ПЪРВИ клас - 2 тема

• 43 024
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Нашия английски изобщо не мога да кажа как е, защото още не сме го имали, в понеделник е. Единственият час - миналата седмица, Гушкан го пропусна, нали си е вкъщи. Пък и учебници още нямаме, та...
Физическо имат 2 часа седмично + 1 модул. Добре, че имат и 1час седмично хореография.

Домашните "за наваксване" не би трябвало да са със срок (и още повече кратък) за изпълнение... струва ми се.  Thinking  Не, че някъде го пише де, да не помислите, че наредби коментирам.  Wink

# 271
При нас още в подготвителен клас научиха буквите по английски, както и да четат и пишат печатно по български. Всъщност мисля, че май повечето деца са знаели да сричкуват и пишат печатно на български още преди ПУК. По английски пишеха и миналата година, но повече се наблягаше на това да могат да прочетат думата, като я видят. Мен това, което ме дразни е, че щерката изписва различно  еднаквите букви на двата езика. Просто по англ.са ги учили някак по-печатно, по български трябва да са с повече завъртулки. Може би ще се напасне след време.
По англ. ги пише и по-бързо, ама то нормално след като ги няма завъртулките.
Добре че не учим френски, че като видях там как ги карат да пишат, ми настръхна косата. Три пъти по зле от ръкописното писане на български.

Иначе училищата покриват минимума от МОН. От там нататък зависи от училището и учителя колко и какво ще дава на децата. При целодневното обучение има много място за повече мат'риал  Mr. Green

Понеже и ние имаме да наваксваме от отсъствия, ще напишем само редовните домашни и колкото успее от проспуснатото. Останалото ще го давам на малки порцийки през седмицата. Така процедирах миналата година.

# 272
  • София

Имаме си и забележка - пръскал вода с още 2 момчета (неговите другарчета). Какво се предполага да направя - да се подпиша в бележника ли? newsm78
Да, и евентуално да му се поскараш  Rolling Eyes

А, вече говорихме по въпроса, а и по други подобни. Много се влияе от едното дете, което е по-буйно.   Rolling Eyes Говоря, говоря, дано влезе нещо в главата.

# 273
И на мен ми се струва, че са им дали доста домашни - има 8 страници от новото помагало по БЕЛ да пише и 3 по математика, но може би са имали предвид, че са три дни вкъщи, знам ли? Не й се занимава особено, вместо да напише нейните, направила това: : http://media.snimka.bg/s1/3950/034144458.jpg?r=0 предпочита тя да дава домашни на плюшеното зайче -Арина.
Още кашля доста, май утре ще ходим при педиатърката и дано не се наложи да отсъства, че бързо напредват с материала. 
По английски май в училище тази година няма да пишат, ние още се чудим за школата, но може и да пропусне една година, за да не се получава драстична разлика, тя в школата е с набор 2006г., т.е. вече учиха азбуката и диктовки ще правят, боя се, че съвсем няма да й е интересно в училище на англ. език, ако продължи да напредва.

# 274
Здравейте!
Редовни домашни за почивните дни няма, госпожата каза през трите почивни дни да работи в Помагалата по БЕ и Математика върху първите странички, които пропуснаха/ помагалата пристигнаха малко по- късно/.
И понеже съм на мнение, че децата освен ученици са си и деца в петък следобед и събота го оставих да си играе, да гледа телевизия, абе въобще- пълен Релакс.
 Днес ще работи по Математика- 6 урока. Преди обед 3 урока с почивки след всеки/ 1 страничка с писане и разказване от негова страна му отнема 15 мин., след това 10 мин почивка/ Следобед другите 3 урока. Утре по същата схема ще работи по БЕ.
Записах го на ЗИП АЕ, но към момента нямам впечатление, пада се последен шести час в понеделник, имали са до сега само един такъв, каза, че му е харесало / при друг учител са, сборна група от шесте първи класа , в друга стая, та повече е било час адаптация с новото/

# 275
  • София
Колкото и да се владея, домашното ще чукне 30 страници.
Има дописване, дописване, дописване и редовото домашно. Страшна простотия, страшна!
Утре ще говоря и този път няма да се владея, обещавам си го.

# 276
Има училища с ранно, чуждоезиково изучаване и там са учат по около 15 часа седмично чужд език.
За 1 клас?! Те общо имат 35 часа за седмица, като математиката и БЕЛ са поне 11 часа без ЗИП и СИП. А трябва да имат и Рисуване и Домашен бит и Роден край и Час на класа и Физическо. Незнам къде ги вмъкват тези 15 часа?

