ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 963
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Добре де , какво против имате анцузите като ежедневно облекло  Joy
Нямам против. Но искам да е навик да се преоблича - за физическо, за навън, за в къщи.
Пък може и трите да са анцунг. Grinning
Макар, че съм го свикнала навън да е с панталон или дънки от много малък.

Исках да споделя, че почнаха безплатните закуски в училище, в които трябваше да има и плод. За сега - корни, меденка и кроасан. Има ли и други с такива "плодове", помня за кремвришки и банички, но това малко прекалено ми се стори.

# 481
  • Sofia
МММ, при нас са три дни тестено - обичайно филии, банички, сиренки и два дни плод/зеленчук.
Вчера например краставица. И допълнително дават, докато има явно.  Simple Smile

Учебник по още нямаме в у-ще, но... ще ви покажа по-късно и помагалата ни (домашни) по Инглиш.  Grinning 

# 482
  • Перник
Калоян ходи с анцуг, когато имат физическо. Иначе с дънки. А на какво си беше направил пуловера вчера не ми се говори, дано се изпере. Купил си химикалка от лафката - зелено с брокат пише  Crazy и я пробвал навсякъде - по дрехи, по ръце  ooooh!
По повод безплатната закуска, вчера с изненада установих, че ябълката, която му слагам от вкъщи е изядена. Питах, каза, че безплатната закуска била ябълка и той я изял сутринта, а следобед си изял и неговата.

# 483
При нас безплатните закуски започнаха още първата седмица.
Плодове имат, ябълки са обикновено.

# 484
  • София-Младост
За мен са си домашно облекло и такова за спорт.
Съгласна съм с това, но при положение че не са осигурени елементарни условия на децата за преобличане аз също го изпращам така в дните със ФВС Sad В два от дните ходи след часовете на футбол, там се преоблича с екипче. Извеждат ги и на обяд и следобяд, той рита непрекъснато, съсипа едни кецове докато се усетя Sad Даже му казвам след ФВС да остане със маратонките за спорт(тип бутонки), за да не съсипва останалите обувки. Вечерта ги измивам и са готови за др. ден. Дъщеря ми навремето се притесняваше и не и беше приятно да се съблича в класната стая в първи клас. Сега тренира активно и се преоблича по 2-3 пъъти на ден, така че всяко нещо с времето си. Обмислям да го пусна с панталон в ден с ФВС, без да му напомням, да видим дали ще мрънка за преобуването. Иначе си има отделна тениска, тя е лесна за преобличане.
Закуската при тях е филия с пастет, с шунка, плод отвреме на време. Когато е ябълка цяла необелена си я прибира в раницата и не я яде. Аз всеки ден му слагам нарязана и обелена в една кутийка.

# 485
  • Варна
При нас плодовете са 1 път седмично и 1 път сок! Другото е тесто, основно филии с пастет, с масло и салам и такива... Това за сока обаче ме потресе искрено!
За анцузите - против съм, защото е дреха за спорт. Дъщеря ми изглежда прекрасно и в трикото си за ХГ и в това за балет, но не съм я пуснала така да ходи на училище, нищо че ще ѝ е по-лесно после да  се преоблече за тренировки. Много съм против и това, че нямат къде да се преобличат. Пращам я с клинове когато има ФВС, а в сряда, когато униформата не е задължителна, е ходила и с анцуг (който много прилича на клин). Много ми е противно, но няма как. Виждам, че тя също се чувства некомфортно, но сме принудени от обстоятелствата.
Снощи й е паднал 5-тия зъб. Сутринта стана девойката, изми си зъбите, закуси, облече се и като почнахме да решем косите пред огледалото: "Къде ми е другия зъъъъъб??? Cry" Потърсихме в леглото и го намерихме там Simple Smile Паднал е неусетно и добре, че не го е глътнала.

# 486
Аз също не харесвам анцузите за ежедневно облекло, особено за момиче. Нашата учителка обаче каза, че предпочита децата да идват със спортен екип в дните за физическо (3 на брой), а на щерката също й е по-лесно и удобно така. Накупих няколко много хубави анцуга, но често я пращам и с клин и блузка и отгоре с рокля. Сваля роклята и е готова. Блузка за преобличане слагам, но рядко влиза в употреба.

