Чудна есен вън настана,Януарска мама,все по-нетърпелива става...8 тема

• 39 384
  • 720
  •   1
Отговори
# 495
Аз искам да попитам относно 180-те дни болнични,които ни се полагат...Понеже започнах да ги използвам доста рано по стечение на обстоятелствата,сега се оказва,че не ми стигат с 2 дни до майчинството(болничните ми са до 13.12,а майчинството започва на 15.12).АГ-то ми каза,че ако пусна отпуска за тези 2 дни,те ще ми се отразят на сумата,която ще ми изплащат за майчинството,а нещата с ТЕЛК били много сложни?!?Някой знае ли нещо по въпроса?

# 496
не може ли да ти промени датата на термина с 2 дена,кво пък толко ще стане????

# 497
И аз това попитах и ме изгледаха все едно съм извънземно  Laughing И аз съм чувала,че може,ама явно става само за определени хора...

# 498
Мамчета, аз от утре съм 30 г.с. + 0 и малкия го усещам повече да се протяга и върти, отколкото да рита ... мислите ли , че е рано да му е тясно  newsm78 Вече изпадам в някакви психози и се замислям за този нон-стрес тест или биопсихопрофил на бебчето (мисля, че така се казваше  Thinking )
Кате, и аз чух , че с ТЕЛК-а било много сложно , няма ли как да си пуснеш обикновен болничен за тези 2 дни да речем  newsm78

# 499
Не,няма как да стане,питах и за това лч1ния си лекар,но каза,че в рамките на 1 календарна година се падат 180 дни болничен общо,независимо за какво е болничният.Дори и за 1 ден над този период е необходимо решение на телк за удължаване.... Tired
 А за това,че бебето ти по-скоро се протяга,мисля,че е нормално да му е тясно вече.На последната ЖК ми казаха,че ще му е по-широчко на бебето до края на 7 месец,а ти вече си в 8.Една приятелка,която роди миналия ден,бебето й се движеше много слабо в 9 месец и тя се беше притеснила,но й казаха,че е от липсата на място,така че не се притеснявай Simple Smile

# 500
За обикновен болничен няма как,180 е максимума.За ТЕЛК не ми се вижда толкова трудно,аз сега ще минавам.На 24.10 ми изтече последния болничен,а на 22,11 взимам 45-те дена преди раждане и за този интервал ТЕЛК ще ми даде болничня със задна дата.Сега само чакам писмо на коя дата съм,а доки каза,че няма как да не мина.
Иначе спокойно може да ти преместят с два дни термина,а пък и за два дни не вярвам колко много ще ти се изменят парите.

# 501
За обикновен болничен няма как,180 е максимума.За ТЕЛК не ми се вижда толкова трудно,аз сега ще минавам.На 24.10 ми изтече последния болничен,а на 22,11 взимам 45-те дена преди раждане и за този интервал ТЕЛК ще ми даде болничня със задна дата.Сега само чакам писмо на коя дата съм,а доки каза,че няма как да не мина.
Иначе спокойно може да ти преместят с два дни термина,а пък и за два дни не вярвам колко много ще ти се изменят парите.
Какви документи ти искат за ТЕЛК-а,да съм подготвена,ако все пак се наложи...

# 502
Момичета,исках да споделя с вас-пред около 2 седмици ми се появиха силни болки ниско долу в ляво и корема ми започна много често да се втвърдява за доста дълго време,особено вечер.Веднага отидох при АГ-то и ми изписа да пия магнезиев диаспорал 2х1.Каза,че не са контракции Бракстън-Х и да ида пак след няколко дни.Болките ми обаче така и не спряха,даже се засилиха и потърсих мнението и на друг доктор,бях на 4д,пуснаха ми какви ли не изледвания на кръв,урина,дори и влагалищен секрет и всичко е ок,а болката не спира.Промениха ми приема на магнезий на 2х2 и 2х2 но шпа и ми казаха,че е най-вероятно песъчинка в мехура.Някоя от вас имала ли е подобни проблеми или болки?Втвърдяването не спира,нито болката,особено като ми е пълен мехура,коремът ми става камък... Cry

# 503
Гинеколога написа някакъв протокол,който замина за София.И от там вече ще ми пратят писмо с датата.А иначе като го питах какво трябва да нося,той каза,че трябвало да си взема епикризата от операцията и картона.

