ПЪРВИ клас - 2 тема

• 43 035
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • ГОре на черешата...
При нас домашните са умерени, преди малко оцветява и писа по английски - в този ред на мисли:

има и други нива, аз предварително казах че е учил, но ми отговориха че се учили и да пишат и трябва да започне от първо ниво
не е в техен интерес да минава едно ниво напред, но мисля да попитам

- поискай детето да мине тест - аз направих така и още миналата година започна едно ниво по-нагоре, нищо, че не умееше да пише - в края на годината вече пишеше добре на английски. Сега пак продължава с по-големите, второкласници са, и се справя отлично Peace.

# 256
  • София
Искам да ви препоръчам една настолна игра, която е образователна по две основни направления - география и математика. Занимателна и забавна. Днес с моето дете играхме от 17ч. до 21ч. без да се отегчи и без да иска да спре. Ето я:
Скрит текст:

# 257
Кали мей благодаря - тя я иска от добрия старец - още от лятото го заяви. Mr. Green

А монополи кидс някой да е срещал - с упътване на български? Беше го видяла в една реклама , но не мога да и го намеря.

Снощи изтървах групата за наздраве , тази вечер сама си пийвам  Laughing

Нашите домашни са много умерени. По немски само наизустяват думички - мама ,тате , добър ден, лека нощ.....

# 258
  • София
фея зловеща графиня , ами, не си сама, на бяло винце съм си аз, наздраве!  cheers

Ние имаме май доста домашно, 2 стр. по БЕЛ и от някакво помагало по математика 5-6 стр., явно да наваксат. НО днес го не го мъчих (а и себе си), утре и в понедленик ще го напише.

Имаме си и забележка - пръскал вода с още 2 момчета (неговитие другарчета). Какво се предполага да направя - да се подпиша в бележника ли? newsm78

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 11:28 от catty m

# 259
  • sf

Имаме си и забележка - пръскал вода с още 2 момчета (неговотие другарчета). Какво се предполага да направя - да се подпиша в бележника ли? newsm78
Да, и евентуално да му се поскараш  Rolling Eyes

# 260
Здравейте, след като изкара един вирус, беше еднин ден здрав  и сега лепна втори вирус. По цял ден не става от леглото, има температура. През нощта не е имал ще видя днес. Абсурд е да напишем всичко, което има да дописва за мчтири дни отсъствие. Дано Госпожата разбере обстоятелствата и не ме сметне за небрежна.
Искам да ви препоръчам една настолна игра, която е образователна по две основни направления - география и математика. Занимателна и забавна. Днес с моето дете играхме от 17ч. до 21ч. без да се отегчи и без да иска да спре. Ето я:
Скрит текст:
В Хиполенда дали я има тази игра?

# 261
  • София
Скрит текст:
В Хиполенда дали я има тази игра?

Би трябвало да я има. Поне в сайта им я открих - ЦЪК. Аз я купих от Комсед.
А докато се ровех, попаднах и на една друга, на същата фирма и сигурно е сходна, но за България - ЦЪК.

Фейче, намерих Монополи Джуниър, ако върши работа  newsm78 .

# 262
  • София
Тази игра Околосветско пътешествие и ние я имаме. Много  я харесваме и е много интересна. А пък това Монополи го подарявахме на едно приятелче.

При нас по английски не пишат никакви думи. Учителката каза, че системата е такава в 1 клас, че не се пишат думи, а само чрез игра и говорене.Учат по този учебник.
Защо при вас се пишат думички, като децата се предполага, че още не знаят да пишат?

# 263
  • Бургас
При нас в първи клас изобщо нямаме език. Програмата, по която учат първокласниците не е ли една и съща Rolling Eyes. Нашия клас от другата година ще учат руски език.

Защо при вас се пишат думички, като децата се предполага, че още не знаят да пишат?

И на мен ми е любопитно това. Мария в градината учеше английски и всичко под формата на игра. Вчера я питах разни думички и установих, че ги е позбравила. Ама нормално.
Нямаме домашни. Успяло е детенце в занималнята. Затова вчера и написах малко задачи от линковете на Жаси. Ако знаете какъв поглед ми хвърли Whistling

# 264
  • София
Home raider, учебникът на Ники е същия и още не съм видяла да пишат нещо в тетрадката. За мен това е по-добрия вариант. Нека да пропишат на български, тогава и на английски.  Peace

# 265
  • ГОре на черешата...
Чужд език в 1 клас може да се изучава като ЗИП 1 час седмично. И ако е така не би следвало още от началото да пишат думи, тъй като обучението е предимно вербално.
Андриан пише, но той е втора година в Училища Европа, за това. Там нивата са други.

# 266
Има училища с ранно, чуждоезиково изучаване и там са учат по около 15 часа седмично чужд език.

# 267
  • София
Има училища с ранно, чуждоезиково изучаване и там са учат по около 15 часа седмично чужд език.
За 1 клас?! Те общо имат 35 часа за седмица, като математиката и БЕЛ са поне 11 часа без ЗИП и СИП. А трябва да имат и Рисуване и Домашен бит и Роден край и Час на класа и Физическо. Незнам къде ги вмъкват тези 15 часа?

# 268
  • София
За 1 клас?! Те общо имат 35 часа за седмица, като математиката и БЕЛ са поне 11 часа без ЗИП и СИП. А трябва да имат и Рисуване и Домашен бит и Роден край и Час на класа и Физическо. Незнам къде ги вмъкват тези 15 часа?

Максимумът е 10 часа седмично. Не помня по хорариум колко бяха задължителните, другите се вписват като СИП/ЗИП.
Вие имате ли допълнителен час физкултура? По разпоредби от МОН би трябвало да има допълнителен такъв.

# 269
  • ГОре на черешата...
Да, трябва да има трети допълнителен час по ФВС. Самото училище избира по какъв модул да работи - подвижни игри, спортни игри, туризъм.

Общи условия

Активация на акаунт