ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 912
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Предполагам, че това е и причината за поправка на вашата задача, още не е изучавана цифра 0, а и тя няма числов "израз", дано е обяснила на детето причината за поправката, за да не остава то с грешни впечатления, ако не е- ти ще му я обясниш  Wink

Да, още не са учили 0. Вчера го разпитвах, но нищо не ми каза за задачата (беше ядосан на училището и не искаше да говори за него) и аз му обясних, че задачата му е вярна, ,но днес вече по-спокоен ми обясни, че учителката му е казала, че му  е вярна задачата, но не са учили 0 и затова е поправила. Просто трябваше и с  по -правилни въпроси да взема информацията. И все пак - може да не задрасква нещо правилно, а даде отдолу друг вариант.

То може и на нас  родителите някои неща да ни се виждат по-големи от това, което са всъщност,
като не сме там, пък и преразказани от децата да изглеждат по друг начин, но първоначално малко се ядосах.

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 10:04 от Home raider

# 526
И моята искаше един ден да напише :
?-?=2    5-3=2  Laughing
Та и аз обяснявах ,че не може, понеже са стигнали до числото 3. Иначе задачите са си верни.

# 527
  • у дома
Случайно попаднах на това   - http://www.fiut.bg/book/Parvi_klas_bukvi -някой има ли го да сподели мнение.

# 528
Случайно попаднах на това   - http://www.fiut.bg/book/Parvi_klas_bukvi -някой има ли го да сподели мнение.

Съдържа сини и червени картонени квадрати. Общо взето, нищо особено. На моята дъщеря не й влезе в употреба.

# 529
  • Sofia
Това го показах в ФБ групата, ама след началото на година  (когато беше хакнат форума), та не знам дали някой го е взимал.

# 530
Kativita благодаря ти  за информацията bouquet 
оказва се, че и за нормалните квартални училища няма места   ooooh!

Home raider   Hug не Ви е лесно

# 531
  • Sofia
оказва се, че и за нормалните квартални училища няма места   ooooh!

Амо то и някои "нормални квартални училища" станаха по-желани вече...
Например нашето, което от две паралелки миналата година, сега е с 4. По 24 деца.

# 532
  • sf
А и през 2007г раждаемостта беше доста голяма.
Вчера много мързел беше при нас, днес домашни и пазар  Rolling Eyes

# 533
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

аз го купих  Tired показах го на учителката и я попитах дали ще им трябва или да си го ползваме в час.
тя го погледна бегло и каза, че е за рисуването.
не съм го показвала повече.

днес решихме всички пропуснати задачи от сборника. пропуснати са, защото помагалото се закупи миналата седмица  Confused
оказа се, че помагалото и учебника се различават: в учебника 0 се учи след 4, а в помагалото се започва с нея  Confused гадничко е да обясняваш, че задачите на стр. .... се решават само до 2, защото би трябвало да ги реши когато са учили само 1 и 2, а веднага след това в примера да има задача 2+...=2  Tired  и пак обяснения, защо има верен отговор и защо в сборника може да се смята с 0, а в учебната тетрадка не.

нещо започна да не ми харесва занималнята  Tired
задачите непроверени, намерих три грешки, подписва се, а не гледа. една задача, явно не е обяснена и човека си смятал, а е трябвало да поставя знак по-голямо, по-малко или равно...
на перфектно написани 4 (печатни  Rolling Eyes) е сложила забележка "пиши по-старателно".

# 534
Фрапантна е постъпката със смачкването на листа на детето. И аз мисля, че трябва да има набор от листи за бързо приключили деца. За всякакви други дребни грешки аз не бележа. И при нас се е случвало да има подпис на учител при наличие на една грешна задача. Дреболия. Обяснявам къде е грешката и толкова.
В нашето чилище направиха дежурен учител до 17.30ч., но след проблема първия ден сега госпожата от занималнята изчаква баща му в 17.10 да го вземе. Записахме го на фокуси и така поне вт и четв отпада ранното взимане.
За тв хич не му остава време. Ако успее да поиграе с брат си е голяма работа. Ходи на плуване три пъти седмично а почивните дни пише домашни и допълнителни задачи, като баба костенурка. В почивките играе пред блока или кара колело.