Да в първи клас, с целодневно обучение и всеки следобяд по 2 часа чужд език плюс сутрешния. /5*2=10 и още 3 до 5 часа сутрин/

# 277
Горджъс, 30 страници  Shocked Изобщо не чакай родителската среща. Не е нормално това за първи клас за два дена. Да не кажа, че не е и за по-горен клас.

На моето дете днес не му се пишеше. Седна да гледа формулата с баща си, но набързо я спеших, че първо са задълженията и после разпускането. Написа 2 страници букви и  сега играе. И тя предпочита да играе на училище и да измисля задачите. Навремето помня, че и аз бях така. Много от задължителните работи ме отегчаваха.

# 278
master333 ужасно неприятно - бързо оздравяване и няма как - трябва да прояви разбиране госпожата.

Kally May   bouquet благодаря.

# 279
  • София
Има училища с ранно, чуждоезиково изучаване и там са учат по около 15 часа седмично чужд език.
За 1 клас?! Те общо имат 35 часа за седмица, като математиката и БЕЛ са поне 11 часа без ЗИП и СИП. А трябва да имат и Рисуване и Домашен бит и Роден край и Час на класа и Физическо. Незнам къде ги вмъкват тези 15 часа?

Да в първи клас, с целодневно обучение и всеки следобяд по 2 часа чужд език плюс сутрешния. /5*2=10 и още 3 до 5 часа сутрин/
Може би училището  е по-специално, затова. Не знам, аз и преди съм казала, че съм за по-късното учене на чужд език усилено, та затова се учудвам. Но всеки сам си знае.

# 280
  • Sofia
Ние първо купихме тази игра , а след нея Околосветско-то пътешествие и ако трябва да съм честна, стори ми се безумно тъпо и го подарих набързо на съседчето .

Купила съм и тази , но не сме я отваряли още. Само да предупредя, че  ако решите да я купувате, трябва и химикалка - четец , който може да се намери на много по - нормална цена.

# 281

Имаме си и забележка - пръскал вода с още 2 момчета (неговотие другарчета). Какво се предполага да направя - да се подпиша в бележника ли? newsm78
Да, и евентуално да му се поскараш  Rolling Eyes

В този ред на мисли, Никол е заплашена ,че ще я водят при директорката, понеже затискала вратата на други деца в тоалетните. А тя твърди ,че  не е. И сега не знам къде е истината. Оставя да попитам госпожата кои деца са се оплакали. Има едно две, които много лъжат. Знам ги от предучилищната. Не че не разговарях с детето, но тя твърдо си отстоява тезата ,че не е тя.

# 282
Моят младеж е с варицела. В четвъртък вечерта вдигна лека температура, в петък го оставих вкъщи и вчера следобед избиха пъпките. В петък класната не си вдигаше телефона, вчера и днес не съм и звъняла и се чудя как да процедираме с материала. Дадох му да пише това, което ми се струва, че трябва да са взели, ама... Не знам и колко време трябва да стои вкъщи, в събота баща му го води в бърза помощ да му поставят диагноза и нищо не са му обяснили. Утре ще звъня на личната, дано успея да се свържа и с класната, че направо не знам как ще се оправяме с уроците. Аз съм и на работа, вероятно жената, която през лятото гледаше дъщеря ми ще го гледа, но нея не мога да я ангажирам с преподаване на уроци. Най-важното е, че детето се чувства добре, почти не е вдигал температура и засега няма много пъпки.

# 283
  • София
Личната трябва да се обади в училището и да съобщи, че детето е с варицела.
Класа се поставя под карантина.
Ти си вземи болничен, все пак не е настинка.
Дано бързо да му минава на детето, материала ще навакса Hug

# 284
  • София
Ms.Gorgeous не каза успя ли да купиш речника. В четвъртък пообиколих половината сергии и не го видях. Но точно ми звъннаха да кажат, че не са си взели якето и се ядосах и не догледах до края.

А по отношение на домашните, считам, че трябва да са в рамките на час за средностатистическия ученик. Час и половина - два за по - бавните да смогват.
Това в страници за мен е две до три, не повече. Което са и спазили - общо 6 страници, като изрично са казали по две на ден.

Общи условия

Активация на акаунт