Юлски бебета 2013 - тема 26

• 38 228
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Перник
Невероятни са стихчетата  hahaha Всички деца попиват това дето не трябва най-лесно.

Подаръче, а не може ли вместо да ходиш и да даваш обяснения в старата ясла да и направиш изследванията на ново и да я пуснещ в новата.И мен много ме притеснява хигиената и храната в яслите.

# 76
Подаръче, какво пък има да се обиждат от старата ясла?! Местиш детето и толкоз. Без обяснения. А това с храната и за мен би било сериозен негатив.
За ФМ - аз правих 2-та и 3-тата (без БХС), но при лекаря, който ме следеше (на друг ехограф се проведе). С първото пък реших никакви ФМ да не правя.

Сушилнята още не съм я пускала и дрехите съхнат без проблем за един следобед..Поне все още. Но като цяло сушилня пускам само зимата и то сравнително рядко. Апартаментът ни е изцяло южен, терасата - на високо и открито, та общо взето има ли някакво слънце/вятър - съхнат.

Малкото е 4-ти ден с кашлица и сополи, вчера имаше и Т около 37,5; няма апетит (не се е случвало) - основно на кърма беше 2 дена. А в сряда беше непоносимо крив - пищящ, неспящ, само искаше да го гушкам и даже и така ревеше, ама ревеше. За 3 дни 2 пъти ходих при ЛЛ да го слуша.
За капак съм и сама с децата няколко дни... Изобщо гот ми е  Tired

# 77
Гот ми е на мен сега,да живея ей така...
Дръж се,Бени!Ще се справиш!!

Тъкмо публикувах предишния си пост и ми звъннаха от яслата ,в която искам да я запиша.Ще уредят нещата и без бележка. newsm44 В понеделник заминава.На пълен ден.Само ако не успее да заспи на обяд и е неспокойна,ще ми се обадят да я взема.Е,малко далечко ми е,но пък готвят страхотно и са си специализирана кухня за деца до 3 години.

# 78
Баравоооо, убедена съм, че там ще и по-добре  Hug Дано с тази новина вече ви потръгне само на добро !  Praynig Hug

# 79
След намокрянето на телефона, застраховката изплати 50% от стойността му, та се сдобих с нов LG Optimus L7II от вчера само с него се занимавам когато детето спи, че иначе шанса да го огледам ми е 0%. Днес май му оправих най-после настройките та имам време да ви прочета  ooooh!
Мадлен ти май се притесняваш повече от детето, то сигурно и аз ще съм бетер от теб, като ни дойде реда  Whistling
Близначе внимавай със стихчетата, че да не научиш и Боян на тях  Joy иначе са весели  Mr. Green
Жалина само като те чета, и ме хваща още толкова яд, че така и не научих един език като хората, и че не бях по-смела да се махнем навреме оттук. И аз искам такава ясла, да ама ще си остана с мечтите, защото тук никога няма да има такова нещо.
Терп ние сме с южна тераса, и сме на ветровито място, което е гадно, но пък сега като казваш, на мен дрехите ми съхнат поне за момента иначе са на терасата на простора такъв на тавана newsm78 За сушилня няма място.
Подаръче ти ме вкара в едни размисли с тази храна, че нали и аз искам да е в ОДЗ а не в ясла, че си имаме лични причини, а и ако влезе в ОДЗ поне за градина няма да я мисля после.
Ставам, че моят час свобода приключва, и очаквам да се събуди диването след малко.

# 80
  • София
Много ми стана смешно от Калининото стихотворение. Терп, а твоето го зная от малка, татко ме беше научил /няма да описвам реакцията на майка ми и нейната рода/.
Гемавар, пожелавам ти успех с работата. Преди да се върна мислех, че ще бъде доста драматично, но напротив, дори се чувствам по-добре понастоящем.
Аз Марина няма да я пускам на ясла и градина. Мисля, живи и здрави, като навърши 3г. да я запиша на полудневна занималня. Като се сетя как се измъчих с голямата, като я записах на градина когато стана на 3г. и ми става лошо. Тогава едва дочакахме въпросната година да свърши и я преместих в полудневна занималня, от която съм много доволна. Мисля Маринчето направо там да я запиша.
Пина кога се връща? Май бе писала 12 или 14 дни
При нас няма нищо интересно, една и съща.

