"Друговремец" на Диана Габалдон

• 86 610
  • 229
  •   1
Отговори
# 120
  • Разпиляна във въображението
Обяснението било, че такова е времето, в което се развива действието

Пресолила е манджата според мен. То не остана не изнасилен от това семейство.

# 121
И според мен малко се е поотнесла с тези изнасилвания... Ама какво да се прави.

# 122
  • Варна
Времева линия на поредицата с основните събития

http://www.dgabaldon.de/html/timeline_1e.html

# 123
  • Разпиляна във въображението
ooooh!

# 124

Благодаря ти.  bouquet

# 125
книгите са страхотни,много ми се иска да бяха преведени всички и да ги прочета Simple Smile,в днешно време трудно се намира такава любовна история.

# 126
Големи благодатности Красе, спестяваш ми четенето на другите книги и май ще си чакам сериала Simple Smile

Много се запалих от първата книга и я изчетох на един дъх. Бях в захлас до момента с изнасилването на Джейми. ...толкова го разтегли, така подробно, толкова гнусно... дойде ми в повече и ми остана една горчилка накрая. С много смесени чувства приключих книгат. А някой може ли да ми обясни какво точно искаше да направи Клеър, когато се престори на Д.Рандал. Искаше да накара Джейми да се бие с нея/него, мислейки си че е Д.Рандал и едва ли не да превъзмогне преживяното ли...какво..то така Джейми можеше и да я убие...това ми беше дост шантаво от нейна страна. И в крайна сметка това,че се е върнала при Франк и т.н. а да не говорим,че се е опитвала да спасява Рандал, направо ме шокира и разочарова тотално. Джейми толкова преживя заради нея, уж любовта им е тоолкова силна,че могат да преживеят всичко, а то какво става после. Ужас, Джейми е трябвало по-често да я пердаши хах

# 127
Здравейте, изглежда се присъединявам късно, но разбрах за тази книга, едва когато гледах първия епизод на сериала, прочетох първата книга много бързо. Много ми хареса, освен накрая, нямам представа защо авторката толкова педантично е описала изнасилването, но ми беше гадно.

Благодаря Красе, така придобих точна представа, смятам да прескоча втората книга и направо да премина на третата, ако успея да я изровя в интернет.

Много моля, ако някой може да ми помогне да открия другите книги, защото търсих, но откривам само втората, но не мога да намеря останалите.

# 128
  • Варна
massima, малко по-назад има линк за книгите на руски и английски
Тук също http://flibusta.net/a/19208

# 129
massima, малко по-назад има линк за книгите на руски и английски
Тук също http://flibusta.net/a/19208

много благодаря Красе  bouquet

# 130
  • София
Хеей момичета, има ли още запалени по книгите? Ако някой има време и желание нела да направи едно резюме на 4
И 5 книга??

# 131
  • Варна
Хеей момичета, има ли още запалени по книгите? Ако някой има време и желание нела да направи едно резюме на 4
И 5 книга??
Аз преоткрих 6та книга и я чета със завидна скорост, но в крайна сметка е като 4 и 5 книга. Изнасилвания, раждания и ежедневен живот.
2 и 3 ли бях резюмирала, че забравих? То не ми остана нищо в главата от 4 и 5.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 11:25 от Красе

# 132
  • София
И 5 книга??
Аз преоткрих 6та книга и я чета със завидна скорост, но в крайна сметка е като 4 и 5 книга. Изнасилвания, раждания и ежедневен живот.
2 и 3 ли бях резюмирала, че забравих? То не ми остана нищо в главата от 4 и 5.
Да 2 и 3 бяха резюмирани. Аз започнах да чета 2ра, но на турски и едно, че чета бавно на турски ами, че и книгата ми е много мудна... влюбих се аз в първата книга, чяк я сънувах  Grinning Ако може поне съвсем на крвтко да кажеш нещо много интересно, което се е случило в 4 и 5 книга...ще бъда многооо благодарна   bouquet

# 133
  • Вестерос
Запис, сега ви откривам, зациклила съм на втората, но ще я прочета преди 2-ри сезон на сериала.

Имам до 7-мата книга на английски, някой ако ги търси да драсне едно лично да му ги пратя на мейл.

