ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 530
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И моят е от ящните деца. Понякога се чудя къде побира толкова храна. А като физика е направо комар. Апетитът му е сигурен индикатор, когато се разболява. Ако спре да яде, значи ще мъчим вирус.

# 691
И при нас храната свършва бързичко, но моята мома изхранва и един младеж, който си харесва. Започнах и за него да слагам, че много ящен кандидат зетя  hahaha
Joy Ох, не мога!!!! Ще ме умориш от смях. Joy
Много интересни задачки, още не съм измислила за Сергей, Иван и Митко. Ябълките хич нямаше да ги измисля, а квадратите на Дядо Коледа ги обърках.  Crazy

# 692
  • Бургас
Момичета, много хубави задачи. Ще ги покажа и аз на Мария.
За ябълките отговора ми е верен ама логиката ми беше, че ги улавят във въздуха и изяждат ooooh!

# 693
Много интересни задачки, още не съм измислила за Сергей, Иван и Митко.

Скрит текст:
"Иван, Сергей и Митко са с фамилии Кравцов, Ласточкин и Жуков. Кой каква фамилия има, ако Митко и Жуков са братовчеди, Сергей и Ласточкин никога не играят в един и същи двор, а Митко и Сергей понякога  играят футбол заедно?"

Аз си я обяснявам така:

Явно тук се предполага, че братовчедите са в една къща с двор. Щом Митко и Жуков са братовчеди, те живеят в една къща, а е казано, че Митко и Сергей играят в един двор, значи Сергей е Жуков.
Казва се също, че Сергей и Ласточкин не играят в един двор => Ласточкин не е братовчед на Сергей => Иван е Ласточкин. Тогава остава Митко да е Кравцов.

За ябълките отговора ми е верен ама логиката ми беше, че ги улавят във въздуха и изяждат ooooh!

Laughing Laughing Може, но каква е гаранцията, че са изяли само 2 ябълки? Може да са уловили и изяли 4, или повече, а тук се пита за точно число.

# 694
  • Перник
И моето дете яде, колкото да не умре от глад. А не се спира, откъде взема тази енергия, не знам. И всеки ден "не харесвам" нови неща, които миналата седмица е ял  ooooh! Добре поне, че плодове, зеленчуци и мляко не отказва. Месо яде само под формата на колбаси. Като знам как се правят и какво съдържат, ако зависеше от мен, такова нещо не би влязло у дома, ама тати и Калоян си хапват и кренвирши, и "меко саламче", и наденици  Sick
Радвам се на децата, които си хапват добре.

# 695
  • В светлината на слънцето
Понеже отворихте дума за яденето - тази седмица ще посети училищния стол цели 3 пъти. Храната взе да му харесва, а и каката е много доволна. Но са сменили готвача и сега било наистина много вкусно - всички това коментират. Което не му пречи да си дояжда у дома. Така де - столът си е стол, обядът си е обяд. Mr. Green И двамата ядат като за световно, нямат изхранване, нищо че не им личи.
След малко отивам да се раздвоявам на родителските срещи. Crazy

# 696
  • Sofia
Относно храненето...
Моята е супер отворена за нови вкусове, да опитва всичко иска.
Днес сутринта ми разказваше, че приятелката и' била яла жабешки бутчета и били много вкусни и нашата заяви, че иска да опита. А иначе е гнуслива общо взето.  Laughing

Менюто на Гушкан май съм го посочвала, но ето го пак (копнах го от друга тема).  Винаги е яла когато и колкото иска.

Скрит текст:
Моята щерка скоро стана на 6г, но и сега яде каквото и на 5г, в малко по голямо количество.

Закуска:
- попара със сухар, сирене, масло и пр. мл. или чай;
- сварени овесени ядки със сирене или  със стафиди/фурми, сурови ядки, свежи плодове*;
- пр. мляко с обикновен, канелен или с мед корн флекйс;
- баница (понякога, когато съм правила) със сирене или тиква + прясно, кисело мляко или айрян (домашни)*;
- кекс, козунак, кроасани или кифлички (понякога, когато съм правила) с прясно или кисело мляко или айрян (домашни)*;
- паста със сирене - рядко
- печена филия с яйце и сирене; само със сирене; с кашкавал - много рядко, броят се на пръстите на едната ръка
* тези понякога биват и следобедна закуска

В нищо не слагам захар (като изключим някои от печивата).

Следобедната закуска:
- кисело мляко (250-300г) + мюсли (домашно)
- кис. мляко (250-300г) + 2-3 бисквити (домашни - с мед или малко кафява захар, със стафиди, с овесени ядки...)
- пр. мляко с грис + ябълка и канела
- пр. мляко с овесени ядки + мед или стафиди/фурми
- мляко с ориз  и канела
- * вариантите от сутрешната закуска

В нищо няма  захар.

Вечеря и обяд:
- салати;
- супи 300г;
- манджи 300г (печено или варено) и винаги по едно ястие на хранене.
Вечер яде по леките ястия.
Хляб (домашен и без бял) не яде към салатите (разбира се), към ориз и картофи, иначе по половин до 2/3 филия.
Месо ядем веднъж седмично предимно телешко и свинско.
Риба -  2-3 пъти седмично.