За закуските, при нас също са от първия ден. Предимно банички, кифли и гевреци. Моята не ги яде. Пъха ги в чантата и ми ги носи вкъщи. Когато има ябълка я хапва, но тя е сменила предните зъби и може да я яде цяла. 

Вчера бяхме за първи път на РД на нов съученик. С повечето майки си допаднахме и съм с доста приятни впечатления.

# 487
  • София
Сега Dive, като каза за падналото зъбче, се сетих, че исках да питам докато обсъждахте силантите. То годините на никой не прощават. Та ..
Силантите са за постоянните зъби нали така? Защо тогава програмата е до 8 годишна възраст?

# 488
  • София-Младост
Силантите са за постоянните зъби нали така? Защо тогава програмата е до 8 годишна възраст?
Силанизират се предимно кътниците, първите постоянни зъби при детето, който избиват изцяло към 6-7 година. Затова предполагам.

# 489
  • София
Ала-Бала мерси. Значи не съм се объркала.
Просто нашите зъби (моите, на бащата и евентуално на детето) се сменят по- късно. Моите към 10 за кътниците, на съпруг ми към 14, а малкия след седем смени първите два и за сега толкова. За това ми се стори малко рано програмата да е до 8 годишна възраст.

# 490
 40 нови  Shocked не може да ви смогне човек  Laughing

И нас вчера ни допуснаха само до вратата в двора - вътре сами.

Дадоха ни оферта за силанизирането, но аз съм в чуденка. Безплатно е при нас - с номера на зъболекарката, която го извършва.

Ние още на втората родителска направихме ( по желание) застраховка - 3лв за една календарна година.

Донсита  hahaha  Joy

Ще ви дочитам после.

# 491
Анцузите за мене също са си спортно и домашно облекло. Но пък чантата става много тежка в 3 дни от седмицата, когато трябва да се носят анцугът, кецовете и спортната тениска.

# 492
  • София-Младост
Ала-Бала мерси. Значи не съм се объркала.
Просто нашите зъби (моите, на бащата и евентуално на детето) се сменят по- късно. Моите към 10 за кътниците, на съпруг ми към 14, а малкия след седем смени първите два и за сега толкова. За това ми се стори малко рано програмата да е до 8 годишна възраст.
Те не се сменят. Първите кътници избиват към 6-7г., след това към 11-13 още един, и към 17-21 последните молари. Така или иначе при всеки е индивидуално смяна и поникване. Simple Smile

# 493
Много сладки лафове от децата ви Grinning

И мен не ме кефят много анцузите като ежедневно облекло, но за толкова малки деца удобството трябва да е на първо място. Така че нямам нищо против да се ходи на училище с такива. За момичетата е доста по-лесно, защото могат да спортуват и с клинчета. А и има анцузи, които не са толкова фрапантно "анцужни" hahaha
 Моята с дънки не понася, всичко с копчета й се свлича. Купувам дънки с ластик от мек памучен плат, който имитира деним. Другото, което носи, са клинчета.

# 494
  • София
 Ала-Бала, така де. Не се изразих добре. Laughing (По цял ден коригирам идиотски написани текстове и в резултат пиша, като индианец Wink)
Исках да кажа късна смяна на зъби и късно пробиване на кътните зъби. Мъдреци нямам и няма признаци да порастнат. (Въпрос на интелект Laughing)
Един вид, няма какво да я гледам програмата (било тя добра или лоша), не ни касае.

И като съм активна днес.
В крайна сметка, как организирате чантите, учебниците, мерихте ли ги.
Ние сме оставили в училище музика, труд и изобразително, заедно с резервни моливи и тетрадки, пластелин и блокче. Всеки ден носи математика, български, а в необходимите дни роден край и английски. Физическото с допълнителните блузки за баскет бол се носи в понеделник и се връща в петък. Чантата без физическо е 3 кг, с физическо 4 кг.
А, и вода, и закуска. Носи ги сам. И вече посвикна с тежеста.

Общи условия

Активация на акаунт