# 81
Пина мисля, че поне до другата събота/неделя я няма.
Мисти, ти ползваш ли предимство като учител при кандидатстване на детето в ЦДГ/ОДЗ?

# 82
Мисти,не знам как е при вас,но проучи ххубаво храната преди да я пуснеш!Ето аз я бях записала в ДГ с яслена група.МАнжите са за по-големи деца и не подходящи за толкова малки като нашите.Сега ще бъде в ясла.Там храната е много по-различна.Знам го,защото преди взимах храна от там и манджите винаги бяха много вкусни.Едва се сдържах да не й ги изям.А иначе как ще я гледат..тепърва ще разбирам.
Честит ти нов телефон!Да го пазиш и дълго да си го ползваш!

# 83
Терп, напиках се от смях, да знаеш.

И аз така, единственото, което научих от двата срока руски в училище беше
"Я люблю твой мат на балшой креват"

И нещо за спомен от вуйчо ми, не че имам особени спомени и то свестни от него
"Анцрев гука тане тане, дигин Майрам вардигът хане" в превод "Дъжд вали капка по капга, госпожо Майрам свалете си гащите".

С простирането става лесно в нас. Простирам на терасата да престоят нянколко часа до ден и после прибирам вътре на сушилника. Много бързо съхнат така. Зимата пак така правя.

гифтче, те изследванията имат давност един месец. Минал ли е този месец? Сега видях, че и без тях може  Hug

В нашите ясли се предага една и съща храна за целият град. Зарежда ги млечна кухня. Когато пусках Зар на ясла храната беше ужасна. Той не я ядеше.
Сега пък промениха яденето в хухнята и казват, че било вкусно. Да ама порциите станаха на грамаж и съответно ако детето е по ящно няма да му стига. Аз не съм записвала Ого на кухня. Той вече яде от нашата храна. Вчера яде зеле с месо. Днес ще яде... същото, както и ние  Mr. Green

# 84
Терп, радвам се, че сте малко по-добре. Твоите истории за детеотглеждането винаги ме втрещяват. Simple Smile
Помниш ли баткото като мина от 15-минутка след обяд на нормално спане как се отрази това на нощния му сън.

Жалинка, що, викаш, ставал по-голям тумбакът втория път? Аз много харесвам Германия, но не ти завиждам, че ще живееш там. Все пак, има доста.... немци.

Аз редовно си похапвам от детската кухня. От петия опит намерих такава, дето да я ям.

# 85
  • София
Мисти, честит телефон! 50% си е прилично обезщетение!

Подаръче, последно беше 100 лева ФМ в центъра на Марков. Там съм ходила при него и при една много готина млада докторка. Има и други лекари, които правят морфология, все кадърни специалисти. Радвам се, че си свършила работа  яслата, дано да свикне бързо и да е много здрава!

Бени, съчувствам ти за болното бебе. Ей, не е започнала есента едва ли не и почнахме вече... Дано бързо да минава! Сега Адриан като се разболя давах Умкалор- много добре му действа, на големия също много помага. Ако се наложи можеш да се консултираш с вашия лекар за него.

Джина, все се каня да те питам- как се оправяте с Маринчето? У вас ли я гледа майка ти или я карате в Бистрица?

Бемолче, защо те втрещявам? Притесних се... Толкова ли съм изплискала, че втрещявам? Ужас....  А за съня не помня да му се е отразило зле. Т.е. не помня да му се е отразило изобщо по какъвто и да е начин.

А от кухнята и аз ям. Понякога ми дават повече буркани и си обядвам и аз с децата. Аз се кефя на нашата кухня, напоследък готвят много хубаво. Намалили са захарта драстично, ползвам само пресни продукти, никакви замразени, има всяка седмица телешко, пуешко и риба, в кремчетата слагат пресен плод, използват много овесени ядки, жито и подобни разни. Хубаво е.

А за простирането стигнах до извода, че проблемът е в простора. По-точно в липсата му. Нямам въжета, имам само сушилници, а те са ниско, а и са им много на гъсто теловете за простиране. И въпреки слънчевата и много открита тераса, явно тези две неща ме прецакват така. А имам и бонус- щипалки от близкото дърво. 

