Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 477
  • 742
  •   1
Отговори
# 615

А пък аз да похваля розовата. Преди време нали бях взела едно малко пакетче за проба, изпрах на сина ми чаршафите и ги прибрах. Миналата седмица се прибра от София, вадя чаршафите, застилам му леглото и след известно време като влязох в стаята, цялата ухаеше. Страшно съм доволна, ще си купя по-голяма разфасовка от него. Има и голямо разнообразие на перилни препарати на Сано, бих те помолила да споделиш кои от тях си заслужават, за да се обзаведа с някой.

Колко годишен е синът ти? Въпросът съвсем не е личен, т.е. има друго основание за него.

# 616
Има и голямо разнообразие на перилни препарати на Сано, бих те помолила да споделиш кои от тях си заслужават, за да се обзаведа с някой.
Не бих искала да препоръчвам нещо, в което имам съмнения след написаното от TAED.

Ако желаеш да ги пробваш, разбира се, не мога да те спра. Пробвала съм почти всичките. За бяло най-подходящи намирам advance и javel effect, а за цветно - black. Ако ги пробваш, ще ми е интересно да си напишеш мнението.

# 617
  • на Мелмак
Купувала съм Сано преди години 2 пъти - не останах доволна , сега взех отново течен био концентрат - отново не съм доволна  Rolling Eyes
Не се харесваме с този прах .
Не съм доволна от качеството на изпиране и от прахообразните и от течният .
Иначе аромата е траен , свеж и приятен , но за тази екстра не си заслужава половината пране да го връщам за доизпиране.
Като слагам макс. доза , която е указана , за да не бъркам пък някъде , но резултата е същият .
Чудя се да го подаря на някой , ама да не ме благославя после  newsm78

# 618

Не бих искала да препоръчвам нещо, в което имам съмнения след написаното от TAED.

Ако желаеш да ги пробваш, разбира се, не мога да те спра. Пробвала съм почти всичките. За бяло най-подходящи намирам advance и javel effect, а за цветно - black. Ако ги пробваш, ще ми е интересно да си напишеш мнението.

Е, не бива моето мнение (колкото и да се опитвам да бъда обективен) да влияе на някого. Ти си използвала препаратите и си доволна, нали.

Просто цялата работа с този производител ми се струва малко low tech. 7 години, след като трябваше да са реформулирани, на нашия пазар все още има техни продукти с незаконен състав (тук вина има и вносителя). Информационни листа и информация за състава не се намира лесно и на всички езици. Информацията за състава е неграмотно написана и на места съмнителна... Всичко това ми стои малко аматъорски, няма база за сравнение с утвърдените производители. Мога да твърдя убедено, че на нашия пазар, под формата на официален внос има продукти с по-високо качество.

# 619
Да, доволна съм, но съмненията ми идват от това, че не разбирам как може да съм доволна, при положение, че ти пишеш абсолютно логични неща и би трябвало да не съм доволна. Нещо не им е наред на тези.

# 620

А пък аз да похваля розовата. Преди време нали бях взела едно малко пакетче за проба, изпрах на сина ми чаршафите и ги прибрах. Миналата седмица се прибра от София, вадя чаршафите, застилам му леглото и след известно време като влязох в стаята, цялата ухаеше. Страшно съм доволна, ще си купя по-голяма разфасовка от него. Има и голямо разнообразие на перилни препарати на Сано, бих те помолила да споделиш кои от тях си заслужават, за да се обзаведа с някой.

Колко годишен е синът ти? Въпросът съвсем не е личен, т.е. има друго основание за него.

На 20 години е. Защо, каква е връзката между трайността на ароматът и годините на синът ми? Стана ми интересно.

П.П. Ох, съвсем ме объркахте вие, спецовете в темата. Сега взех да се чудя за тая Максима, да вземам или не.  Rolling Eyes

# 621
Вземи я пробвай, какво толкова ще се случи? Най-много да не ти хареса. Laughing

# 622

Е, не бива моето мнение (колкото и да се опитвам да бъда обективен) да влияе на някого. Ти си използвала препаратите и си доволна, нали.

Просто цялата работа с този производител ми се струва малко low tech. 7 години, след като трябваше да са реформулирани, на нашия пазар все още има техни продукти с незаконен състав (тук вина има и вносителя). Информационни листа и информация за състава не се намира лесно и на всички езици. Информацията за състава е неграмотно написана и на места съмнителна... Всичко това ми стои малко аматъорски, няма база за сравнение с утвърдените производители. Мога да твърдя убедено, че на нашия пазар, под формата на официален внос има продукти с по-високо качество.

А за омекотителите на Сано какво ще кажете за състава им. Решила съм да пробвам белия омекотител. Имат ли съставки като при праховете.

# 623

На 20 години е. Защо, каква е връзката между трайността на ароматът и годините на синът ми? Стана ми интересно.

П.П. Ох, съвсем ме объркахте вие, спецовете в темата. Сега взех да се чудя за тая Максима, да вземам или не.  Rolling Eyes

Питах да не е малко дете, но щом е голям мъж вече, няма проблем. Аз не бих ползвал силно ароматизирани омекотители за спално бельо на деца под 10-12 годишна възраст.