# 535
  • В светлината на слънцето
Днес се убедих нагледно колко са различни децата, дори когато са брат и сестра. Thinking Бяхме в Коколандия и той за първи път прояви желание да мине по пътеките - първа естествено. За да му пази страх с него тръгна и кака му, за която първа пътека е като елементарно загряване рано сутрин. Ей, това дете като се разтрепера още на първата отсечка, едва я мина. Предложих му да го свалим, но той пък поиска да продължи. И на втората отсечка треперенето стана още по-голямо, та чак до рев. Качи се едно от момчетата при него, взе да го успокоява и каза, че заедно ще минат - не, рев и треперене. Накрая естествено го свалихме и се успокои. Такъв страх, страшна работа ви казвам. Хем иска, хем го е страх. Още като пожела и си знаех какво ще стане, защото това опрелено не е неговото амплоа, но се навих, защото много искаше. Е, спортът и то този, категорично не е за него или поне не е за него на този етап. След това каката събра очите на момчетата там като мина буквално на бегом през всички други нива, дори и пето, което пък дори не е за нея, а за по-големи. И даже не се умори или задъха.  Crazy Разказвам го не за друго, а защото си мисля, че понякога възлагаме на децата едни очаквания и ги натоварваме с наши мечти или намерения, а те всъщност са природно надарени в друга посока, което не ги прави никак по-лоши от това, което ние сме планирали или мечтали за тях. Peace

# 536
Баш така Деси, ама толкова е трудно да отделиш едното от другото. Често срещана грешка.

# 537
Момчета се отглеждат трудно. Иска ни се хем да са смели, хем разумни, хем силни, хем да не са агресивни, просто ги товарим с много очаквания, защото са мъже. А понякога се оказва, че щерките са много по-смели, сръчни, развити и самостоятелни.

А моят син вчера се попиля от футбол, рита повече от 3 часа - първо на тренировка, после останаха на игрището да си доиграват, накрая се прибрахме, написа едно домашно, пак излязохме и игра пак над 1 час футбол с комшийчетата на близкото игрище. Умрях от скука да го чакам, поне някаква книга да си бях взела да чета.  Crazy

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 09:29 от Анонимен

# 538
  • sf
Добро утро!
Леле, днес го пуснах с къси панталони и само с тениска и суитчер, дано не му е студено,че аз замръзнах вкъщи  Rolling Eyes
Обожавам да го водя на тренировки, винаги си нося книжка и си чета,чета, чак не ми се тръгва  Joy
Днес на плуването започвам нова книжка даже  Mr. Green

# 539
  • Варна
Ох, и другата крайност далеч не е добро решение. Изпитах го на гърба си. При нас със сестра ми беше вечното делене: тя е едра, аз съм дребна, тя е мургава, аз съм бяла, тя е бавна, аз съм бързачка, тя е добра в езиковите науки, аз в точните. Вечно ни го натякваха. В резултат на което, аз имам комплекс, че съм джудже, а сестра ми - че е дебела! (И двете неща не са верни!). Сестра ми има страх да се справя с пари и сметки, а аз имам страх от учене на езици. Години ни бяха нужни да се противопоставим на това. Сега тя се справя добре и върти собствен бизнес. Аз научих 2 чужди езика. Е, не е като да знам 7 като сестра ми, нито пък тя се справя с естеството на моята работа, но се чудя, ако не ни бяха слагали тези етикети, какво ли щеше да бъде...
Аз лично още търся в какво е добра моята щерка. Бях решила, че хич не я бива в музиката, но напоследък ме опровергава - пее доста вярно и то сравнително сложни родопски песни. В балета се справя добре на музикалните етюди... Така че - може просто да е период това, че го е страх младежа, Лу! Дай му време и не го слагай в определена графа. Кой знае след година-две какво ще е Wink

Общи условия

Активация на акаунт