Намерих си в сандъчетата на балкона жълъди- явно някоя птица или катерица си слага консерви за зимата в моите петунии.

# 86
Подаръче - супер са се наредили нещата около детската градина! Дано на новото място се чувствате и ти и детето по-добре.
Иначе Марков ми взе 100 лв за втората ФМ. Обади се от сега да си запазиш час, защото е доста натоварено при него.
Мисти - то само звучи супер, иначе има страшно много неща, които не са ок в чужбините. Винаги, ама абсолютно винаги си чужд. Сигурна съм, че ще ми гледат детето като онова чужденчето. Просто няма как да се изтрие и то в нация като немската (разбирай шувенисти, колкото и да не си го признават онова за чистата раса....)
Джине - добре си го решила. След като има на кого да се осланяш. И на мен ми се струват малки децата, но от друга страна просто няма как.
Бемолче - добре си го казала ....има много немци Simple Smile Хаха, точно това е описанието с една дума Simple Smile Става по-голям по-бързо, защото са се отпуснали мускулите и се разширяват по-лесно и по-бързо. Особено толкова скоро.
Терп - ние в Германия си имахме хралупа на катерица на дървото до нас. Редовно намирах какво ли не. Веднъж домъкна един ключ от някъде Simple Smile

Днес бях при една приятелка, която роди преди месец и половина(онази на която не успях да отида на питата) Бебо е страхотен, толкова изписан и мъничък! Страхотен е - пу-пу! Добре, че скоро ще си гушкам отново новородено иначе със сигурност щеше да ми се прииска отново. И го нагушках Simple Smile и си спомних, че ако го бях видяла преди една година и малко щеше да ме е страх от него, а сега просто си го гушкам и не ми пука Simple Smile Само, че си спомних една малка неприятна подробност около новородените - трябва всичко да се стерилизира и да е идеално чисто. Замислих се, че с второто просто няма как да е толкова стерилно всичко и се сетих за това
Един въпрос - коя от вас кара курсовете за ЛЛ консултант? Извинявайте, не помня  Embarassed

Момичета сега пък шия домашни обувки за Емито. Ще ги пусна като станат готови Simple Smile Нещо ме е хванала музата от нямане какво да правя вечер Simple Smile

# 87
Теп.уби ме с това стихче за москвича  tooth tooth tooth Пих една бира и от половин час не мога да спря да се хиля  Laughing

# 88
Пина мисля, че поне до другата събота/неделя я няма.
Мисти, ти ползваш ли предимство като учител при кандидатстване на детето в ЦДГ/ОДЗ?
Не. Нали затова търся връзки  Mr. Green
Подаръче проблема е, че най-близката ми ясла/градина е на 20 мин мое ходене по едни кози пътеки, а с детето сигурно ще ми е 30мин с количка и поне 60мин пеша. Но пък ми е точно до работата. Другата ясла е на 40 мин мой бърз ход с дете, не знам и аз колко ще отнеме, и е далеко от работата. Нямам кой знае какъв избор.
Терп като се нанесохме и ние нямахме простор, но едно от първите неща беше да намеря кой да ми направи една рамка за простор и да ми я закачи на тавана на терасата. Излезе ми 20лв цялата разправия. Комшийката ми беше казала, да не си купуваме от тези готовите, че не била изобщо доволна.
Жалина то и тук като не си местен, пак си чужд. А като живеехме под наем ни третираха като студенти, това допреди 3-4 години. Хем изкарахме 8 години в една квартира, и пак в махалата ни гледаха, като че сме някакви прошляци.

# 89
Подаръче, много добре си живеете пък. Я глей кви танци-манци кършиш.... Преди няколко години една приятелка ми беше казала за ФМ в Майчин дом за 20 лв., ама имаше нещо гнило в цялата история. Мисля си обаче, че можеш да намериш и по-евтиничко от стотачка именно там. Може би някой ще успее да те насочи, аз не ги знам.

Жалинка, забравих да кажа, че паркът зад Хилтън винаги е бил ужасен кучкарник. Моята градинка е парк "Заимов".

А аз изобщо не ползвам сушилнята. Направо грехота! Пусках я само веднъж (вторият по погрешка) и сутринта в хола беше станало като в банята на отбора по ръгби.

Общи условия

Активация на акаунт