# 134
  • Варна
4
Скрит текст:
Основното в 4та беше, че Брияна се върна във времето, за да предупреди майка си за пожар, в който ще умрат с Джейми. Беше го намерила като известие във вестник от 1776. Замина без да каже на Роджър, вече си бяха гаджета. Но той е в Оксофорд (май, може и Кембридж да е било), а тя завършва Бостънския Университет, инженер е. Той като разбира хуква след нея. Както се знае още като тръгна Клеър и двамата чуват камъните. Обаче Бри беше по-подготвена, имаше пари от онова време и и дрехи и т.н Намери Лалиброк и леля си, после я качиха на кораб за Щатите с една слугиня. Роджър не помня защо не ходи до Лалиброк, а рови в регистрите на пристанището в Ивърнес и така разбра, че е заминала. Той нямаше пари и се качи като моряк на кораба на контрабандист Стивън Боне. Както и да е намериха се с Брияна в едно малко градче по пътя за града, в който лелята на Джейми има огромно имение. Там правиха секс, размениха си брачни обети и тоз идиот я остави сама, за да търси Боне, който пък в 3та книга беше ограбил Клеър и Джейми, взе им скъпоценни камъни и халката на К от Франк. Та хукна Роджър, обаче Боне беше в града и Б видя халката на майка си при игра на карти. Отиде да се разправя с него и той я изнасили на кораба си, даде й хълката. Б тръгна със слугинята и намери баща си в града на лелята, Крос Крийг. Заминаха горе в планината, където живеят Фрейзърови. Роджър успя да открадне камъните, камъните щяха да им трябват, за да се върнат обратно в тяхното време. Б го чака сума ти месеци, ама бременна и не иска да се върне без него. Не се знае още до 6кн искам да кажа от кой е детето, дали Р или Боне. В крайна сметка стана едно недоразумение и Джейми знаеше от слугинята, че Р е изнасилил Б. Като се появи и го продадоха в робство на индианците, тайно двамата с Иън. В крайна сметка Б роди момченце, преди това се видя с Боне и му каза, че било негово  ooooh! Разбра се за Роджър и тръгнаха да го спасяват, прибраха го обаче убиха там един индианец и Иън остана като компенсация да живее с племето Мохаук. Трябваше да се отрече от всичко и да стане индианец. Прибраха се у дома останалите и драма, Джейми гледа лошо Р, заради Иън, Р се тръшка дали е негово детето. Клеър, тя лекува хаха Не могат да се върнат, заради лапето и останаха да живеят при мама и тате. Дж щастлив много. Обаче на тръни всичките, защото чакат да почне Войната за Независимост и отделно тоя Боне, не могат да го ликвидират и само проблеми с него.
5
Скрит текст:
100 страници докато оженят официално Р и Б и кръстят лапето. Б все кръми, бе скука. Като в книга основното, което се случи беше един бунт, Дж като фурнаджийска лопата гледа да се върти докато има възможност, защото бунтовниците все оше слаби, а реално те ще победят в бъдещата война. Та в тоя бунт той беше на страната на Короната. Появи се и синът на Дуглас и Гелис, той със семейството си беше на кораба, на който и Р премина Атлантика. Р нали е наследник на тоя род. Та оня се оказа голяма гад, така завъртя нещата, че обесиха Роджър. Клеър го спаси на магия и докрая на книгата не можеше да говори. Та в края на книгата се сдобиха с още един враг освен Боне, но пък Дж заяви, че няма да утрепе тоя, защото е убил баща му, демек Дуглас. То това май беше основното. Тук там се появява Боне, който прави опити да отвлече Б и лапето. Живеят си горе в планината, Б правнай-различни подобрения в живота им, нали инженер  Joy Както се шегуват феновете, цяла книга размахва пазва и кърми и това се случва за 1000 и кусур страници
А Дж щеше да умре от ухапване на змия, едвам го спасиха. Ама Клеър вече си отглежда пеницилин, а Бри направи спринцовка от змийски зъби  Mr. Green
6 до 30% съм я докарала
Скрит текст:
Дотук Клеър е изнасилена, спасена и отмъстена. Марсали роди 4тото си дете, което джудже и сега Иън, който се донесе обратно при тях в та книга, разказва как е загубил жена си бебето. Марсали е доведената щерка на Дж от брака му с Лиъри, женена за Фъргъс. Той е френското сираче дето го взеха за слуга в 2 книга. Иън е племенника на Дж, най-малкото дете на сестра му
Това е в общи линии
Някъде в двете книги
Скрит текст:
намериха златото на Луи, което беше само слух. Кралят на Франция го праща в помощ на принц Чарлз Стюард за бунта 1745г. Намериха кръг каменен за пътуване във времето на нялкоко дни път от мястото, където живеят. Има едни момчета, които са решили да спасяват индианци и са преминали от 1968 в тяхното време. Засега един мъртъв и един в незнайно къде. Още двама, за които нищо не се знае. Като цяло прилича на ония предавания по Дискавъри или Хистори: Животът в планината през 70те години на 18в САЩ, да речем хаха

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 15:35 от Красе

Общи условия

Активация на акаунт