# 504
Аз до колкото знам трябват и копия от болнчните,приготви си ги за всеки случай,да не се налага да те връщат...

# 505
ТЕЛК за 2 дни,няма смисъл.С първата си бременност не ми стигнаха 11 дена.Пуснах си отпуска.Грам не ми се отрази на парите.А ти за 2 дена много се впрягаш.Излишно е това ходене по мъките с бълг.ТЕЛК.

# 506
То в България всяко нещо с голям зор става Laughing

# 507
То наистина в Бг всичко е под всякакава критика.Миналата година пуснах за ТЕЛК документите на дъщеря ми и сега след почти една година най-сетне получих писмо с дата за явяване.
Иначе при мен няма как да стане с отпуската,защото един ден преди да ми връчат документа за освобождаване разбрах,че съм бременна,та ако се върна и за един ден,ще ми го връчат и оставам без работа.А така ще ме видят чааак след 2 години живот и здраве Simple Smile

# 508
За кърменето от първото ми дете имам опита,че когато е на поискване наддават по-малко,така бях първите два месеца,после започнах да я слагам на гърдата по-често и по-малко,ефекта беше страхотен и за двете ни! Но всичко си е строго индивидуално!
  newsm10

Точно това пише и в наръчника - под "кърмене на поискване" да не разбираме когато бебето ревне на 3-4 часа, а на чести интервали от време (през половин-един час) да го поставяме на гърдата и то ако желае, да си сукне... За която цел се иска да сме постоянно будни и жизнени!

Емел, ти как държеше баткото нощем? Чудех се дали продават някакви подвързии като люлка, която ти минава през рамото, така че да няма опасност да го изтървеш или затиснеш като заспиш. Може би ще знаеш как им се вика.

... Ако се изцеждаме и храним от шише, лактазата се смесва с кърмата, потекла преди нея. Не разбрах защо това е проблем - че нали детето пак ще я приеме?! Освен това, какво пречи понякога нощем да го храни таткото? С него не иска ли да осъществява физическа близост?!  Grinning
А аз си мислех, че новородените само спят! Ако трябва и двете да ги къткам толкова много, и 48-часово денонощие няма да ми стига...

Joy да и аз това се замислих  hahaha

Мисля, че като се изцеждаш и му дава таткото или който и да е, детето свиква от шише и после не иска гърдата, по простата причина, че от гърдата трябва да се напряга, а от шише тече по-лесно  Peace Т.е. ще се откаже да се кърми от мъзел, с една приятелка така стана, а тя милата му дава кърма от шише вече 8 месеца - цеди се - храни го... Rolling Eyes По същата причина се отрича водата - за изключително кърмени деца - само на кърма, хем за да не се пълни коремчето - хем да не свиква с бибероните. Аз лично мисля да давам на малката само по 1-2 глътки вода след кърмене срещу млечница, но иначе никакви биберони - дори мисля и без залъгалки да сме за да не се чудя после как да я отказвам.

Да ви кажа също - днес бяхме на преглед - мадамата в тази седмица трябва да тежи около 1250, а тя е почти 1600  hahaha док каза, че се очертава едро бебе. Всичко ни е наред, първи запис тонове правихме - 50лв.  Whistling Само пари за всичко! #2gunfire и така, доволна съм все пак, че е добре и всичко е наред!

Между другото да ви се похваля - свършихме с ремонта!!! newsm44 Най-после! Сега се изнасяме - пак работа...Нямам търпение - утре последно мебелите и после ще си почивам!

# 509
Браво на теб.Аз имам чувството,че тези майстори вкъщи никога няма да приключат  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт