ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 919
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Нашите ще ходят на екскурзия за един ден до Рилски манастир - 27 пари без храна.
Да питам тези които вече са ходили на екскурзия, с какъв багаж ги пращахте, като дрехи (резервни), храна, пари и знам ли още какво.

# 541
Нашите ще ходят на екскурзия за един ден до Рилски манастир - 27 пари без храна.
Да питам тези които вече са ходили на екскурзия, с какъв багаж ги пращахте, като дрехи (резервни), храна, пари и знам ли още какво.

Предвидете някоя по-топла дрешка, там си е студено, планина е. Пари ще им трябват, могат да си купят мекици от пекарната на манастира, страхотни са, както и някое сувенирче, картичка. Вода задължително им сложете 1 шише.

# 542
При нас дадоха списък преди екскурзията-суха храна, вода, чадър, шапка, 3 лв. за музеи, постелка за пикник. Дадохме му 10 лв. , но  той ги върна -не е имало къде да ги харчи ,дори магнит не е взел.

# 543
Здравейте!
Добре, че беше топло уикенда, че успя да изсъхне прането. Моя син, като единственото дете в класа, което може да връзва върви на обувки, коленичил на средата на стаята и връзвал наред.  Rolling Eyes В Четвъртък дънките му бяха  ooooh! - сложихме ги за пране. В Петък - пак. Накрая си призна, че връзвал на всички обувките.  Rolling Eyes Обяснявам аз - студено е вече, не съхнат за един ден, нямаш 5 чифта дънки, пък и те сигурно могат да се връзват - щом са ги изпратили с такива обувки... Имах чувството, че в едното влезе, от другото - излезе.  Rolling Eyes Ще видим днес как ще е.  Thinking
Анцуг има само за физическото - с две тениски, два потника, два чифта чорапи
(потят му се краката) и платненки. Носи ги в Понеделник и ги връща в Сряда, като свърши физическото за седмицата. Там стоят (в шкафа) изобразителното изкуство, музиката, ДБТ, Спазвам правилата по час на класа. Не съм се сетила да тегля раницата.  Rolling Eyes Проявява желание да я носи, но ние му разрешаваме по 10-15 минути - да свиква постепенно.
Ние все още нямаме безплатни закуски - още се събират документи на доставчици, предлагащи такива. До към втория срок - може и да се получи.  Rolling Eyes Аз му приготвям.
винаги си нося книжка и си чета
Ето това е една супер идея, когато и аз започна да го водя на плуване другата седмица. Не се бях сетила, а се чудех какво ще правя един час. Благодаря!   bouquet

# 544
  • sf
Е кажи му да кляка, а не да коленичи  Joy
Моят само сутрин е с вързани връзки. После като трябва сам да ги върже, ги връзва много хлабаво и все си ходи с влачещи връзки  ooooh! Откачам като го видя , ама не ще обувки с лепенки, бебешко било  Rolling Eyes

# 545
аз с едни и същи дрехи втори ден не мога да го пратя
винаги дънките или джинсите са мръсни, блузите не чак толкова, но обувките са кални и разпрани-от 4 чифта остана с два  ooooh!
голямо падане и ставане пада-ония ден медицинската му извадила зъба, че много се клател
викам му как стана-ами всички момичета паднаха върху мен   Shocked
от петък е със скоби-дано няма инциденти с тях

# 546
  • София
Ох, много разсеян моят син  ooooh! ooooh! ooooh! Сутринта си забравил торбата за физическо в бусчето. В 10.30 ми звъни пак - "Мамо, днес само неприятности ми се случват. Сложих си качулката на сутчера на главата и като съм я махал шапката изчезна някъде." А той сутринта тръгна без шапка  ooooh! ooooh! ooooh!

За дрехите - всеки ден е с различни дрехи, всичко хвърлям за пране вечер. Не мога да си представя да ходи с едни панаталони/дънки 2-3 дена подред, че те се мърлят страшно - я падне, я по пода лази, седи. Решила съм сряда и четвъртък да ходи с анцуг заради тъпото физическо.

За сега наблюденията ми оправдават очакванията ми - по математика му е лесно, даже твърди, че решавали бебешки задачи, но с писането му е трудно и скучно.

Някой от вас да се е наканил да води детето си на Коледното математическо състезание за 1 клас?

# 547
За дрехите, максимум 2дни ходи с едни дънки, панталони. Блузите същата работа.

# 548
  • София
catty m, аз мисля да я заведа живот и здраве. Но не знам дали от училище ще ги записват или аз ще трябва. В училище имат допълнително по два часа в седмицата математика тип занимателна с намерението да ги подготвят за състезания.  Peace

# 549
  • Варна
Ох, много ми е рано да ги мисля състезанията. Ако иска- ще иде, ако не - няма да настоявам. В събота на школата са имали "контролно". Ми какво да кажа - заплесът си е заплес! Имаше 5 грешки (от около 25-30 условия). Хич не е малко, но пък тя не се беше притеснила никак. Нормално ги приема нещата. За 3 от нещата съм 100% сигурна, че просто е бляла, а не че не може да се справи. Отделно е и бавничка, та ще видим - не е много състезателин тип за момента Whistling
За дрехите - дънки можее да носи и 2 пъти, но само ако преценя, че не са мръсни. Клинонве, поли, блузки - вечер се слагат за пране. Но е факт, че трудно съхнат вече и сутринта даже се наложи да доизсушавам с ютията униформената блузка, която бях изпрала в събота наобед... Добре, че в сряда не е задължително да са с униформи, че имаме по-голям шанс да се изсушим Simple Smile

# 550
Някой от вас да се е наканил да води детето си на Коледното математическо състезание за 1 клас?

Аз ще го заведа моя, ако е зрав.

Синът ми на училище не се цапа, ходи даже с бял панталон понякога и си идва чистичък. Нито се накапва, докато яде. Обаче кака му беше ужас, познавах цялото й меню по блузите й.

Малкият пък вчера слезе зад блока да рисува с тебешири с комшийчето и какво направил - набрал ми здравец, но решил, че не е достатъчно красив букетът и всяко листо оцветил с тебешир.  Simple Smile
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/ … ca3608f2f107e68c8

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 13:40 от Анонимен

# 551
  • Перник
Кой спомена за скъсани обувки? При нас е същото - Калоян обу чисто нови обувки на 23.09. Вече са за боклука. Че не са най-качествените, не са, но и че той не пази изобщо - факт. Цапа се малко по-малко, отколкото в градината, но май защото сега не яде манджи  Mr. Green
Снощи мерих раницата - преди да сложа храната беше 4 кг.
Любимите му предмети са физическо и английски. И математика. Писането взе да се усложнява и да не му харесва - снощи го тормозих със свързани елементи/буквички - пише ги, но едри и разкрачени и мрънка, че му е трудно  Confused

# 552
  • sf
Чистички деца под 5годишна възраст ме притесняват  Joy но вече трябва да си имат едно наум .
Моят също много се цапа, търкаля се, скача, пада, зад блока го пращам със стари дрехи, ама на училище няма как  Confused

# 553
  • София

Нашето момче редовно се връща с изцапано пуловерче (от униформата) та виждам хем какво са работили по ИИ и ДБТ, хем и в стола какво е имало.  Laughing И ми казва: Ами нали имам още един пуловер.  hahaha
Иначе и той скъса едни маратонки, панталоните и дънките ги менкаме (въпреки униформата обуваме и други тъмни панталони).

По повод гаджета снощи ни скъса от смях. Ама май малко си фантазира. Няколко момичета му викали гадже, гадже, демек стани ми гадже и го обграждали в кръг, а той, нашичкият казвал не и бягал.  Heart Eyes

Любим предмет физическо.  Laughing

# 554
Чистички деца под 5годишна възраст ме притесняват  Joy но вече трябва да си имат едно наум .

Може би детето трябва да се остави да се натъркаля на воля като малко, за да му мине меракът. Моят съм го връщала в кал от главата до петите, любимо му беше да прави кюфтета от кал, да готви с разни треволяци и да скача в локвите. И сега вече сам си се пази, на мен ми е все едно с какви дрехи ще се върне - мръсни, или чисти, така или иначе ги пера след всяко обличане.

Общи условия

Активация на акаунт