По средата между сутрешната закуска и обяд и после между следобедната закуска и вечеря яде всякакви сезонни плодове и зеленчуци, сирене, кашкавал, ядки, сушени плодове.

# 697
Показах задачите на Калина,  тази с 12молива и поредицата от цифри. Изобщо не можа да схване за какво става въпрос. Ня

# 698
Ох, с глас се смея за затьовете и готвенето Joy

Днес щерката призна, че с едно момче от класа били влюбени Mr. Green
А преди малко ми каза, че психолог имали 1 път седмично. Питам я какво правите при него? Отговор: Ами, психира ни! Joy

Ммм
, за храната първо говори с директорката. Общинските училища обявяват конкурс за кетъринг фирма и училище я избира. Ако няма ефект, тогава на по-високи инстанции. Според мен е хубаво да се сигнализира, защото иначе започват да си правят каквото искат.

В нашето училище е долу-горе добре храната на фона на останалите, но има какво да се желае. Не ми харесва, че дават пържено, кренвирши и 1 път седмично вафли, ама няма как. Вафли никога не е искала да й купувам вкъщи, а там ги яде. Стадният принцип е страшна работа. Пържени филии, мекици с пудра захар. Сякаш ако няма захар, ще умрат  ooooh!
Моята не е ящна. На обяд яде салата и второ, което не винаги изяжда. Супа рядко взема. Месо много обича.
В тази връзка някой беше писал, че не иска да праща храна от вкъщи. Според мен това е супер вариант. Не знам защо толкова се държи на топла храна. Топла, ама безвкусна или още по-лошо неполезна.
Цитат на: Morena
В нищо няма  захар.
Браво Морена!

Прясно мляко не давам никакво. Замествам го с ядково.

Забравих да пиша, че питах щерката за състезанието. Голям ентусиазъм изрази и веднага попита какви били наградите-медали, значки? Ако реша да я пусна и не изкара точки за медал, не знам дали няма да го преживее кофти. А състезанията както са без условия и допълнителни обяснения, едва ли ще се справи добре.

Кали
, много полезно инфо!

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 18:21 от Пролетен дъждец

# 699
  • София
Моренка, много хубаво меню има момиченцето ти. Ама, не иска твоето детенце нещо сладичко? Нашият не е от ящните и не обича да опитва нови храни. Но се надявам в стола с децата да хапва. Иначе в кутията понякога я връща празна, друг път не е докоснал нищо. Плодове обича и повечето зеленчуци. Но пък често си иска сладичко.

Много интересни задачки показвате, но моят сладур не е още за тях. Още му е трудно с математематика, пък да видим по-нататък. Притеснява ме много това, че е разсеян. Сутрин се ядва, но след обяд направо го няма в час. Бърка цифри, знаци. Иначе по български език май е по-добър. Старае се и пише не лошо за момче. Но, само като не бърза.  Laughing

В нашето училище не е имало РС откакто започнаха да учат. А на нас ни се иска по-близък контакт с класната и другите госпожи и информация, де.

# 700
  • София
Пролетен дъждец, благодаря за подкрепата.
Пак казвам бих преглътнала баничките, но всеки ден сухи вафли и тем подобни надхвърля очакванията ми. Щом детето, каза: "Те в градината ни даваха по три плода на ден" и отказва да яде бисквити и меденки.
Вярно е, че ми е важно детето да иска да се учи. А това за сега е факт.

Много приятно математически ни стана в темата.
Чесно, неприятно ми е, че ви занимавам с битовизмите от действителността.

# 701
  • sf
Чесно, неприятно ми е, че ви занимавам с битовизмите от действителността.

Е ти пък сега, нали сме тук и за добро, и лошо  Hug
Всеки да споделя, каквото му е на сърце  Heart Eyes

# 702
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
поканиха ни на състезание по рисуване. госпожата по рисуване харесала как рисува - бързо, спокойно и без да се замисля  Grinning
класната пък се притеснила, защото имало такса участие.

пак имахме екшън  Rolling Eyes този път с една баба. направих официално предупреждение в дирекцията. надявам се да е за последно.

още щях да пиша, но забравих какво Simple Smile друг път ще е

# 703
  • sf
И Виктор нещо спомена за състезание по рисуване  Rolling Eyes искал да ходи  ooooh! кога ще е ?

Изпокараха се за дистанционното, ритаха се, биха се  ooooh! За това им го взех и ги изгоних по стаите  Crossing Arms

# 704
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И Виктор нещо спомена за състезание по рисуване  Rolling Eyes искал да ходи  ooooh! кога ще е ?

още не знам. цената е 6 лева, не е за материали, защото ще ни предупредят кога да ги носим. ще е през учебно време  Hug

това исках да напиша  Tired

Скрит текст:
"мамо, днес следобяд правихме диктовка."
"чудесно, значи учителката в занималнята е казвала буквички, а вие сте ги записвали в тетрадката?"
"не, ние си ги четем от книжката и си ги пишем в тетрадката."

Tired

Общи условия

Активация на акаунт