. Не знам как другояче да го обясня.

Фалко пе е лекарство много близо до сепия,туя, карцинозин, анакардиум. Насилническа, агресивна семейна среда; тема за личността, разцепване, самооценка. Желание да избягаш, но се връщаш. Ако ти се мисли повече, можеш да потърсиш информация как точно се отглежда сокол скитник, докато се дресира и да извлечеш сигнатури. Малко лекарство, с доста рубрики, но рядко предписвано, защото често се дават няколко други вместо него.

# 103
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Потискане може да се получи с каквото и да било лекарство или ситуация /хомеопатията е и ситуационна - дума, жест, поглед, всичко оказва влияние/.

важи ли и обратното - ситуацията да излекува? да разтърси из основи индивида и да се появи промяна на ниво психика?
предполагам, че отговорът ще е положителен.

точно днес си говорих с моя хомеопат и обяснявах, че психически има промяна при мен, но платих много висока цена (емоционално и физически). тя каза, че след като има емоционална промяна и то към добро, а не депресивни състояния или негативни емоции, да чакам и да не взимам нищо.

# 104
  • Обетованата земя
Според мен определени ситуации са способни да те изкарат или вкарат в лекарство или миазъм, не само в отрицателна посока, но и в положителна. Например за моя зъболекар вчера разбрах че на младини е бил ужасен, крещял, удрял шамари, а сега е прекрасен, чувствам се сигурна при него, шегува се и е много внимателен, същевременно уверен. Та си помислих какво ли се е случило в живота му, за да го промени така в положителна посока. (Освен че взима повече пари  Mr. Green)
За мъдреца, абсолютно същото ме посъветва-стриктна устна хигиена, след всяко хранене особено (друг е въпроса дали ям с тая рана в устата...  Rolling Eyes), максимално лед-30 минути с лед, 30 минути без и днес каза че засега не съм за АБ. Понеже за остро състояние за пръв път взимам лекарство и изпитвам силата му върху себе си, ми е интересно как работи и наистина болката минава като че от болкоуспокояващо, след минутки от приема.
И все се каня да питам хомеопатите, като общувате с хората мислено опитвате ли се да познаете какво лекарство е човека? Аз не ги разбирам толкова, чела съм картините на няколко основни лекарства и понякога мислено гадая, нещо като със зодиите  Mr. Green Само веднъж обаче стана така, че сестра ми ми разказваше за нейния приятел и просто ми заприлича много на едно лекарство, прочетох й някои основни характеристики от две книги и тя щеше да падне, пишеше подробности, които тя не ми беше казала, дори и физически.  Grinning

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 23:31 от didi24

Общи условия

Активация на акаунт