А за омекотителите на Сано какво ще кажете за състава им. Решила съм да пробвам белия омекотител. Имат ли съставки като при праховете.

Омекотителите имат една съществена разлика от всички останали, съдържат катионен биоцид (дезинфектант). За ползите и потенциалните вреди от постоянното използване на такива вещества вече може да се говори много.

Нещо не им е наред на тези.

Не са им наред документите, вноса в България и по личното ми мнение (без да съм ги ползвал) дозировката- типично за локален бранд от Близкия изток. Доколкото знам техните продукти нямат водещ пазарен дял дори и в Израел. Аз не съм ги виждал никъде в Европа, но явно тук са си намерили пазарна ниша.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 11:22 от TAED

# 624
  • София
TAED, този дезинфектант като вид и количество според теб достатъчен ли е, за да ограничи възможността от евентуално бактериално разпространение, ако някой член на домакинството страда от инфекция? По-конкретно може ли да елиминира Е. коли? И какви могат да са негативите от употребата (за част от тях се досещам)?

# 625
TAED, този дезинфектант като вид и количество според теб достатъчен ли е, за да ограничи възможността от евентуално бактериално разпространение, ако някой член на домакинството страда от инфекция? По-конкретно може ли да елиминира Е. коли? И какви могат да са негативите от употребата (за част от тях се досещам)?

И на мен ми стана интересно какви могат да са негативите. И ще навреди ли препарата по някакъв начин на пералнята, имам предвид наслоява ли се повече.

# 626
  • Sredets/Burgas
Въпросният дезинфектант - Polyaminopropyl Biguanide,
е може би най-голямото достойнство на омекотителите Сано... От моя гледна точка...
Той е изключително слабо токсичен за висши твари като хората...
Но на бактериите не прощава...
Начина му на работа е такъв, че не предизвиква резистетност,
както често се случва при етанолите например...
Има бактерицидно и фунгицидно действие в изключително ниски дози...
Може да се използва директно върху рана, като няма дразнещо действие...
(Честно казано предпочитам го пред Импресана.)
Ако беше толкова лош, едва ли щяха да го добавят в състава на бебешките мокри кърпички...
Със сигурност ползвам две немски марки кърпички, в които присъства...

За подробности тук:
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyaminopropyl_biguanide
и тук:
http://chemicaloftheday.squarespace.com/todays-chemical/2009/9/5 … yl-biguanide.html

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 16:12 от Butterfly_Lovehunter

# 627

За количеството трудно може да се каже. Това зависи от няколко неща:
 концентрация в разтвора. В оскъдната литература, производителят е посочил концентрация в препарата, но аз се отнасям скептично към документацията на фирмата. Концентрацията зависи и от това колко вода, какво количество текстил и колко от препарата ще бъде деактивиран при взаимодействие с остатъци от перилния препарат. Зависи и от това колко добре ще се центрофугират дрехите и как и къде ще съхнат
С две думи: не зная.

Относно вида: В литературата има описани случаи на резистентност към антибиотици (не резистентност към биоцида) след продължителна употреба на подобни съединения, а това вече е опасно. Предполага се, че този тип вещества действат на ниво ДНК, което може и да е причина за придобитата резистентност.
Не съм микробиолог и не мога да коментирам повече. Във всеки случай, употребата на биоциди не се препоръчва когато не е нужна. Вероятно има смисъл при заболяване в семейството, но за ежедневна употреба аз не виждам такъв.
Що се отнася до конкетния омекотител, вече казах: отнасям се с недоверие към това какво и колко има в него. Аз не бих го ползвал или пък разчитал да ми дезинфекцира прането. Всеки си решава сам.

ПП: Що се отнася до мокри кърпи и пр. такива има и с хлорхексиин диклюконат и с трихлозан и с какви ли не още боклуци. Никога не сме позвали такива за децата си, когато бяха малки, но това е вече друга тема.

# 628
Е, хайде стига де. Все пак идва от Израел, не от Чад. Laughing В смисъл, в Израел си има регулации, а и все пак говорим за най-големия израелски производител на битова химия, първи по пазарен дял (вторият е Reckitt Benckiser). Сигурно има някакви документи, но с този техния език нещата са сложни.

И за да сменим темата от това Сано, да засегнем един практически въпрос: какво се случва със съвременните прахове след изтичане на срока им на годност? Опасни ли са след изтичането, годни ли са за употреба при положение, че са съхранявани правилно? Повечето прахове на нашия пазар са със срок на годност две години (само Персил е с три), което ми се струва твърде кратък период. Мисля, че това ще е полезно да се знае от аудиторията, тъй като в България има много паралелен внос, често на стари продукти отпреди две-три години.

# 629
Цитат
две години (само Персил е с три)

На мен са ми предостатъчни (трябва ми някой друг месец). Но то е, защото никога не се запасявам.

Общи условия

Активация на акаунт