Да дарим коса?

• 100 843
  • 352
  •   1
Отговори
# 270
Да, но са написали, че искат минимум 25-30см, а аз имам максимум 25см. Ще питам и ще реша

# 271
  • Пловдив
Здравейте. Прочетох всичко от началото и ще се ориентирам към Дарахелп или "Една от 8" на Нана, утре ще прочета за нея. Дъщеря ми иска къса коса. Преди 3 м. взехме връхчета около 10 см. Но сега иска доста по-къса, мерих я и ако трябва да е 30 см ще трябва да я скъся до ушите, а тя е свикнала с вързана коса и няма да и е удобно толкова къса. Яд ме е че я скъсих, сега можеше да е 35+ см. Мисля да изчакам 2седмици, дали ще порасне поне още 2,3 см, защото на нивото на което искам да отрежа плитките ще са 23, 25 см....малко е това според мен. 😣

# 272
За две седмици повече от половин сантиметър надали ще порасне.

# 273
  • Пловдив
За две седмици повече от половин сантиметър надали ще порасне.

Да и аз това се замислих после, че то за месец 2см. расте сигурно 😄😄

# 274
  • Бургас
Как 2-3 см за две седмици?! Косата расте с 1 - 1.5 см на месец. Ако не бързате, изчакайте. Аз няколко месеца ходих с коса, която вече ме дразнеше, за да достигне нужната дължина

# 275
  • Пловдив
Как 2-3 см за две седмици?! Косата расте с 1 - 1.5 см на месец.
Разбрах го това де!
Но косата на детето вече е отрязана и пътува. Днес я пратих до Дара хелп. На 5 плитки...най-късата 27 см., най-дългата 32. Доста я скъсих-до ушите й е сега. Дано им свърши работа.  Гъста е и с плътен косъм, а малката е във възторг, че е с къса коса, а аз съм в шок,че винаги е била с коса до кръста....😩

# 276
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
косата расте.  а щом и детето се харесва с къса - не я мисли.
Simple Smile направили сте добро дело. това е важното.

# 277
Ученици правят благотворително перуки за онкоболни жени
Разбирам, че работят с " Дара хелп", но така и не можах да открия информация къде в Пловдив можем да дарим коса/ имам още двама мъже за подстригване и  се интересувам живо/. Ако някой има информация, ще съм благодарна а я сподели.

# 278
можете да изпратите направо в дара хелп в ИСУЛ или им звъннете да видите дали не може направо на децата да я дадете Simple Smile

https://darahelp.com/about-us/contacts/

# 279
  • Пловдив
Ученици правят благотворително перуки за онкоболни жени
Разбирам, че работят с " Дара хелп", но така и не можах да открия информация къде в Пловдив можем да дарим коса/ имам още двама мъже за подстригване и  се интересувам живо/. Ако някой има информация, ще съм благодарна а я сподели.
И аз съм от Пловдив и няма къде тук или поне не съм чула. Може да ги събереш от няколко човека и да ги изпратиш с куриер. Платих 6.20 с еконт до адрес. Горния коментар има линк с адреса. Успех ✌

# 280
Здравейте, мили родители!

Честно казано не знам как точно да формулирам темата, за това ще разкажа на кратко...

Съпругът ми има дълга, чуплива и гъста коса, която скоро предстои да подстрижем.
Бихме желали, косата да дарим на онкоболно дете в гр.Пловдив.
Свързахме се с Детска клиника - гр.Пловдив и обяснихме, че желаем да дарим косата.
От там ни казаха, че само в София един-единствен фризьорски салон се занимава с това, а нашата идея беше да ни свържат с родителите на детенце нуждаещо се и да я предадем директно на тях, защото по този начин ще могат да я видят и да знаят какво да очакват след като я изпратят за перука.

Ако има родители, които не се притесняват да се свържат с нас, моля пишете ми на e-mail: ina.kostova@abv.bg.

Желанието ни е съвсем добронамерено. Миналата година с нашият син, който е вече на 18 г., преживяхме много мъки, безсънни болнични нощи, както в Детска клиника - гр.Пловдив, така и в НКБ - гр.София. Продължаваме с лечението му и се молим и надяваме да оздравее. Понеже знаем колко е тежко, страшно и болезнено, както за родителите, така и за детето, бихме желали по този начин да внесем дори и мъничко радост в детските очи.

Благодаря за разбирането!

# 281
Не ви критикувам, само уточнявам.
От една дарена коса не може да се направи една перука. Материалът не стига.
Затова в центровете събират коса и правят перука, използвайки материал от различни дарители.

Не е вярно, че само един център (предполагам визират Магама) се занимава с това. Ако прочетете темата ще видите, че се обсъждат поне три, Крез (Врана), Магама, и Дара хелп в София - за всеки от тези центрове има мнения, и положителни, и отрицателни.

Когато моето дете подари косата си за първи път записа, че желанието му е да се използва за перука на дете.
Вторият път каза, че възрастта е без значение, важното е да се помогне на човек в нужда.

Каквото и да решите ще е за добро. Simple Smile

# 282
Не ви критикувам, само уточнявам.
От една дарена коса не може да се направи една перука. Материалът не стига.
Затова в центровете събират коса и правят перука, използвайки материал от различни дарители.

Не е вярно, че само един център (предполагам визират Магама) се занимава с това. Ако прочетете темата ще видите, че се обсъждат поне три, Крез (Врана), Магама, и Дара хелп в София - за всеки от тези центрове има мнения, и положителни, и отрицателни.

Когато моето дете подари косата си за първи път записа, че желанието му е да се използва за перука на дете.
Вторият път каза, че възрастта е без значение, важното е да се помогне на човек в нужда.

Каквото и да решите ще е за добро. Simple Smile
Благодаря за разяснението! Разбира се, че това е най-важното - помоща.
Ако никой не се свърже с нас, ще се свържем с някой от центровете.

# 283
Записвам се и аз да следя темата. От доста години живея с идеята, че ще даря косата си и от тогава си я гледам като писано яйце. В момента имам 35 см от раменете надолу, но ще изчакам още някой друг месец, за да може да порасне още малко. Косата ми е небоядисана, права и няма цъфтеж. Като изключим, че косъмът е малко по-тънък, май отговаря на изискванията.

# 284
няма проблем косата да е боядисвана, къдрена или тънка. Simple Smile
имаха изискване само към дължината.
Simple Smile успех

Общи условия

Активация на акаунт