ПЪРВИ клас - 2 тема

• 43 013
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
mmm, не успях Tired
Няма го и никъде онлайн, как ще ида до книжарницата на Оксфорд не знам. Малката се притеснява, че ѝ го искат, аз се притеснявам, че се бавя.... ooooh!

# 286
  • На края на вселената!
Нашите помагала бяха получени за 15.09. Своевременно си ги работеха децата. По математика имаме 5-6 реда до страница цифрата (например 2), една страница в сборника за домашно. По БЕЛ имат 1-2 страници в тетрадката с образци, 0,5-1 страница в друго. Не ми се струва много.

# 287
.....
Сега безуспешно търся една песен, която им били пускали на танците и моят реши, че трябва да питам Гугъл коя е тази песен  doh Laughing Ще ме подлуди сигурно до другия петък, когато ще може да попита учителя. От напяването нищо не ми идва наум. Каза, че се пеело на испански от мъж, била бърза, самбо, салса и прилича на Livin' La Vida Loca на Рики Мартин, с тромпети и много ритъм.
.........
Приемам всякакви идеи и утре като се събуди ще му ги пусна всичките, дано да разпознае някоя.
Малко късно се включвам по въпроса, но понеже щерката у дома от няколко дни ни пее тази песен и ни казва, че танцували на нея по физическо, я предлагам като вариант: http://www.youtube.com/watch?v=rwDLu_u2GHI

Наистина и на мен не ми се струва нормално да имат децата по купища страници домашно...Нали затова е занималнята след обяд?! Нашият син си написа ненаписаното за 10 мин. и това беше..поне, което аз разчитам като домашно, защото пак не еижвам никъде отбелязано...

# 288
krasavica, карантината при варицела доколкото си спомням е 9 дни, аз бих си взела болничен за гледане на дете, полага ти се. Стига работата да го позволява, разбира се. Дано кара леко и бързо да се оправя.
Ms.Gorgeous, разби ме с това домашно  Shocked
И ние се озорихме днес, защото малката не беше на училище четвъртък и петък и писането й дойде повечко. Утре обаче ще е при баба си и не исках да я занимавам.
Хубава вечер Simple Smile

# 289
30 страници е абсолютно ненормално домашно и мисля, че има опасност да предизвика трайно отвращение у детето от ученето и училището.

# 290
  • София
30 страници е абсолютно ненормално домашно и мисля, че има опасност да предизвика трайно отвращение у детето от ученето и училището.
Определено!
Само си представям как за голям човек 30 страници не са никак малко, какво остава за току що влезли в училище деца.  Tired

Благодаря на всички отзовали се с идеи за песни.
Всички бяха отхвърлени от сина  Crossing Arms . В петък ще пита учителя и се разбрахме до тогава да не ме тормози с търсене  Naughty

# 291
Моят син много се затруднява при писането на завъртяните ченгели за В и Д дето са като рибка.Какво ще правя незнам, трудно спазва очертанията, така както са в образеца. Снощи до 9.30 тренира с рев и като видя, че има още 4 страници, започна направо да пищи. Rolling Eyes Започна се с трудностите Confused По математика още не сме отваряли, но поне цифрите ги пише лесно.

# 292
Абсурдно е да имат по 30стр домашно. Не бих дала на детето дори да започне преди да се изясни проблема.

# 293
Снощи до 9.30 тренира с рев и като видя, че има още 4 страници, започна направо да пищи.

Shocked

И кому е нужна тази преса?

В този електронен свят, когато тези деца пораснат, вече никой няма да пише на ръка. Ние вече почти не пишем на ръка, а след 15-20 години сигурно няма да има хартиени носители, всички документи ще са електронни.

Електронни дневници, електронно правителство, интернет медии, електронни четци за книги, електронни писма, електронни подписи - още сега са реалност, а в бъдеще всичко ще е такова. Даже и в училище ще ходят с таблетите и ще пишат на тях, както вече правят студентите.
Отмира писането на ръка.

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 12:45 от Анонимен

# 294
  • София
Лелеее, 30 страници домашно? Това си е направо тормоз. И аз бих говорила с госпожата, за да се разреши този проблем. Сигурно и други родители не са доволни от положението.

Аз съм твърдо за по-късното обучение по чужд език. Чувала съм хиляди теории за това как се пречупвал езикът, как това, как онова. Аз лично почнах да уча английски от 2ри клас и на 12 години вече го владеех перфектно, да не говорим, че за 1 месец на курс в англоезична страна се наваксват 2 нива. Не разбирам защо е нужно децата да се водят още от 4 годишни, след като след няколко години другите деца ги настигат. Но това е мое лично мнение, не искам да засегна никой.

Също съм и твърдо против тези мъчения с ръкописните букви, къдравите опашки на цифрите и изобщо всички тези издевателства над децата, при положение, че нито се прилагат в живота, нито нищо. Само могат да спомогнат децата да се отвратят от училище още в първи клас. Дано се направи някаква реформа в това образование поне за следващите поколения.

# 295
  • София
Е, как пък ние не сме се отвратили от училището и от ръкописното писане. За мен е важно, не мога да приема, че се смята за отживелица ръкописното писане. След години човек няма да може да пише с молив, ако недай си Боже, спре тока и останем без компютри.

Домашно от 30 стр.  прекалено, но мисля, че другите неща не са.

# 296
Смисълът на ранното чуждоезиково обучение за мен е след седми клас да се започне втори език и евентуално след това и трети. Говоренето само на аглийски в днешно време нищо не значи. Иначе се убедих,че от чуждоезикови градини няма никакъв смисъл,защото след това в ущилище с усилено изучаване всичко се наваксва много бързо.
За ръкописното писане и аз съм на същото мнение. Голяма глупост е.

# 297
децата трябва да се научат да пишат, но това става постепенно с времето
изобщо не ми е важно детето ми да пише красиво, да е четливо и без грешки е по-важно  Peace
а за езиците,  feel_the_rush може би затова си го научила на 12 перфектно, точно защото си почнала от малка, на 12 може да започнеш втори, трети език
за мен колкото по-рано, по-добре-лично мнение  Peace

# 298
  • София
Е, как пък ние не сме се отвратили от училището и от ръкописното писане. За мен е важно, не мога да приема, че се смята за отживелица ръкописното писане. След години човек няма да може да пише с молив, ако недай си Боже, спре тока и останем без компютри.

Аз не агитирам да се откажем от писането на ръка, просто от излишните заврънкулки. Нека всеки си признае колко ръкописни букви използва в почерка си. Аз, лично, използвам само малкото "e", защото е по-бързо отколкото 4 чертички. Всичко останало е печатни букви и истината е една - не може да се пише бързо, четливо и ръкописно. И ако някой все пак е успял да се справи до края на гимназията, в университета става страшно  Wink

The Invisible , точно това искам да кажа. За мен 2ри клас е напълно нормално да се започне чужд език, а не в детската градина.  Peace

# 299
да и аз се чудя защо ги пишат тези завъртулки, като после всеки пише печатно
евно време е имало смисъл, сега никакъв

Общи условия

Активация на акаунт